Saltar apartados

Gestió de notícies i RSS

VUALÀ incorpora un gestor que permet mantenir notícies i que, una vegada publicades, permeten la sindicació mitjançant l'estàndard RSS 2.0 (especificació de RSS 2.0)

¿Què és RSS?

Icona representativa de RSSRSS són les sigles de Really Simple Syndication, un format XML per a sindicar o compartir contingut en la web. S'utilitza per a difondre informació actualitzada freqüentment a usuaris que s'han subscrit a la font de continguts. El format permet distribuir continguts sense necessitat d'un navegador, utilitzant un programari dissenyat per a llegir aquests continguts RSS (agregador).

Malgrat açò, és possible utilitzar el mateix navegador per a veure els continguts RSS. Les últimes versions dels principals navegadors permeten llegir els RSS sense necessitat de programari addicional. RSS és part de la família dels formats XML desenvolupat específicament per a tot tipus de llocs que s'actualitzen amb freqüència i per mitjà del com es pot compartir la informació i usar-la en altres llocs web o programes.

Fte.: Wikipedia

¿Com identifique la RSS en VUALÀ?

La icona que representa la RSS és est: Icona RSS i, en VUALÀ ho trobarem en l'editor de pàgines situat en la part dreta dels botons d'eines, tal com veiem en la següent imatge, on la icona està ressaltada:

Ubicació de la icona RSS en l'editor de VUALÀ

També podem identificar que una pàgina del nostre lloc ja té un component RSS, si la icona que apareix a l'esquerra del nom de la pàgina així ens ho indicara (icona pàgina amb rss):

icona rss en pàgines

En obrir la pàgina per a editar-la, ens trobarem el requadre amb el logotip de RSS dins:

Component RSS en l'editor d'una pàgina que conté notícies.

¿Com incorpore un gestor de notícies RSS en la meua pàgina de VUALÀ?

És recomanable que abans de començar a publicar notícies llegeixi els tutorials que s'enllacen a continuació dins d'aquesta secció. El primer explica com afegir el component RSS a la nostra pàgina, i el segon, com usar el component per a la completa gestió de les notícies.

Finalment, si desitja veure com sindicar-se a un lloc amb RSS pot llegir el següent tutorial:

Servei d'Informàtica Gestor de continguts Vualà


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464