Saltar apartados

Estadístiques

El propòsit de les estadístiques és la de proporcionar informació a simple vista sobre freqüència d'ús, quantitat de visites i procedència i, d'aqueixa manera, poder determinar comportaments i hàbits dels usuaris. D'altra banda, la informació estadística ens ha de permetre detectar possibles fallades de disseny, rendiment, etc. amb vista a la constant millora del servei web.

ubicació botó estadístiques

Es descriu a continuació els diferents tipus d'estadístiques arreplegats per cada lloc de VUALÀ. Les imatges capturades com a exemple es corresponen a les estadístiques del Servei d'Informàtica a data del 9 de setembre de 2010 des de la seua creació.

Per tant, cada lloc de VUALÀ disposa de les següent informació estadística:

   Filtre temporal

   El filtre temporal ens permet reduir la mostra estadística limitant-la a un espai de temps determinat. Més concretament, podrem veure les estadístiques parcials del nostre lloc en un determinat mes o bé en un determinat any.

   No aplicar cap filtre (acció per defecte) implica que no existeix tal límit, i per tant, les estadístiques que es generen abasten des de la creació del lloc en VUALÀ fins al moment de la visualització de la pàgina.

   En les següents seccions s'expliquen les gràfiques mostrades sense aplicar cap filtre temporal, açò és, des de la creació del lloc. En qualsevol cas, si hem seleccionat un filtre haurem d'entendre que el significat estadístic de la gràfica es limita a aqueix període.

   Es mostra a continuació una captura amb les opcions de filtrat existents per al Servei d'Informàtica:

   Filtre temporal d'estadístiques per al servei d'informàticaEn prémer sobre un any se'ns desplega la llista de mesos en les quals existeixen dades estadístiques i també l'opció "Any complet". Aquesta última opció ens permetrà veure les estadístiques completes de l'any seleccionat, mentre que la resta d'enllaços, són les corresponents als mesos de l'any.

   En realitzar una selecció de filtre el títol de la nostra pàgina canvia per a reflectir que s'està aplicant el filtre. Veiem a continuació 3 captures del títol de la pàgina d'estadístiques.

   En aquest cas el no s'aplica cap filtre:

   Títol pàgina estadístiques sense filtre

   Ací es mostra el títol havent aplicat un filtre per mes d'una any determinat:

   Títol pàgina amb filtre d'un mes

   Finalment, si se seleciona un filtre d'any complet, el títol es veuria així:

   Títol pàgina amb filtre d'any complet

    Resum

    Proporciona informació sobre la primera visita, l'última i el nombre de visites totals des de la creació del lloc en VUALÀ fins a l'última revisió.

    Resum estadístic

    Visites hora a hora

    Nombre de visites mitjà per franja horària des de la creació del lloc en VUALÀ. Apareix en la part esquerra de la gràfica el màxim aconseguit de visites en la barra de major altura.

    Visites hora a hora

    La gràfica ens diu que la mitjana de visites màxima es produeix a les 12 del migdia amb un màxim mitjà de 1202 visites.

    Visites per dies de la setmana

    Nombre de visites mitjà per dia de la setmana des de la creació del lloc en VUALÀ. El nombre de l'esquerra de la gràfica representa la mitjana màxima de la barra més alta.

    Visites per dia de la setmana

    S'aprecia en la gràfica que els dimarts hi ha més visites de mitjana.

    Visites per dia del mes

    Nombre de visites mitjà per dia del mes.

    Visites per dia del mes

    Procedència de les visites (internes vs. externes)

    Percentatge de visites externes enfront de les internes. Aquesta informació pot ser de gran utilitat per a veure el nostre públic objectiu.

    Un valor molt alt d'internes indica que la informació és molt rellevant per als col·lectius de la nostra Universitat, però que té poc interès en un altre tipus d'usuaris, com poden ser visitants ocasionals o persones que arriben a través de cercadors.

    Per contra, un valor molt alt de visites externes ens indica que la informació de la nostra pàgina és d'interès per a tot tipus d'usuari.

    Aquestes dades ens serviran per a la presa de decisions en l'actualització o manteniment de les nostres pàgines.

    Procedència visites

    Procedència de les visites per països

    Accessos totals al lloc en funcuión del país d'origen.

    Procedència per països

    Procedència dels enllaços (externs vs. interns)

    Percentatge d'enllaços que apunten a pàgines de la UA. Aquesta dada ens pot indicar si la nostra pàgina està sent enllaçada des d'altres pàgines.

    Alguns cercadors usen aquest criteri per a saber si està pàgina és important o no. Si moltes gent ens fa referència, dóna a entendre que és interessant i per tant la podem valorar correctament.

    Accessos externs poden ser des de cercadors, des de pàgines d'altres universitats i fins i tot des de pàgina de la Universitat d'Alacant, però que no pertanyen a Vualà. Açò últim pot portar a confusió i serà esmenat en pròximes actualitzacions.

    Accessos interns indica que els enllaços es realitzen des de pàgines de la UA i que han sigut generades amb Vualà.

    Procedència dels enllaços

     Servei d'Informàtica Gestor de continguts Vualà


     Universitat d'Alacant
     Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
     03690 Sant Vicent del Raspeig
     Alacant (Spain)

     Tel: (+34) 96 590 3400

     Fax: (+34) 96 590 3464

     Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

     Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464