Saltar apartados

Enllaços entrants i sortints

En aquest document:

Enllaços entrants a un fitxer

Amb aquest servei podem seleccionar una pàgina, imatge o document i veure les pàgines que ens apunten. També ens mostrarà les opcions de menú (en cas d'haver-hi alguna) que ens enllacen.

Cercar enllaços

resultat cercar enllaços

Un exemple de la seua utilitat seria el cas d'esborrat d'una pàgina, imatge o document. Abans de dur a terme aquesta operació, hem de tenir en compte que la nostra pàgina, imatge o document pot estar enllaçat des de qualsevol web de la Universitat d'Alacant. Per açò, prèviament és aconsellable cercar tots els enllaços que apunten a la meua pàgina, imatge o document, per a veure si és aconsellable o no l'esborrat, avisar als possibles administradors de pàgines que ens apunten, etc. En aquest punt cal recordar que tant renombrar com moure una pàgina, imatge o document no té problemes posat que Vualà redirecciona automaticamente tots els enllaços als mateixos.

Enllaços sortints de les pàgines

Aquest servei ens permet revisar tots els enllaços i imatges continguts en les nostres pàgines. Per a açò, des del mòdul de pàgines, seleccionem una o diverses pàgines, o bé una carpeta, o cap, en aquest cas processarà totes les pàgines de la carpeta activa; encara que no les pàgines contingudes en subcarpetas, si les hi haguera. Una vegada premem en el servei, ens mostrarà un llistat amb tots els enllaços i imatges que ixen de les nostres pàgines, realitzant una comprovació dels mateixos. Per a cada enllaç o imatge es mostrarà les seues característiques i ens indicarà qualsevol error que es detecte.

Enllaços sortints botó

Enllaços sortints llistat

En el llistat apareix si és enllaç o imatge; l'abast de l'enllaç (si és intern o extern a la pàgina, al nostre lloc o extern a la UA); l'adreça; el tipus d'enllaç si porta modificadors (com a enllaços locals, SSL, enllaç a mòbil o miniatura); i finalment si conté errors o advertiments.

Hem de tenir en compte que quan es tracte d'enllaços externs a la Universitat d'Alacant, el servei podria mostrar-nos l'advertiment "El lloc no retorna informació" i no obstant açò el lloc al que estem enllaçant estiga completament operatiu, en aqueix cas, obviarem el missatge.

Els diferents tipus d'AVISOS que poden aparèixer en analitzar nostra web:

 1. "El lloc no retorna informació". Per alguna raó la pàgina web destine no retorna informació recognoscible per Vualà.
  SOLUCIÓ. Comprovar prement sobre l'enllaç, si està o no operativa aqueixa adreça.
 2. "L'enllaç està referenciat amb Href, però és de Vuala". SOLUCIÓ. Publicar la pàgina novament.
 3. "La imatge és externa a Vualà". Enllaç a imatges d'un altre lloc. Si aquells esborren aquesta imatge, la nostra pàgina tindrà un error.
  SOLUCIÓ. Analitzar amb certa freqüència nostre assetge web.


Els diferents tipus d'ERRORS que poden aparèixer en analitzar nostra web són:

 1. "No té destinació". L'enllaç que hi ha en la pàgina web per alguna raó és incorrecte.
  SOLUCIÓ. Publicar la pàgina novament.
 2. "L'enllaç apunta a una versió o un fitxer eliminat".
  SOLUCIÓ. Canviar l'enllaç en el nostre document

Algunes consideracions a tenir en compte:

 • Si en nostre assetge web tenim pàgines web obsoletes amb enllaços trencats, etc. i apliquem aquesta eina al directori on es troba aqueixa pàgina web, és possible que apareguen errors d'enllaços trencats, etc. És aconsellable eliminar aquelles pàgines, documents i imatges que no estiguen mantingudes.

Servei d'Informàtica Gestor de continguts Vualà


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464