Saltar apartados

preguntes freqüents

Les consultes sobre el funcionament de Vualà es poden fer en el C entre d'Atenció a l'Usuari (CAU) en l'extensió 9393 .

IMATGES

Per a més informació sobre com editar una imatge ja publicada, veure documentació sobre Gestió d'imagenes .

RSS

 • ¿Quants taulons RSS puc inserir en el meu lloc web? punts com a pàgines web tinga el meu lloc. No obstant açò, només podem inserir un tauló RSS en una pàgina web.
 • No aconseguisc veure les notícies RSS que acabe de publicar. La raó és que realment no has publicat la pàgina que conté al seu torn les RSS.
 • ¿Per què les imatges i els enllaços que incloc en l'editor de notícies (RSS) no s'exporten a altres idiomes quan publique la pàgina web?. Automaticamente no es publica, és necessari entrar en cadascun dels altres idiomes, editar la notícia i al seu torn la imatge i l'enllaç i fer-ho de nou dins d'aqueix idioma.
 • No puc copiar pàgines amb RSS. La raó és que les RSS estan associades a una pàgina, per la qual cosa les mateixes notícies no poden estar en dues pàgines diferents. A causa d'açò no es poden copiar pàgines que continguen RSS, sinó que s'han de tallar i pegar.

NAVEGADORS

 • ¿Amb quin navegador funciona Vualà? Vualà funciona perfectament amb Firefox. En IE 7.0 hi ha algunes funcionalitats que no tenen un comportament adequat pel que recomanem la utilització de Firefox. Amb independència del navegador que utiliicemos per a administrar la nostra pàgina, la pàgina que genera Vualà ha de mostrar-se igual de bé en tots els navegadors (Chrome, Firefox, IE, Opera, Safari, etc.)

SOL·LICITUDS

 • ¿Vull fer la meua pàgina web en Vualà, què he de fer?.
  • Si no tens cap pàgina web en l'actualitat, has d'enviar-nos una sol·licitud de nova web en Vualà que pots trobar en l'apartat de Web Corporatiu del Servei d'Informàtica. Quan rebem la sol·licitud, crearem el lloc web i t'assignarem els permisos corresponents. A partir d'aquest moment ja pots incorporar informació a la teua nova web. si necessites rebre formació sobre Vualà has d'enviar un correu electrònic a l'Àrea de Formació del Servei de Selecció i Formació
  • Si ja tens una pàgina web en Publiweb. El procediment és el mateix que abans, però a més deberiamos contemplar la possibilitat de fer un traspàs des de la web antiga a la nova. Per a estudiar la forma de fer-ho, el millor és fer una consulta a l'adreça de correu web@ua.es .

PERMISOS

 • ¿Qui gestionen els permisos de la pàgina web? . El Servei d'Informàtica assigna un permís a l'administrador. Aquest s'encarrega de concedir als seus companys permisos addicionals d'administrador o d'usuari.
 • ¿Com puc publicar en Vualà? . Per a fer-ho has de tenir la teua pàgina web publicada amb aquesta eina, no amb Publiweb. És el propi administrador d'aqueix lloc qui ha d'assignar-te permisos.

PÀGINA WEB

 • ¿Vull personalitzar la capçalera de la meua pàgina web en Vuala? . De moment l'administrador del lloc no té la possibilitat de fer-ho. Per a canviar-la ens ha d'enviar una fotografia preferiblement més ampla que alta a l'adreça de correu web@ua.es i nosaltres fem el canvi.
 • ¿Qui pot fer el canvi en el menú de la meua pàgina web?. Ho pots fer tu mateix. Pots consultar la documentació sobre Vualà en l'apartat d'administració del lloc i veure com fer-ho.
 • ¿Com puc canviar el títol de la meua pàgina web? . El títol ho pot canviar l'administrador o els administradors del lloc que són els qui tenen accés a l'administració del lloc.
 • ¿És possible incloure un formulari en la pàgina web del meu lloc? . Sí. Per a açò és necessari tenir accés a l'eina de gestió de Formularis . Quan disposem d'aquest accés, l'única cosa que hem de fer és incloure un enllaç en Vualà al formulari que acabem de generar. Veure documentació de com incloure un enllaç en Vualà al nostre formulari .
 • ¿Si oculte la pàgina a la navegació en crear-la, apareixerà en Google?. No. No obstant açò, si l'ocultem a la navegació una vegada que ha estat visible, és possible que Google l'haja indexat encara que quan els usuaris premen en l'enllaç no es mostrarà.

