Preguntes més freqüents sobre publicació web Servei d'Informàtica

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Serveis
Logo Servei d'Informàtica   Servei d'Informàtica
Servei d'Informàtica

Preguntes més freqüents sobre publicació web

1. ¿Per què em dóna error en publicar una pàgina web?

2.
¿Cuales són els passos per a donar d'alta/baixa el permís d'un o diversos usuaris a una pàgina web?

3.
¿Qui és l'encarregat de traduir les pàgines web del meu lloc al valencià?

4.
¿Per què no em deixa canviar el nom de l'arxiu quan pols sobre el botó publicar?

5.
¿Per què no apareix el meu nom en el llistat de pàgines de personals de professors?

6.
¿Per què no apareix el meu nom en el llistat de pàgines de personals d'alumnes?

7.
¿Quines pàgines insitucionales es tradueixen a l'anglès?

8. ¿Com buide la memòria caché del meu navegador?

9. ¿Quin és la longitud de la contrasenya per a publicació?


1. ¿Per què em dóna error en publicar una pàgina web?

Poden ser vàries les raons encara que molt localitzades.

1.-
Assegurar-te de posar correctament el nom de l'usuari, tot l'anterior al caracter @ del correu electrònic (si per exemple el meu correu electrònic és juan.perez@ua.es com a nom d'usuari he de posar juan.perez)

2.- Has de també assegurar-te que estàs posant ben la contrasenya. Una forma molt fàcil de comprovar-ho és llegir el correu, si ho fas sense problemes, deus també poder publicar.

3.- Per a publicar en la web, abans d'editar la pàgina és necessari afegir la lletra 's' al protocol http, de manera que nuesra adreça serà de l'estil "https://www.ua.es.....". A continuació, el navegador ens demanarà l'usuari i la contrasenya. Si no ens demanara gens, vol dir que ja estem autenticats, però és possible que la contrasenya que s'haja introduït siga incorrecta, per la qual cosa haurem de tancar TOTES les finestres del Mozilla, Composer, inclòs el correu electrònic si ho tinguérem amb el Mozilla.
A continuació, tornem a obrir una finestra del Mozilla, tornem a introduir la 's' després del protocol http per a tornar a identificar-nos, aquesta vegada correctament. Si encara així seguira sense demanar-nos gens, significa que l'usuari i contrasenya s'han quedat emmagatzemats en la caché, per a buidar-la hem d'entrar en el Menú Editar, Preferències, Avançades, Caché i dins d'aquesta pestanya, en la part de la dreta premem el botó Buidar Caché.

4.- En publicar una pàgina web ens apareixerà un quadre de diàleg que ens indicarà l'adreça i el document que hem de publicar. A més apareix una pestanya que ens indicarà si volem "Incloure imatges i altres arxius". Aquesta pestanya obligatòriament ha d'estar sempre desmarcada, sinó és així, en ocasions es poden generar errors.


2. ¿Cuales són els passos per a donar d'alta/baixa el permís a de un o diversos usuaris a una pàgina web?
Accedir a la pàgina de Web corportativo dins del servei d'Informàtica i emplenar el formulari escrit que apareix en l'apartat de "Donar d'alta/baixa permisos"


3. ¿Qui és l'encarregat de traduir les pàgines web del meu lloc al valencià?
La mateixa persona que s'encarrega de mantenir-la en castellà. Des del Servei d'Informàtica hem posat a la teua disposició un manual de traducció al valencià que facilita la tasca de traducció. Quan hages acabat amb la traducció ens pots sol·licitar una revisió de la mateixa, utilitzant el correu traduweb@ua.es.


4. ¿Per què no em deixa canviar el nom de l'arxiu quan pols sobre el botó publicar?
Perquè tens mal configurades les preferències del navegador. La forma de configurar aquestes preferències estan detallades en la pàgina de" abans de començar a publicar". A partir d'ara en publicar una pàgina web eixirà un quadre de diàleg on podem canviar nom de l'arxiu, adreça...


5. ¿Per què no apareix el meu nom en el llistat de pàgines de personals de professors?
Perquè has de fer una sol·licitud de suport i assistència tècnica web. Marcant com a Servei Sol·licitat "uns altres" i descrivint on es desitja incloure l'enllaç


6. ¿Per què no apareix el meu nom en el llistat de pàgines de personals d'alumnes?
Ha d'aparèixer de forma automàtica d'un dia per a un altre, per a açò és imprescindible que la pàgina principal del teu lloc tinga un document anomenat index.html.


7. ¿Quines pàgines insitucionales es tradueixen a l'anglès?
Si tens coneixements d'anglès, pots fer-ho el teu mateix, nosaltres et concedim el permís necessari. Si no tens coneixements, des del Servei d'Informàtica oferim el servei de traducció a aquelles webs amb més projecció internacional. Per a sol·licitar-ho has de fer un part a través de la web sel Servei d'Informàtica.

8. ¿Com buide la memòria caché del meu navegador?
En ocasions ocorre que actualitzem una pàgina web i no aconseguim veure els canvis realitzats. Per a aconseguir-ho hem de prémer la tecla Shift (majúscules) al mateix temps que premem sobre el botó recarregar del navegador. Si encara així no aconseguim veure els canvis seria aconsellable buidar la memòria caché del nostre navegador.

Per a buidar la memòria caché del nostre navegador depèn de la versió que tinguem del mateix.

Mozilla (qualsevol versió)
En el menú Eines, obrim el quadre de diàleg Preferències (veure imatge). Despleguem les opcions Avançades i en l'apartat Caché premem sobre el botó Buidar Caché:

cache mozilla


Firefox (qualsevol versió)
En el menú Eines, obrim el quadre de diàleg Opcions (veure imatge). Premem en la barra de botons supuerior en Avançat, seleccionem la pestanya Xarxa i premem sobre el botó Netejar ara:

cache firefox


IE 7.0
En el menú Eines, obrim el quadre de diàleg Opcions d'Internet (veure imatge). Seleccionem la pestanya General i premem sobre el botó Eliminar..., i premem el botó Configuració (veure següent imatge):
cache explorer7
Recomanem configurar el seu navegador de tal forma que es faça consultes a les pàgines cada vegada que es visiten: Seleccionem Cada vegada que es visita la pàgina i deixem al mínim l'espai en disc per a temporals si es requereix:
cache2 explorer7

IE 6.0
En el menú Eines, obrim el quadre de diàleg Opcions d'Internet (veure imatge). Seleccionem la pestanya General i premem sobre els botons Eliminar cookies... i Eliminar arxius..., i premem el botó Configuració (veure següent imatge):
cache explorer6
Recomanem configurar el seu navegador de tal forma que es faça consultes a les pàgines cada vegada que es visiten: Seleccionem Cada vegada que es visita la pàgina i deixem al mínim l'espai en disc per a temporals si es requereix:
cache2 explorer6


9. ¿Quin és la longitud de la contrasenya per a la publicació?
Per a poder publicar en la web de la Universitat d'Alacant la contrasenya del nostre correu electrònic o d'accés al campus virtual ha de tenir una longitud d'entre 7 i 8 caràcters.