Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Gestor de continguts Vualà2

Presentació

Què és Vualà2

Vualà 2 és un gestor de continguts web, és a dir, un programa que permet crear i publicar pàgines web d'una forma senzilla, sense tenir coneixements d'informàtica.

Però no solament açò, també permet publicar imatges i documents, gestionar grups de fitxers en una adreça web que cridem lloc, donar permisos a altres persones, afegir notícies i molts altres elements especials dins de les nostres pàgines, configurar el nostre lloc, observar quants visitants tenim i moltes altres coses.

Per a poder utilitzar Vualà2 fa mancada ser membre de la comunitat universitària i tan sol és necessari l'ús d'un navegador.

Actualment, Vualà2 conviu amb la seua versió anterior, cridada Vualà, que encara és àmpliament usada. Esperem que en els pròxims mesos es vagen migrando els llocs de Vualà a Vualà2 donades les millores que aquest últim incorpora.

Si ja treballes amb Vualà, en algun moment se't sol·licitarà traspassar el teu lloc a Vualà2.

Si encara no treballes amb Vualà (ni Vualà2) i vols crear un nou lloc, realitza una sol·licitud.

Últimes novetats en Vualà2

A part dels avantatges que ja de per si mateix aporta respecte a l'antic, Vualà2 és un desenvolupament molt actiu al qual contínuament es van afegint noves funcionalitats i millores sobre les existents:

Novetats destacades ver más noticias Canal RSS
Pàgines i fitxers interns per a usuaris de la UA o que pertanguen als col·lectius PDI, PAS i/o Alumnat

S'ha modificat la funcionalitat de la marca "Intern" per a poder limitar l'accés a pàgines i documents també segons el col·lectiu de la universitat al qual es pertanga. Ara es presenten 3 opcions d'accés:

 · Extern (públic, no intern): Accessible per a qualsevol, fins i tot des de fora de la universitat i sense necessitat d'identificar-se.
 · Intern UA:  Usuaris identificats en UACloud o connectats des de la UA.
 · Per col·lectiu PAS, PDI i/o Alumnat: Usuaris identificats i segons col·lectiu al qual pertanyen. Es pot especificar un o diversos d'ells.
Pots obtenir més informació en la pàgina d'ajuda de Vualà2.

Data de publicació: 07/05/2020

Gestió d'Usuaris per a Serveis Web privats

S'ha afegit l'opció "Usuaris serveis web" dins del menú "Administració" perquè pugues configurar-te els usuaris de Serveis Web privats.
  • Si ja tenies usuaris de Serveis Web assignats en l'antic Vualà, no fa falta sol·licitar-los de nou per a Vualà2, simplement hauràs de configurar-los en aquesta nova opció.
  • Si desitges utilitzar algun dels serveis web privats i no disposes d'usuari autoritzat o necessites un altre usuari, l'has de sol·licitar  al Servei d'Informàtica (https://si.ua.es/es/servicios-web/solicitar-clave.html). Una vegada concedit, pots configurar-t'ho en un Vualà2 des d'aquesta nova opció.

En el següent enllaç disposes de documentació  sobre aquesta nova funcionalitat: https://si.ua.es/es/vuala2/9-administracion/usuarios-servicios-web.html.

Data de publicació: 07/05/2020

Nova versió de l'editor TinyMCE 5.2

S'ha actualitzat l'editor de textos a l'última versió. La nova versió de l'editor TinyMCE 5.2 ofereix un disseny més modern i accessible -complint l'estàndard ÀRIA WCAG 2.1-, al costat de diverses millores, per exemple, en l'edició de taules, en la visualització dels formats o estils de text i de llistes… A més aporta novetats tècniques que podrem anar aprofitant en pròximes actualitzacions de Vualà2.

Data de publicació: 07/05/2020

Millores d'usabilitat en l'editor de pàgines

Cercant millorar l'experiència de l'usuari en el seu treball mitjançant Vualà2, s'han realitzat diverses millores d'usabilitat en l'editor de pàgines: S'han eliminat o reduït els retards que podien produir-se en afegir o moure els contenidors i components perquè tot vaja més fluid. S'ha facilitat més l'ús dels diferents panells de configuració. S'han afegit avisos per a evitar pèrdues de configuracions sense guardar, així com més ajudes visuals i en text en els components i contenidors… També s'han corregit alguns xicotets detalls en el panell dret relatius a les marques i permisos.

Data de publicació: 07/05/2020

Pàgina virtual d'índex de carpeta

Des de la web, es pot veure el contingut de qualsevol carpeta usant el nom index.html.

Exemple: https://si.ua.es/es/vuala2/index.html

Això pot ser útil, per exemple, per a evitar haver d'enllaçar fitxers nous que aneu afegint a una zona web privada d'una secretaria o un departament.

Data de publicació: 08/04/2020

Vista ampliada de l'editor de pàgines

La majoria de nosaltres no disposem de grans monitors per a treballar des de casa, per la qual cosa hem incorporat un botó per a poder ampliar la vista de l'editor, ocultant el panell dret i reduint la capçalera.

El botó es troba a la cantonada superior dreta de l'editor.

Data de publicació: 08/04/2020

Vista 'més real' en l'editor de pàgines

S'ha afegit un botó per a alternar entre visualització còmoda o més real, sota el de 'vista ampliada o normal': 
 · La visualització còmoda (per defecte) ajuda a identificar els contenidors niats dins d'uns altres i facilita la inserció d'altres blocs dins d'ells, o la seua reordenació.
 · La visualització més real mostra els espaiats de forma  més similar a com  es veuran  en navegar . En pàgines senzilles pot ajudar a aprofitar millor l'espai disponible i a reduir la necessitat de recórrer a la vista prèvia per a comprovar el resultat final. En pàgines complexes pot ajudar a evitar certes dificultats amb els espaiats en contenidors niats.

Data de publicació: 08/04/2020

Panell esquerre de l'editor redissenyat i millorat

El panell esquerre de l'editor (amb els blocs de contenidors o components i els formularis de configuració dels mateixos) ha sigut redissenyat per a oferir més espai al panell central i una millor adaptabilitat a diferents grandàries de pantalla, al costat de millores visuals, major facilitat d'ús i una revisió i ampliació de la informació sobre les seues múltiples opcions.

Data de publicació: 08/04/2020