Saltar apartados

Gestió de documents

En aquest document:

Aspectes generals

Per a publicar documents en Word, pdf, Excel, OpenOffice, etc. és necessari entrar en un dels mòduls principals situats en al part superior dreta i que ens permet gestionar documents.

Gestió documents

En prémer sobre aquesta icona apareix la següent finestra.

Gestió de documents

On apareixen en la Finestra de Directoris el directori "Documents" i com a subdirectoris "-gestadm" (l'accés dels quals està restringit) sempre en primer lloc, "cursos-de-vuala", "js" i "pdf". En la Finestra d'Operació apareixen els directoris continguts en "Documents" i tots aquells que anem creant en prémer sobre la icona corresponent en el "menú d'Opcions".

Pujar un document

Per a publicar un document hem de prémer sobre la icona "Pujar document" en el Menú d'Opcions i apareix la següent finestra:

Gestor de documents

Aquesta finestra ens permet seleccionar el document (només un cada vegada) que volem publicar. Si el document té un nom diferent en castellà (busqueda.doc), valencià (a prop.doc) i anglès (search.doc), hem de seleccionar cadascun dels documents prement sobre el botó "Examinar". corresponent. És obligatori posar títol en castellà, valencià i anglès posat que aquest serà el nom definitiu del document una vegada publicat.

Versions idiomàtiques

Si anem a publicar en les tres versions idiomàtiques el mateix document, per exemple, només en castellà, no és necessari publicar tres documents, és suficient amb publicar només el de castellà (com en la imágen anterior) i automaticamente aquest document es triplicarà en les tres versions idiomàtiques, amb el nom corresponent al seu títol.

Descripció del document

És obligatori posar una descripció del document en cadascuna de les versions idiomàtiques. En prémer sobre el botor "Pujar" ens apareixerà el document que acabem de publicar, en aquest cas "busqueda-de-permisos.doc"

Gestió de documents

Agrupar documents en carpetes

Podem agrupar els documents en carpertas. Per a fer-ho premem en el Menú d'Opcions sobre la icona "Nova carpeta" i a continuació hem d'entrar en aqueixa caperta per a publicar els documents dins d'ella.

A més de publicar documents i crear carpetes a través del Menú d'Opcions podem també copiar, tallar, pegar, renombar (canvia el contingut de totes les pàgines web que inclouen un enllaç al document renombrado) i reemplaçar documents. Consultar les operacions bàsiques d'un fitxer.

Reemplaçar document

L'opció "Reemplaçar document" ens permet substituir un document per un altre amb diferent nom, modificant totes les pàgines web que inclouen un enllaç al document antic perquè apunten al nou.

Com ja sabem, en Vualà els enllaços interns es realitzen mitjançant identificadors, no mitjançant la URL; per tant si volem reemplaçar un document per un altre, no serveix esborrar el document i pujar un altre amb el mateix nom ja que els enllaços continuaran apuntant al document antic.

Per a substituir un document per un nou en Vualà, no s'esborra l'antic, sinó que es reemplaça per l'altre document. Veure Vídeo icona play

Per a reemplaçar un document per un altre, hem de seleccionar-ho i usar el botó corresponent:

Reemplaçar imatge

que ens mostrarà el següent quadre de diàleg:

Reemplaçar doc form

Ací podem escollir els arxius que van a substituir el document existent.

Si no tenim els documents en els tres idiomes, per exemple, si tenim el document en espanyol però no en valencià ni anglès, llavors haurem de decidir si usem el document en espanyol per a reemplaçar als altres dos marcant la casella indicada; o si preferim que en valencià i anglès es mantinguen els que hi ha en Vualà deixant la casella desmarcada.

A més podem canviar els noms aquí mateix.

La carpeta especial -gestadm

Dins de la carpeta de "Documents" existeix una altra trucada "-gestadm" sempre en primer lloc, utilitzada per a l'administració del lloc i que té els accessos restringits als administradors.

Gestor Documents amb gestadm

Servei d'Informàtica Gestor de continguts Vualà


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464