Saltar apartados

Inserció de Twitter

Fins a un altre avís la inclusió de la xarxa social Twitter en Vualà està desactivada.

icona twitter Amb aquesta acció podem inserir un Twitter en la nostra pàgina web. Encara que es pot fer en qualsevol pàgina i en qualsevol posició, el més aconsellable és incloure-ho a la dreta del tauler d'anuncis en una pàgina que tinga RSS . Per a fer-ho correctament, en Vualà hem d'inserir el Twitter DAMUNT del tauler d'anuncis. Si el tauló es trobara al principi de la pàgina, per a poder col·locar el Twitter damunt seleccionem el tauló, premem el cursor de la flechita esquerra (<-) del teclat i a continuació premem Intro. Aquesta acció ens crea un espai damunt del tauló en el qual ja podem inserir el twitter.

inster twitter abans tauló

Inserir twitter

En el quadre que ens apareix, posem el nom d'usuari de Twitter, nombre de tweets a mostrar, així com l'ample de la finestra del Twitter (200 píxels per defecte). També tenim l'opció d'afegir-li, igual que succeeix amb les imatges, un marge amb la resta dels elements de la pàgina que apareguen a la seua al voltant.

Finalment, premem a Actualitzar i la finestra del Twitter ens apareixerà de la següent forma, amb l'ample en píxels que li hàgem especificat. A continuació, seleccionem la imatge del Twitter i ho alineem a la dreta,

twitter damunt tauló

quedant en Vualà de la següent forma.

twitter alineat dreta

Si la resolució del nostre monitor no és massa gran, per exemple, 1024 píxels d'ample, és possible que aparentment haja desaparegut la imatge del Twitter, encara que en realitat sí que està, però el monitor no és capaç de mostrar-ho en l'editor.

Una vegada publicada la pàgina veurem el Twitter correctament.

visualització pàgina amb twitter

Pot ocórrer, com en aquest cas, que el Twitter no quede alineat pel que fa al tauler d'anuncis, com en la imatge anterior. Per a solucionar aquest petit problema, seleccionem la imatge del Twitter en Vualá, i a continuació punxem una altra vegada sobre la icona d'Inserir twitter icona twitter . En les propietats del Twitter, podem afegir-li un marge superior i un marge a l'esquerra, de manera que el Twitter baixarà aqueix marge pel que fa al tauló, i al mateix temps, hi haurà un petit espai entre ells. Igualment, podem modificar el nombre de tweets per a adaptar la seua grandària al nombre de notícies que tinguem en les RSS.

modificar twitter

Finalment, publiquem la pàgina i visualitzem el resultat final.

twitter formatat

Com esmentem al principi, també és possible incloure la finestra de Twitter en qualsevol lloc de la pàgina, per exemple, a la dreta o esquerra d'un paràgraf de text, imatge, etc. En aquest cas, el procediment és idèntic a l'anterior, és a dir, hem d'inserir el Twitter DAMUNT del text, imatge, etc., i posteriorment alinear-ho a la dreta o esquerra, ajustant els controls de marges del Twitter segons corresponga, per a la seua correcta alineació amb la resta de components de la pàgina.

finestra twitter esquerra text publicada

finestra twitter dreta text i imatge

Servei d'Informàtica Gestor de continguts Vualà


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464