Saltar apartados

Entorn de treball

En aquest document:

   Accés i pantalla principal

   Vualà és un gestor de continguts publicat en Internet. Per a accedir a ell hem d'escriure l'adreça:
   https://vuala.ua.es/login.php

   La primera pantalla ens demana un usuari i contrasenya, tots dos es corresponen amb l'usuari i la contrasenya del nostre corrreo electrònic i que també utilitzem per a identificar-nos en el Campus Virtual.

   Pantalla d'accés a Vualà

   Una vegada identificats correctament, accedim a l'entorn de treball.

   Entorn de treball

   Mòduls de gestió principals de VUALÀ

   Pàgines, imatges i documents

   Per a accedir a cadascun d'aquests grups de fitxers, i les seues corresponents carpetes, s'utilitzen les pestanyes de la part superior:

   Ubicació botons generals

   Aquestes pestanyes componen els" Mòduls principals" del gestor, que són 4:

   Gestió de pàgines Web

   Gestió pàgines web

   Mòdul per a gestionar les pàgines (html) de la nostra web. Ens permet organitzar, crear o editar qualsevol pàgina.

   Gestió d'imatges

   Gestió imatges

   Mòdul per a gestionar les imatges de la nostra web. Permitie organitzar o afegir imatges per a després incoporar en les nostres pàgines.

   Gestió de documents

   Gestió documents

   Mòdul per a gestionar els documents (pdf, doc, xls, etc.) de la nostra web. Permet organitzar o afegir qualsevol document al que després referenciem en les nostres pàgines.

   Gestió administració del lloc

   Mòdul específic per a aquelles persones que tinguen permís per a l'administració global del lloc.

   Gestió administració

   Els elements generals de nostre assetge web, com per exemple menús, anuncis, gestió d'usuaris amb permís de publicació... que ha de ser gestionat per un nombre restringit d'usuaris. A aquests usuaris els denominarem administradors del lloc.

   Si no veiem aquesta pestanya en nuesro entorn de treball és perquè no eres administrador del lloc.

   Elements de l'entorn

   La resta d'elements que completen l'entorn de treball de Vualà són:

   Entorn Vualà

   1. Barra d'Identificació i permisos. Mostra el nom d'usuari amb el qual hem entrat en l'aplicació, en est case "Administrador" i el lloc on tenim permís per a publicar, en aquest cas "Manual de l'entorn de publicació Vualà".
   2. Cercador que permet realitzar busquedas en nostre assetge web per nom de document.
   3. Menú d'opcions. Aquest menú va canviant en funció de l'apartat en el qual ens trobem. L'actual permet renombrar el document seleccionat, crear una pàgina nova, crear una carpeta, copiar, tallar, pegar el document o carpeta seleccionada i esborrar el document o carpeta seleccionada.
   4. Botons d'ajuda i d'apagat del gestor de continguts. El primer d'ells connecta amb la documentciíon de Vualà i el segon abandona l'editor.
   5. Finestra de directoris que componen el lloc web.
   6. Finestra d'operació. Aquesta finestra canvia el seu contingut en funció de l'apartat on ens trobem. Ara mostra les carpetes incloses en la carpeta seleccionada de Directoris. En aquest cas, en estar seleccionada "Pàgines", la venda d'operació mostra els documents i carpetes del "Pàgines". Si seleccionem "accessibilitat" en Directoris, la venda d'operació mostra els documents i les carpetes que es troben dins de la carpeta "accessibilitat".
   7. Panell d'informació sobre fitxers. Informació sobre el document que estem processant en aqueix moment: títol, nom, la data de l'última modificació, les últimes versions que va haver d'ell per si tuvieramos que recuperar alguna i finalment una versió reduïda de la URL que podem utilitzar per a publicar en xarxes socials, etc.

    Entorn d'edició de pàgines

    Per a la gestió de qualsevol tipus de fitxers amb Vualà disposem d'un explorador que ens permet accedir als fitxers i una sèrie d'eines per a operar amb ells.

    L'explorador està dividit en dos panells; el de l'esquerra conté l'estructura o arbre de carpetes del lloc, i el de la dreta alberga el contingut de la carpeta seleccionada en l'arbre. Per a moure'ns per l'estructura, n'hi ha prou amb seleccionar una carpeta de l'arbre (1) i ens mostrarà el seu contingut en el panell de la dreta (2), on podrem seleccionar els fitxers i carpetes amb els quals vulguem operar.

    Zones de l'explorador de fitxers

    Per exemple, en prémer sobre l'apartat "abans-començar" (carpeta existent en la imatge a continuació) de la finestra de directoris, Vualà ens mostra els documents d'aqueix directori, en aquest cas el document "abans-de-començar-a-treballar-amb-vuala.html".

    Editant amb Vualà

    A l'esquerra del nom del document, apareixen una sèrie d'icones:

    Traduint...Si punxem en el primer d'ells, ens obri el document dins de l'editor. Amb el segon, el de l'estel, tenim la possibilitat d'activar/desactivar la pàgina com a pàgina per defecte per a la carpeta actual. El tercer, la icona de la bombeta, serveix per a fer visible/ocultar la pàgina en la web.

    També podem fer doble clic sobre el document "abans-de-començar-a-treballar-amb-vuala.html" per a obrir-ho en l'editor.

    Editant amb Vualà 2

    La nova finestra manté: mòduls principals, barra d'identificació i permisos, el cercador, els botons d'ajuda i apagat, finestra de directoris i la pestanya informativa. Canvia el menú d'opcions i la finestra d'operació on ara apareix:

    1. Agrane idiomàtica. Ens visualitza les diferents versions idiomàtiques de la pàgina que estem editant i ens permet modificar-la.
    2. Adreça d'Internet on estarà publicada la pàgina que estem editant. Si premem sobre ella s'obrirà una nova pestanya en el navegador i ens mostrarà la versió anterior, l'actual, la que estem editant ara no es veurà fins que no la publiquem.
    3. Keywords i descripció de la pàgines. El primer fa referència a les paraules clau (K - Keywords) del nostre lloc, aquelles paraules per les quals volem que ens troben en els cercadors. La descripció ha de ser una ampliació del títol de la nostra pàgina.
    4. Barra de format. Aquesta barra permet alinear, definir estils, crear taules, enllaços, traduir al valencià i anglès la pàgina, etc.
    5. Contingut de la pàgina web.

    Una vegada finalitzada l'edició de la nostra pàgina podem fer una vista prelimimar de la pàgina i si és correcta, publicar-la. Per a açò utilitzarem les icones del menú d'opcions.

    Finalment, podem veure la pàgina web en la seua adreça definitiva prement sobre l'adreça d'Internet.

    Servei d'Informàtica Gestor de continguts Vualà


    Universitat d'Alacant
    Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
    03690 Sant Vicent del Raspeig
    Alacant (Spain)

    Tel: (+34) 96 590 3400

    Fax: (+34) 96 590 3464

    Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

    Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464