Saltar apartados

Preguntes freqüents

A continuació s'exposen les preguntes més freqüents sorgides de la instal·lació, configuració, etc., de la xarxa eduroam. Darrere de cadascun d'aquests punts, s'especifica a quin sistema operatiu es poden aplicar les solucions exposades.

Fes clic en el punt desitjat per a mostrar o ocultar-ne l'explicació.

 

1. SUPORT I AJUDA

Si tens qualsevol dubte, suggeriment, etc. la pots formular enviant un correu a l'adreça de correu electrònic wireless@ua.es .

També pots rebre assistència tècnica en:

* sala de lliure accés de l'Aulari 1
* sala de lliure accés de l'Escola Politècnica
* primera planta de la Biblioteca General
* segona planta de la Biblioteca General

o enviant un part programari si pertanys al PAS o PDI de la UA o telefònicament en l'extensió 9393 (CAU).

2. Utilitze per primera vegada la wifi de la UA i no aconseguisc connectar a eduroam (TOTS)

Si pertanys al PAS, PDI o alumnat de la UA i és la primera vegada que vas a utilitzar eduroam, has d'activar prèviament el teu usuari wifi en Campus Virtual.

3. Data i hora INCORRECTES en el dispositiu (TOTS)

Has de tenir en compte que és molt important tenir actualitzades la data i hora del dispositiu. Si no tingueres l'hora o data correcta, és molt probable que, malgrat que la instal·lació haja sigut sense problemes, no aconseguisques connectar.

4. Com recuperar totes les opcions de desbloqueig del meu dispositiu (ANDROID 4)

Si no vols tornar a utilitzar eduroam, pots recuperar les opcions de desbloqueig que es van deshabilitar automàticament en instal·lar el certificat wifi.

Per a açò has d'esborrar l'Emmagatzematge de credencials (s'esborraran tots els certificats instal·lats per l'usuari) des d'Ajustos → Seguretat  Esborrar credencials .

5. No connecta a eduroam després de canviar la meua contrasenya de Campus Virtual i correu (iOS)

No és possible modificar la contrasenya emmagatzemada en els dispositius iPod, iPhone o iPad, per la qual cosa has d'esborrar el perfil de configuració eduroam des d'Ajustos  General  Perfils  eduroam i tornar a instal·lar-ho. Pots trobar-ho ací .

6. No connecta a eduroam després de canviar la meua contrasenya de Campus Virtual i correu (ANDROID)

Has de canviar-la també en el teu dispositiu amb Android des d'Ajustos  Wi-Fi. Prem sobre la xarxa eduroam i mantingues un moment fins que aparega la possibilitat de canviar la configuració de xarxa. Modifica el camp Contrasenya i fes clic a Guardar .

7. El meu dispositiu no renococe com a compatible el certificat CA (TOTS)

No totes les versions d'un sistema operatiu suporta els mateixos tipus de certificats. Dependrà del seu desenvolupador.
Si el teu dispositiu mostra un missatge d'error quan intentes instal·lar el certificat CA recomanat o indica que no troba cap certificat vàlid, prova a instal·lar el certificat CA el nom del qual tinga una extensió diferent ( .DER , .CER , .CRT ).

8. Com esborrar en un ordinador la configuració d'eduroam, inclòs l'usuari i contrasenya (WINDOWS)

Si ja no vas a seguir utilitzant la connexió a eduroam, no s'ha instal·lat bé, o no vols que se seguisca connectant amb l'usuari actual, pots utilitzar la utilitat de configuració disponible per a  Windows.

Amb aquesta utilitat s'ofereix la possibilitat de realitzar la configuració automàtica d'eduroam ( Start Setup ) o eliminar la mateixa ( Remove eduroam ). Aquesta ultima opció eliminaria tant la configuració com el recordatori de l'usuari amb el qual es connectava.

Aplicació eduroam per a Windows  

9. No apareix activat el botó de "Connectar" (LINUX)

En algunes ocasions, quan es configura eduroam en Linux amb un certificat  .der , no permet utilitzar el botó  Connectar  ja que apareix desactivat. En aquest cas, la configuració amb el certificat d'extensió  .cer , hauria d'activar aquest botó.

10. Instal·lador eduroam en Android

Només existeix una aplicació oficial que pots trobar en  Google Play .

11. Contrasenya de l'emmagatzematge de credencials (ANDROID 4.3 i 4.4)

En algunes ocasions, a partir d'Android 4.3, en instal·lar el certificat wifi de la UA, el dispositiu sol·licita una contrasenya per a "l'emmagatzematge de credencials”.  Aquesta contrasenya la genera el propi dispositiu Android i es desconeix.

Contrasenya emmagatzematge credencials

En aquest cas, per a poder instal·lar el certificat, has d'accedir  primer a  Ajustos →  Seguretat →  Bloquege de pantalla  i seleccionar un  Pin  Contrasenya .

Una vegada configurat un mètode de bloqueig de pantalla segur, pots instal·lar el certificat wifi sense problemes.  

Notes:

  • Si una vegada instal·lat el certificat, canvies la manera de bloqueig de pantalla, el certificat instal·lat prèviament no serà vàlid i hauràs d'instal·lar-ho de nou i seleccionar-ho en la configuració d'eduroam.
  • Hem detectat que en certes ocasions el patró sí que és acceptat per a instal·lar el certificat.

 

Servei d'Informàtica Xarxa Sense fil de la Universitat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Espanya)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464