Saltar apartados

Benvingut al gestor de continguts Vualà

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

11/01/2021
Tancament d'Adoble Flaix

Adobe ha anunciat el tancament d'Adobe Flash a partir de 2021. Aquest connector s'usava per a pujar imatges i documents a Vualà d'una forma visual.

Des d'aquest moment ja no és possible visualitzar les imatges quan es pugen, però el servei continua funcionant sense problemes.

En el cas de reemplaçar una imatge, cal tenir en compte que si no se selecciona algun dels 3 idiomes, es mantindrà la imatge existent en aqueixos idiomes, i només es reemplaçarà la de l'idioma que s'haja pujat.

12/11/2019
Squoosh és la nova eina de Google per a optimitzar imatges

Squoosh eina online de Google per a reduir la grandària de les imatges abans de publicar-les en la web.

05/06/2019
Nou disseny de les estadístiques de la teua PÀGINA web

Ja pots consultar el nou disseny de les estadístiques de cadascuna de les pàgines que compon el teu lloc web. Accessible des del peu de cadascuna de les pàgines públiques en Vualà1. Aquesta informació només és accessible des d'ordinadors del campus.

05/06/2019
Nou disseny de les estadístiques del teu lloc web

Ja pots consultar el nou disseny de les estadístiques del teu lloc web. Disponible en Vualà, pestanya d'administració.

26/09/2018
Recordatori sobre les traduccions automàtiques a l'anglès

Per norma de la UA, s'han d'eliminar les traduccions automàtiques a l'anglès. Si la traducció és important s'ha de sol·licitar al Servei de Llengües; si no fóra així, els administradors dels llocs poden eliminar les traduccions de les pàgines amb el botó corresponent de Vualà (el que es mostra en aquesta notícia) i marcar la casella de "No es permet editar en anglès" en l'administració del lloc.

17/03/2017
Accés a la galeria d'imatges d'un lloc web

Aquesta opció permet visualitzar en una pàgina web totes les fotografies allotjades en el directori "imatges" del lloc web.

27/09/2016
Habilitar/deshabilitar la versió d'anglès d'una pàgina web

Aquesta nova opció de Vualà permet als usuaris que ho desitgen administrar la pestanya d'anglès personalitzada per a cada pàgina web

09/07/2015
Inclusió de dades de l'Agenda general de la UA en Vualà

Des de fa uns dies ja es poden incloure els esdeveniments de l'Agenda General de la UA en Vualà. La forma de fer-ho és seleccionant l'opció corresponent en l'editor de Vualà quan estem editant una pàgina web. Quan tinguem oberta l'Agenda, seleccionem per tipus d'activitat i seleccionem els esdeveniments que volem mostrar. A continuació publiquem la pàgina i aqueixos esdeveniments apareixeran en la nostra pàgina web.

31/03/2015
Inclusió d'etiquetes en les notícies dels taulers

Vualà inclou la possibilitat d'etiquetar les notícies publicades en el tauler per a posteriorment filtrar-les en funció d'aquestes etiquetes

TecnologiaNovetats web
27/02/2015
Nova imatge de la informació oferida pels Serveis web

Hem millorat la presentació en taules de les dades oferides pels Serveis web. Podeu veure'n un exemple en la pàgina web del departament de Tecnologia Informàtica i Computació http://web.ua.es/es/dtic/personal/pdi.html

30/01/2015
Com poder veure correctament les RSS en Google Chrome

Els usuaris que utilitzen Google Chrome no poden veure correctament les fonts RSS. Açò ocorre perquè el navegador Chrome no disposa d'un lector o subscriptor de RSS incorporat per defecte. Per això és necessari instal·lar una extensió per a habilitar la possibilitat de veure aquest tipus de contingut.

Recomanem l'extensió "Extensió Subscripció a RSS (de Google)", la qual pot instal·lar des de la següent adreça:
https://chrome.google.com/webstore/detail/rss-subscription-extensio/nlbjncdgjeocebhnmkbbbdekmmmcbfjd

Una vegada en l'adreça oprimisca el botó verd "Add" o "Agregar" que apareix en la part superior dreta.

