Saltar apartados

Gestió de la publicitat

El gestor de publicitat ens permet introduir entrades amb imatges sota el menú. D'aquesta forma podem crear entrades més visuals amb enllaços a llocs d'interès o apartats del nostre lloc que vulguem ressaltar durant algun temps o indefinidament, normalment un tema d'actualitat, com pot ser, per exemple, l'EEES.

Accés a la gestió de la publicitat

Accedim a l'administració del lloc:

Gestió administració

A continuació accedim a la Gestió de Publicitat:

Gestió publicitat

Mostra un panell que funciona de forma similar al de la barra, amb la diferència que ara disposem d'un selector d'imatges per a inserir sota el menú.

panell publicitat

Introducció d'entrades de publicitat

El primer que hem de fer és seleccionar la imatge que volem inserir. Per a açò premem sobre el quadre de selecció d'imatge i ens apareix la finestra de selecció d'imatges, amb el contingut de "-gestadm" (veure carpeta especial "-gestadm"). També és possible utilitzar en la publicitat una imatge del Repositori. La resta de carpetes d'Imatges apareix desactivat, no sent possible inserir cap imatge d'aquestes carpetes.

Selector imatges

Has de tenir un perfil d'administrador per a poder pujar la imatge a la carpeta "-gestadm". Ací tenim disponibles les imatges d'administrador del nostre lloc, per tant si es tracta d'una nova imatge, haurem d'haver-la pujat al nostre lloc prèviament (no val agafar-la de la web o tenir-la en el nostre disc). Aquesta restricció és lògica ja que la imatge va a aparèixer en totes les pàgines del nostre lloc, i si usem una imatge d'una altra part, ens exposem al fet que la canvien i provoque un error en totes les pàgines, no solament en una.

La imatge aquesta limitada a una amplària de 270 punts. Si és major ens donarà un avís.

Una vegada inserida, li posarem un nom al botó i seleccionarem un enllaç on volem anar quan es prema sobre la imatge. Si premem sobre la lupa ens mostrarà un desplegable com l'anterior, però aquesta vegada amb les pàgines i documents del nostre lloc. També podem optar per una adreça externa al nostre lloc, en aquest cas n'hi ha prou amb pegar en el quadre l'adreça url.

Traducció a valencià i anglès

El següent pas consisteix a realitzar la traducció als altres idiomes, valencià i anglès. Per a açò hem de prémer en les pestanyes dels altres idiomes. Hem de tenir en compte que:

  • La imatge ja està en els altres idiomes ja que pertany al nostre lloc.
  • El nom del botó cal traduir-ho, per a açò tenim la icona de traducció automàtica.
  • L'enllaç caldrà actualitzar-ho amb l'enllaç corresponent a l'idioma si és extern al nostre lloc. Si és un enllaç intern, ja estarà preparat.

No cal modificar res més. Quan acabem, premem en el botó Afegir i ja tenim la imatge de publicitat inserida. Podem veure-la a l'esquerra del panell.

Imatge inserida publicitat

Entrada de publicitat sense imatge

També és possible realitzar una inserció sense imatge. En aquest cas, s'utilitzaria el text del botó com a epígraf per a l'entrada.

Podem veure un exemple després d'introduir diverses imatges o entrades de text:

exemple publicitat

Edició i modificació de les entrades

També és possible modificar i/o eliminar les entrades de publicitat. Per a realitzar aquestes accions, hem de seleccionar una de les entrades punxant sobre ella. D'aquesta forma, apareixerà en el panell amb el formulari per a modificar la imatge, el nom del botó o el que vulguem. Una vegada acabem premem en el botó de modificar i llest. Si per contra, la qual cosa volem és esborrar l'entrada, premerem a esborrar.

Modificar o esborrar

Si hem carregat una entrada en formulari d'edició, però hem canviat d'idea i no volem modificar-la ni esborrar-la, per a passar de nou a la creació d'una nova entrada, premerem sobre el botó de nou que apareix en la part superior esquerra.

Nou

Ordre de les entrades

L'ordre de les imatges o entrades de text és automàtic; si volem canviar-ho, igual que succeeix amb la barra de botons, n'hi ha prou amb seleccionar un element, arrossegar-ho i soltar-ho en la nova posició. La resta d'entrades s'ordenaran de la forma corresponent.

Fi del treball

Gens més; una vegada acabada la introducció d'entrades ja podem eixir, no fa falta actualitzar ja que les entrades es van creant en la web cada vegada que premem en [Afegir]. Finalment recordar, com ocorre amb la barra i el menú, aquestes entrades apareixeran de la mateixa forma en totes les pàgines del nostre lloc.

Servei d'Informàtica Gestor de continguts Vualà


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464