Saltar apartados

Introducción al servicio de videostreaming

El Servei de Videostreaming de la Universitat d'Alacant s'encarrega de la difusió en directe (temps real) i a través d'Internet d'esdeveniments celebrats en qualsevol de les sales equipades a aquest efecte. Per a poder seguir una d'aquestes emissions, només has de tenir un ordinador connectat a Internet.

Tota la gestió del videostreaming, la pots fer des de l'eina de Campus Virtual, Vértice ( http://si.ua.es/vertice). Vértice té un gestor d'emissions en directe des del qual pots:

  • sol·licitar l'emissió per internet d'un acte en directe.
  • modificar la informació d'una sol·licitud ja feta.
  • consultar l'estat de la seua retransmissió.
  • en acabar la retransmissió, consultar les estadisticas de visualització, accedir a l'enregistrament de l'emissió o consultar l'històric de totes les seues emissions.

A més, pots aprofitar les eines de catalogació i publicació que Vértice ofereix per a les emissions en directe de la mateixa manera que ho fa amb qualsevol altre material multimèdia de Vértice.

Aquest sistema et facilita la difusió d'un acte que s'emeta per Internet, ja que, si el marque com a "Acte públic", el gestor afig la Unitat de Comunicació de la UA a aquest procés i possibilita que es difonga a través dels canals de difusió que es gestionen des d'aquesta unitat, com ara notes de premsa, actualitat universitària o les xarxes socials en les quals participa (Facebook UA, Twitter UA ).

Per defecte, totes les emissions marcades com a públiques es podran seguir des de:

  • Web de la sala des de la qual es fa l'acte: http://si.ua.es/videostreaming
  • Agenda del servei de videostreaming: https://si.ua.es/va/videostreaming/calendari-de-retransmision-en-directe.html 

També pots publicar l'emissió per Internet en qualsevol dels portals que Vértice ofereix. Així tens l'avantatge que, quan s'acabe la retransmissió, la publicació continua sent vàlida, ja que passa a mostrar l'enregistrament de l'esdeveniment en compte de l'esdeveniment en directe. Per exemple, si publiques l'emissió en directe d'un congrés que organitzes en una de les teues pàgines de Vualà o de BlogsUA durant el transcurs del congrés, des d'aquesta publicació es podrà seguir el congrés en directe i en temps real. I, en acabar, la publicació mostrarà l'enregistrament del congrés.

Per a acabar, quan es tanca l'emissió d'un acte per Internet, el sistema t'envia les estadístiques d'accés i visualització de la retransmissió. Això et proporciona una informació valuosa per a conèixer l'impacte que ha tingut l'emissió i també per a la planificació d'emissions futures.

Finalitzat l'esdeveniment i si ho sol·licites, tindràs disponibles els enregistraments a través de Vértice.

 

Servei d'Informàtica Servei de Videostreaming


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Espanya)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464