Immediatament quedarà instal·lada i habilitada l'aplicació. A partir d'aqueix moment ja podrà veure el contingut de RSS sense cap problema en el navegador Google Chrome.

20/11/2014
Noves fotos d'alumnes de la UA inclosos en el repositori de Vualá

Dins de la Carpeta "Repositori" que apareix en inserir una imatge en una pàgina de Vualà, hem afegit la carpeta "Fotos-ua" que anirem completant. De moment hem afegit fotos d'Alumnes en la Universitat d'Alacant

29/05/2014
Llocs per a descarregar gratis milers d'imatges d'alta qualitat

Recopilació de llocs on es poden descarregar centenars de milers d'imatges gratis d'alta qualitat per a utilitzar tant en projectes personals, com en projectes comercials:

Et recomanem crear un Marcador (o Favorit) a aquest manual i recórrer a aquest en cas de dubtes. Si penser mantenir un lloc en VUALÀ, visita el manual de forma regular per a estar informat d'actualitzacions i novetats que anirem publicant en la secció de notícies.

 

Motivació

Vualà és una eina de publicació web desenvolupada pel Servei d'Informàtica de la Universitat d'Alacant. Permet gestionar i publicar de manera còmoda i senzilla els continguts dels llocs web de la Universitat.

L'any 2009 es comença a publicar de forma massiva en la Universitat sota aquest sistema. Actualment, els llocs nous que es creen es realitzen en Vualà i els llocs web existents s'estan transferint.

 

¿Què vols fer?

"Ja tinc permisos per a treballar en el meu lloc en VUALÀ, però no sé per on començar"

Es recomana assistir al curs formatiu abans de començar a treballar amb VUALÀ. És necessari:

 1. INSTAL·LACIÓ DEL CERTIFICAT: és necessari instal·lar un certificat per a poder treballar amb VUALÀ. Segueix les instruccions descrites en el tutorial "Instal·lar el certificat per a treballar amb Vualà".

Pots començar seguint la següent guia ràpida que et permetrà:

 1. Crear una carpeta en el teu lloc.
 2. Crear una pàgina web.
 3. Crear una opció de menú.
 4. Enllaçar l'opció de menú amb la pàgina creada en el punt 2.

ACCEDIR A la GUIA RÀPIDA

  Tota aquesta documentació està àmpliament detallada en les seccions del Manual que es mostren en el menú lateral esquerre.

  "M'agradaria rebre un curs de VUALÀ"

  Icono formación vualàPer a apuntar-te a cursos de formació en VUALÀ escriu un correu a formacio@ua.es o bé marca l'extensió 3030 i t'informaran dels dies i grups disponibles.

   

  "Vull crear un lloc en VUALÀ"

  El primer pas és emplenar una sol·licitud d'alta en VUALÀ. Segueix les instruccions que s'indiquen i, una vegada rebuda i acceptada, es procedirà a crear l'espai i a atorgar els permisos corresponents.

  Si actualment tens la web en Composer, no oblides fer una observació per a realitzar un traspàs dels continguts en fer la sol·licitud.

  "Una de les meues pàgines ha de tenir notícies (RSS)"

  Abans d'aventurar-te a crear notícies, dedica uns minuts a llegir el tutorial sobre RSS que hem preparat:

  Icono RSS para noticias

  Accedir al Tutorial "Gestor de Notícies RSS".

  "Tinc un dubte sobre un aspecte concret"

  Observa el menú lateral esquerre i cerca a simple vista si el teu dubte encaixa amb algun dels apartats descrits. Si no, usa el cercador situat en la part superior dreta d'aquesta pàgina usant les paraules clau. Pots consultar el funcionament del cercador en la secció "El cercador en VUALÀ".

   Ajuda'ns a millorar el manual

   És important per a nosaltres saber si els manuals i tutorials són útils per a tu. Fes-nos saber què canviaries o què milloraries en els manuals que posem a la vostra disposició sobre VUALÀ. Moltes gràcies.

   web@ua.es


   Servei d'Informàtica Gestor de continguts Vualà


   Universitat d'Alacant
   Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
   03690 Sant Vicent del Raspeig
   Alacant (Spain)

   Tel: (+34) 96 590 3400

   Fax: (+34) 96 590 3464

   Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

   Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464