Saltar apartados

Enllaços i ancores en l'editor

En aquest document:

Barra d'eines amb botons d'enllaç i ancora

Inserir/Modificar enllaç

Icona inserir hipervínculoUn enllaç o hipervínculo ens permetrà fer 3 tipus d'enllaç:

  1. Cap a una pàgina externa al nostre lloc.
  2. Cap a una altra pàgina dins del nostre lloc en VUALÀ.
  3. Cap a una altra secció dins del mateix document (Enllaç intern).

En prémer sobre el botó d'Inserir enllaç ens apareix una finestra on poder determinar el tipus d'enllaç. En la imatge a continuació es mostra aquesta finestra:

Diàleg per a inserir un hipervínculo

L'aspecte d'un text que és un enllaç és en un color blau viu si no s'ha punxat mai o lila si ja s'ha visitat i sempre subratllat: aspecte d'un enllaç.

1. Inserir un enllaç cap a una pàgina web externa al nostre lloc

Emplenarem el camp de text de" Adreça de l'enllaç" amb la URL externa corresponent. La URL ha d'estar ben escrita perquè l'enllaç funcione pel que es recomana no escriure-ho a mà sinó copiar l'enllaç al que volem apuntar copiant la URL de la barra d'adreces del navegador i pegant-la en el camp "Adreça de l'enllaç". Aquesta és la forma més segura de garantir el funcionament de l'enllaç.

Anem a diferenciar dos tipus d'enllaços externs al nostre lloc:

  • Si l'enllaç és dins de la UA i s'obri en una nova finestra, apareixerà aquesta iconaenllaç extern dins el nostre lloc
  • Si l'enllaç és extern de la UA, apareixerà aquesta altra iconaenllaç fora de la ua
  • Els enllaços amb "https" es consideren externs, independentment de la url.
2. Inserir un enllaç cap a una altra pàgina dins del nostre lloc en VUALÀ

Fem ús del botó "Seleccionar un element del nostre lloc". En prémer sobre ell, no apareix una finestra per a seleccionar el fitxer dins de la jerarquia de documents del nostre lloc. En la següent captura podem veure un exemple d'aquesta finestra:

Selecció d'una pàgina en el nostre lloc per a enllaçarEn punxar sobre la pàgina que ens interessa ens apareixerà en el camp "Adreça d'enllaç" la ruta cap a aqueixa pàgina de forma automàtica, sense necessitat d'escriure gens.

Adreça d'enllaç interna3. Cap a una altra secció dins del mateix document (enllaç intern)

Si volem enllaçar des del nostre document cap a un altre apartat o secció dins del mateix document hem d'usar aquest tipus d'enllaç. A més, és necessari l'ús de l'eina Ancora obligatòriament, ja que aquesta ens serveix per a determinar amb quin apartat cal enllaçar. Per a especificar un enllaç hem de seleccionar l'Enllaç Intern en el diàleg d'inserir enllaç. El la següent captura es mostra un enllaç intern seleccionat:

Diàleg d'enllaç intern

Finalment, premem a" Inserir".

Descripció

Si la pàgina a la qual enllacem pertany a Vualà, la descripció eixirà automàticament (serà el títol de la pàgina a la qual apuntem). Açò és important per qüestions de posicionament i accessibilitat. Un cas específic ocorre quan la descripció coincideix amb el text de l'enllaç: només en aquest cas, la descripció desapareixerà (per validació html).

Llevar hipervínculo

Icona llevar hipervínculoElimina el vincle creat amb l'acció "Inserir hipervínculo". Elimina qualsevol que siga el tipus del vincle (consultar "Inserir Hipervínculo").

Inserir/Editar ancora

Icona ancoraL'ancora ens permet tenir vinculacions internes dins del mateix document. El fet de crear un ancora té sentit si existeix un vincle en una altra part del document que ens enllaça amb ella. En la següent captura podem veure el diàleg que apareix després de prémer el botó Ancora, on se'ns demana un nom.

Diàleg inserir ancoraEn l'editor podem identificar l'existència d'un ancora gràcies a la icona que apareix després de la seua creació. És aquest:

Icona ancora del textEn la següent captura podem veure com hem inserit un ancora en un apartat d'un document que és enllaçat des d'un vincle creat a l'inici del document:

Correspondència enllace-ancora

Servei d'Informàtica Gestor de continguts Vualà


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464