ADMINISTRACIÓ

 • ¿Puc posar el nom del lloc en dues línies? Si, per a açò hem de separar el que es consideraria el títol (línia superior) del subtítol (línia inferior), mitjançant 2 espais en blanc. Veure documentació sobre gestió del lloc .
 • Sóc l'administrador d'una web gestionada amb Vualà i no aconseguisc veure els botons d'administració, ¿què puc fer? . Pot ocórrer si utilitzes un monitor amb una resolució molt baixa (800x600) o fins i tot amb resolucions alguna cosa majors (1024x768) si no tens maximitzada la finestra al màxim.
 • ¿Quants nivells té el menú de Vualà?. 3 nivells. Principal, sub-apartat i sub-sub-apartat. No és necessari oferir tota l'estructura administrativa de la teua unitat en el menú, només la informació més demandada pels usuaris.
 • ¿Puc moure les opcions del meu menú?. Sí, cal punxar en l'opció de menú (inclou tot el subárbol) que vull moure i arrossegar-ho on vulga portar-ho. La destinació s'identifica perquè ens mostra un guió just en el lloc on es va a incrustar. Veure documentació sobre gestió de menús .
 • Els canvis que faig en el menú no els veig en la meua pàgina web. La raó és que no s'han publicat els canvis realitzats. Per a fer-ho cal prémer sobre el botó "Actualitzar menú" una vegada fets els canvis.
 • Si moc una pàgina d'un directori a un altre en el meu lloc de Vualà, ¿què ocorre amb els enllaços que hi haguera en la universitat a aqueixa pàgina?. Si les pàgines que enllacen a la teua pàgina estan en Vualà, es redireccionan automaticamente totes. Si les pàgines que t'enllacen no estan en Vualà, els enllaços es querarían trencats.

  En un futur, quan tota la web de la Universitat d'Alacant estiga integrada en Vualà, qualsevol canvi d'adreça d'una pàgina web, document o imatge provocarà un canvi en totes les pàgines que els enllacen.

EDITOR

 • ¿Quin és la millor forma de pegar en Vualà?. Depèn del que vulguem aconseguir. Si exclusivament volem pegar el text, sense estil algun, utilitzarem la icona de pegat amb text pla. Si volem mantenir algun dels estils en fer el pegat, utilitzarem la icona de "Pegar respectant els estils", tenint en compte que Vualà fa neteja dels estils que no complisquen amb els estàndards.
 • En una pàgina web no puc separar dues taules. Seleccionar una d'elles, tallar-la, introduir diverses tornades de carro i a continuació tornar-la a pegar amb Control+V.
 • M'apareix un codi href="" al principi de la pàgina que no puc llevar, malgrat esborrar-ho en l'editor. En ocasions, editant amb Vualà pot ocórrer que algun enllaç perda el seu atribut href, és a dir, l'adreça de l'enllaç. Per a esbrinar de quin enllaç es tracta, hem de fixar-nos que el text de l'enllaç apareixerà en blau, indicatiu que és un enllaç, però no apareixerà subratllat, la qual cosa significa que ha perdut el seu atribut href.
  enllaç sense href
  Per exemple, en la llista d'enllaços superior, podem veure com a Imatges ha perdut la seua href, en comparació dels altres que sí apareixen subratllats. Per a arreglar-ho, hem d'editar aqueix enllaç i posar l'adreça que ha perdut. Una vegada fet açò, ja podem esborrar el codi href que ens apareixia i publicar la pàgina.

UNS ALTRES

 • ¿Què ocorre quan entre a Vualà i apareix la pantalla en blanc, o entre en el gestor de notícies i apareix tot en blanc?. El més probable és que hàgem fet una actualització del programari de Vualà i aquesta no s'ha carregat en el navegador de l'usuari. Per a forçar la càrrega de la pàgina de Vualà des del servidor cal prémer F5 o Ctrl+R . Si encara així persisteix l'error, cal buidar la caché del navegador. Per a açò anem al menú superior de Firefox, Eines, Netejar l'historial recent... Netejar ara (si no apareguera el menú superior de Firefox, premem la tecla Alt i apareixerà).

netejar historial recent

buidar caché

 • Netejar la caché del navegador . Quan es publica una nova versió de Vualà i s'afigen noves funcionalitats, és aconsellable netejar la caché del navegador perquè tot funcione correctament. A continuació es mostren una sèrie de vídeos de com realitzar aquest procés, depenent del navegador que s'use per a publicar en Vualà: Firefox ( veure Vídeo icona play ), Chrome ( veure Vídeo icona play ) o Internet Explorer ( veure Vídeo icona play ).

  Si existeixen problemes greus que som incapaços de resoldre netejant la caché del navegador podem restablir Firefox al seu estat per defecte . Per a açò escribirmos en la barra d'adreça "about:support" (sense cometes). Aquesta opció permet reiniciar de nou el Navegador amb la informació essencial únicament.

Servei d'Informàtica Gestor de continguts Vualà


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464