Saltar apartados

FTP Vualà (Assetge arxiu)

En Vualà tenim la possibilitat de crear el nostre propi Lloc arxive, una espècie de FTP (sigles en anglès de File Transfer Protocol, 'Protocol de Transferència d'Arxius') per a la transferència d'arxius entre el nostre ordinador i Vualà, de tal forma que puguem pujar i descarregar fitxers, així com pujar una web completa que tinguem emmagatzemada en el nostre disc dur, pendrive, etc., en un format diferent a Vualà.

Gestió de lloc arxive

Per a gestionar el nostre lloc arxive, hem d'anar-nos al mòdul "Pàgines".

mòdul pàgines assetge arxiu

En un lloc arxive es gestiona tots els arxius d'igual forma, independentment de si aquests són pàgines web, imatges o un altre tipus de documents.

Pujar fitxer comprimit

Podem pujar un fitxer comprimit en format zip, que contindrà la web completa que volem publicar en el nostre lloc arxive. Per a açò, premem sobre la icona de Pujar fitxer comprimit .

Pujar fitxer comprimit

A continuació premem sobre el botó Seleccionar.

Seleccionar fitxer comprimit

Seleccionem del nostre disc dur, pendrive, etc., el fitxer .zip que continga la web que volem pujar, i una vegada carregat, li donem al botó Pujar.

pujar fitxer zip arxiu

També tenim la possibilitat d'arrossegar un arxiu del nostre disc dur, pendrive, etc., i soltar-ho en la finestra de Vualà.

arrossegar i soltar

La grandària màxima del fitxer .zip a pujar és de 70 MB. Si nostra web ocupa més, hem de pujar-la en diversos fitxers .zip, cadascun de grandària inferior a 70 MB.

Ja tenim pujada la web al lloc arxive en Vualá. Des d'aquest mòdul "Pàgines" podem pujar un fitxer individual, crear una carpeta nova, renombrar, copiar, tallar, pegar i eliminar els fitxers que hem pujat, però no és possible editar-los.

A diferència de Vualá, en un lloc arxive no existeix la Paperera de Reciclatge, per tant, l'eliminació de qualsevol fitxer serà definitiva.

Asímismo, si tornem a pujar un fitxer .zip o un fitxer individual, i ja existiren en el nostre lloc arxive, Vualà ens donarà l'opció de sobreescribirlos o no.

sobreescribir assetge arxiu

Pujar fitxer individual

La forma de pujar un fitxer individual és exactament igual que pujar un fitxer comprimit, però en aquesta ocasió hem de prémer sobre la icona de Pujar fitxer.

pujar fitxer individual

Descarregar carpeta

Finalment, podem descarregar-nos tot el nostre lloc arxive en un fitxer .zip que guardarem en el nostre disc dur, pendrive, etc. Per a açò premerem la icona de Descarregar carpeta.

descarregar carpeta

Modificació de lloc arxive

En qualsevol moment, podem tornar al mòdul d'Administració i modificar les dades del lloc arxive, com el nom, usuaris, etc. També podem consultar l'espai que ocupa nostra web, en principi tenim una quota de 200 MB.

quota assetge arxiu

Servei d'Informàtica Gestor de continguts Vualà


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464