Saltar apartados

Inserir elements multimèdia

Icona mitjana embegudaAmb aquesta acció podem inserir vídeo, mp3 i peliculas en flaix.

Inserir vídeo de Youtube

Per a inserir un vídeo de Youtube, n'hi ha prou amb pegar en l'apartat d'Adreça la URL corresponent a aqueix vídeo, automàticament es carregaran les dimensions, que podrem modificar si ho veiem convenient. Afegim una descripció i premem el botó Inserir.

Inserir elements multimèdia gestionats amb Vèrtex

Els materials audiovisuals gestionats amb Vèrtex poden incloure's en les pàgines web creades amb Vualà de 2 formes diferents:

1.- Si el material és nostre (mateix usuari de Campus Virtual amb el qual accedim a VUALA) o d'algun perfil del com som gestors:

Per a inserir un vídeo, hem d'utilitzar el boton corresponent de la barra d'eines (marcat en roig).

Incloure vídeo en Vualà

En la finestra que apareix hem de punxar a" Seleccionar un element del nostre lloc". En aquesta finestra també podem configurar si desitgem reproduir el vídeo una vegada carregada la pàgina de forma automàtica o bé és necessari prémer en "play" per a reproduir.

Inserir vídeo de Vualà

Apareixeran tots els vídeos en els quals, des de Vèrtex, hàgem especificat publicació en Vualà.

Seleccionar vídeo de Vèrtex

En seleccionar un d'aquests vídeos, en Vualà es carregaran automàticament les dimensions del vídeo i la descripció que hàgem introduït en Vèrtex. No obstant açò, si volem realitzar algun canvi, podem modificar aquests paràmetres sense problemes.

Càrrega de les dades del vídeo

En punxar en el botó "Inserir", tornarem a la pàgina web que estàvem editant i veurem un requadre amb el símbol de flaix. En aquesta zona és on apareixerà el nostre vídeo.

Espai reservat per al vídeo

S'ha de tenir en compte que, només podrem veure el vídeo quan visualitzem la pàgina com HTML, però no durant l'edició de la mateixa. Per exemple, usant el botó "Vestisca prèvia" Vista prèvia. A més, els vídeos no començaran a reproduir-se fins que no premem el botó "play".

En la següent imatge, podem veure un exemple de la pàgina final.

Visualitzar la pàgina web

2.- Si el material NO és nostre (pertany a un altre usuari) però dita material està publicat en VUALA:

Si volem inserir un material audiovisual que no és el nostre en una pàgina de VUALA que sí gestionem nosaltres, hem de prémer el botó d'inserció de vídeo en VUALA:

Incloure vídeo en Vualà

i en el quadre que apareix a continuació posem en el camp "Adreça" la URL en Vèrtex de dita material.

Per exemple, si volem inserir el vídeo que ha fet el Servei d'Informàtica sobre l'ús del correu electrònic i sobre el perill d'enviar les contrasenyes per email en la nostra pàgina web (enllaç a aquest vídeo en els blogs del si), atès que aqueix vídeo no ho gestionem nosaltres no podem fer-ho seguint el procés explicat anteriorment.

El que farem és prémer el botó d'inserir vídeo en VUALA i en el camp adreça posarem l'enllaç de Vèrtex d'aquest vídeo:

http://vertice.cpd.ua.es/19546

Inserció de vídeos en VUALA

VUALA sustiuirá aqueix enllaç pel vídeo en qüestió SEMPRE QUE L'AMO D'AQUEIX VÍDEO HO HAJA PUBLICAT PRÈVIAMENT EN VUALA. Si no és així (el vídeo NO està publicat en VUALA) o el vídeo NO EXISTEIX, VUALA donarà un error dient que aqueix material no existeix:

Error en inserció de vídeos en VUALA

En alguns casos pot ser necessari gestionar materials multimèdia mitjançant comptes institucionals que no identifiquen a cap persona en concret i sí a un centre, servei, departament o unitat. Anar a la Guia d'ús de Vèrtex per a més informació sobre com publicar un vídeo per a Vualà.

Restriccions

  • Grandària màxima de vídeo per a pujar amb el Gestor de documents: 8 MB.
  • Grandària màxima de vídeo en Vèrtex: 1Gb.
  • Per a vídeos de grandària superior a 1Gb és necessari l'ús d'un servidor de videostreaming dedicat. Aquest servei es pot sol·licitar al responsable de l'àrea multimèdia del Servei d'Informàtica enviant un correu a videostreaming@ua.es.

Inserir un vídeo del nostre lloc

Per a afegir un vídeo del nostre lloc premem Seleccionar un element del nostre lloc, triem un pujat prèviament usant el Gestor de documents, ens apareixerà la descripció del document així com les seues dimensions, que igualment podrem canviar en cas de ser necessari. Finalment premerem Inserir. Per a veure el vídeo és necessari publicar la pàgina, o bé fer una vista prèvia.

Pot ocórrer que en lloc del vídeo, ens aparega aquest missatge

Prémer ací per a descarregar el plugin

Açò és a causa que el Firefox necessita un complement per a reproduir el vídeo. Premem per a descarregar-nos el plugin

Firefox està comprovant els plugins

El més problable és que Firefox no ens trobe el plugin adequat.

Més sobre plugins

Ara punxem en Més sobre Plugins o cercar manualment els plugins que falten. En la pàgina web que ens apareixerà, de complements del Firefox, baixem fins a trobar el de Windows Mitjana Player.

Complement Mitjana Player

A continuació premem en el botó verd corresponent a la versió per a Windows Vers. 11 (XP, Vista). Ens apareixerà la següent pàgina:

Download complemente Mitjana Player

Punxem en Download Now, guardem el fitxer executable en el nostre disc dur i ho executem. Una vegada instal·lat el plugin, és necessari reiniciar el Firefox per a poder veure els vídeos.

Servei d'Informàtica Gestor de continguts Vualà


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464