Saltar apartados

Panell d'informació de fitxers

En aquest document:

Versions anteriors i informació del fitxer

Si seleccionem una pàgina, en la part dreta de l'explorador aperecerá un pestanya desplegable amb informació sobre el fitxer. Aquesta informació inclou el Títol del fitxer, Nom, Data de modificació, Grandària, el codi QR que facilita l'accés a la nostra web a través de dispositius mòbils, una Adreça curta equivalent a la Url del teu fitxer, així com les últimes versions que s'han emmagatzemat del mateix. Es pot veure la data i l'hora en què van ser publicades i si se situa el ratolí sobre la icona de persones, apareixerà el nom de l'usuari que va realitzar les modificacions.

Si es prem sobre l'enllaç amb la data i l'hora de la modificació es pot visualitzar la pàgina tal com es va publicar en el seu moment.

Per a recuperar una versió en concret cal prémer sobre la icona que apareix al costat de l'enllaç de la data i l'hora. A partir d'aqueix moment, aqueixa versió passarà a ser l'activa per a aqueixa pàgina.

Versions

Tant el codi QR com l'adreça curta és diferent per a cada fitxer de nostre assetge web i en conseqüència existeix una versió de tots dos per a cada versió idiomàtica de la nostra web.

Açò també funciona amb imatges i documents. Si es reemplaça una imatge o un document per un altre, es crearà una nova versió que es pot recuperar.

Quant temps es manté una versió

Les versions no s'emmagatzemen eternament; és una utilitat per a recuperar una versió guardada en cas d'haver comès un error, però no és un històric de fitxers. Per qüestions de velocitat i fiabilitat, només es guarden les últimes versions atenent al següent criteri:

Tot fitxer que no s'haja modificat en l'últim mes, se suposarà que està assimilat, i en aqueix cas totes les versions d'aqueix fitxer amb més de tres mesos s'eliminaran.

Eliminar i recuperar fitxers

Eliminar fitxers

Per a eliminar un o diversos fitxers, no tenim més que seleccionar-los i prémer en l'aspa roja d'eliminar:

Esborrar

D'aquesta forma desapareixeran de Vualà. Com sempre, hem de tenir en compte que pot haver-hi enllaços que apunten a aquest fitxer.

Recuperar fitxers

Vualà també permet recuperar fitxers esborrats. Pare açò ens situem en la carpeta que conté l'o els elements que volem recuperar i premem en la paperera:

Paperera

llavors en el panell dret de l'explorador apareixerà una llista de tots els elements eliminats d'aqueixa carpeta

Fitxers eliminats

Per a restaurar un o diversos fitxers, hem de seleccionar-los i prémer en el botó de recuperació:

Botó recuperar

Recorda que cal seleccionar la carpeta on estava el fitxer abans d'haver sigut esborrat per a poder recuperar-ho

Si algun dels noms dels fitxers a restaurar ja existira, llavors donaria un missatge d'error. També pot ocórrer que aparentment no existisca cap nom repetit però sí ens done el missatge. Açò és perquè en l'idioma en el qual tenim la interfície els noms són diferents, però en algun altre idioma són iguals.

Un exemple d'açò seria: existeix un fitxer anomenat "alguna cosa" en espanyol i "gens" en valencià, i volem restaurar un altre que es diu "gens" en espanyol però no veiem el seu nom en valencià. En restaurar dóna error i açò és perquè la versió en valencià també té com a nom "gens".

També podem restaurar un únic fitxer prement en la icona de restaurar que es troba a l'esquerra del seu nom (Icona recuperar).

Quant temps es manté una fitxer eliminat

De la mateixa forma que amb les versions, quan passen més de tres mesos des de la seua eliminació, el fitxer es destrueix definitivament.

Consideracions
  • Si s'esborra una carpeta amb fitxers en el seu interior i posteriorment es recupera, els fitxers interns no es recuperen de forma automàtica. Cal triar aquells que es desitja recuperar.
  • Quan accedim als elements esborrats d'una carpeta, pot ser que varis d'ells tinguen el mateix nom. Per a saber quin és el que ens interessa, hem de fer ús de la pestanya d'informació del fitxer.
  • Quan s'esborra un fitxer, lògicament s'eliminen també totes les seues versions anteriors. Quan es recupera, també es restauren aquestes versions que podríem al seu torn recuperar.

Adreces curtes

Les adreces dels fitxers de Vualà (pàgines, imagenes i documents) tenen un àlies abreujat o adreça curta que podem utilitzar quan tenim restriccions d'espai. Per exemple, per a twittear una pàgina és millor utilitzar una adreça curta pel límit de 140 caràcters (encara que si la twitteamos amb l'enllaç que ens ofereix la pàgina, ja ho fa automàticament).

Per a veure l'adreça curta, cal seleccionar o editar un fitxer i obrir el panell d'informació de la dreta. En el requadre roig es pot veure l'adreça curta associada:

Adreces curtes

En aquest exemple hem de les adreces http://si.ua.es/es/vuala/gestion-de-ficheros/operaciones-basicas.html i http://s.ua.es/jqf funcionen exactament igual.

Servei d'Informàtica Gestor de continguts Vualà


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464