Saltar apartados

generar vídeo des de PowerPoint

Aquesta documentació ens permetrà conèixer com crear vídeos amb narració a partir de presentacions de Powerpoint, els quals ens serviran per a tenir un altre recurs amb el qual impartir docència online.

També tens aquest vídeo amb indicacions sobre com passar les teues diapositives PowerPoint a vídeo:

Reproducir

D'aquesta manera, una vegada generat, els podrem pujar a Vèrtex i compartir en els canals institucionals de la UA que creguem convenient, per a la seua distribució a l'alumnat i que siguen accessibles complint la normativa de protecció de dades.

Tot el que veurem sobre aquest tema, funciona amb les versions 2010, 2013, 2016, 2019 i amb l'Office 365 de Powerpoint. En l'enllaç anterior d'Office 365, podem veure les FAQs sobre aquest. Serà necessari accedir a l'Aplicació de Serveis Externs del Campus Virtual i generar-se un compte de mscloud . Després d'això, i una vegada activada, podrem entrar a Office 365 amb aqueixes credencials a través del següent enllaç per a descarregar la suite d'Office si no tenim cap instal·lada a casa.

Si disposem d'alguna de les versions de Powerpoint indicades anteriorment, aquest últim pas no serà necessari.

Una vegada ja tinguem preparat la nostra aplicació de Powerpoint en el nostre ordinador, seguirem aquests passos:

 • Obrirem la nostra presentació en Powerpoint.  És més que recomanable tenir ja la presentació feta i abans fer una còpia de la mateixa sobre la qual treballarem, per a evitar perdre l'original.
 • iMUY IMPORTANT!: Abans de començar a treballar el nostre powerpoint hem d'assegurar-nos que el seu format és .pptx. Si no és així, perquè està fet amb versions anteriors o amb compatbilidad i tenen extensió .ppt) haurem de guardar-ho com .pptx.
 • Anirem al menú Arxiu/Opcions, triarem Personalitzar cinta d'opcions, i seleccionarem Enregistrament, com podem veure en la següent imatge:

 • A partir d'aquest moment en la nostra barra superior de comandos de Powerpoint disposarem de la pestanya Enregistrament, que és la que ens permetrà afrontar la nostra comesa:

 • És el moment de començar a generar la nostra presentació amb narració i possibilitat d'utilitzar la nostra cambra perquè l'alumnat puga veure'ns, si es desitja.
 • Per a això li donarem a la pestanya Enregistrament i ens trobarem el següent entorn:

 

 • Com veiem en la imatge anterior tindrem el botó de Gravar presentació amb diapositives, i hem de tenir en compte aquests detalls:
  • Molt important és saber que cada diapositiva de la presentació tindrà el seu propi àudio, la qual cosa permet anar narrant a poc a poc i còmodament. Gravarem, pararem, ens escoltarem i si ens convenç, passarem a la següent. En cas contrari podrem esborrar i repetir el procés d'enregistrament.
  • Gravar des del principi: Començarem a narrar la presentació des del començament el seu començament.
  • Gravar des de la diapositiva actual: En qualsevol diapositiva en la qual estiguem podem entrar i en donar-li a aquesta opció gravarem sobre ella.
  • Si anem fent a poc a poc l'enregistrament, cal anar amb compte de no perdre l'àudio que poguera tenir alguna de les diapositives que ja teníem narrades.
 • Quan estiguem disposats, li donarem al botó de Gravar i seleccionarem des d'on volem fer-lo i ens apareixerà el següent entorn:

 • Com podem veure remarcat en la imatge anterior és molt important establir la configuració del nostre micròfon i càmera. Prement la icona amb el requadre groc, accedirem a la configuració dels nostres dispositius i els seleccionarem.

 • D'aquesta forma ja tindrem preparat en entorn per a procedir a l'enregistrament. En la següent pantalla, veiem que podrem activar/desactivar la cambra segons vulguem. Això ens vindrà molt bé si aquesta en algun moment la mateixa tapa parteix de la presentació, o bé simplement no volem aparèixer en la presentació. Veiem també que l'entorn ens ofereix dues eines per a en qualsevol moment ressaltar part de la presentació que vulguem a mà alçada: un llapis i un retolador, dels quals podrem seleccionar el color que vulguem. En qualsevol moment de l'explicació, podrem pintar i  seleccionar la goma per a esborrar el pintat i prosseguir amb la nostra narració.

 

 • Amb els nostres dispositius configurats ja estem en disposició de GRAVAR. Com hem comentat el més aconsellable serà anar diapositiva a diapositiva. Li donarem al botó Gravar, donarem la nostra explicació i premerem DETENIR. Abans de prosseguir amb la següent diapositiva, li donarem a REPRODUIR i veurem si el resultat és del nostre grat.

 • És IMPORTANT indicar que no tenim per què fer la narració de seguit. Per a això després de donar-li al botó GRAVAR, s'activarà en el seu lloc el botó PAUSAR, que ens permetrà anar a poc a poc narrant en la mateixa diapositiva. Una vegada li donem a DETENIR ja haurem acabat i no podrem continuar afegint.

 

 • Una vegada li donem a DETENIR i reproduïm el narrat, si no ens convenç l'enregistrament que hem fet anirem a l'opció ressaltada en la següent pantalla que ens permetrà l'esborrat de l'àudio gravat. Cal anar amb compte perquè ens dóna l'opció d'esborrar narració de la diapositiva actual o de tot el document. El normal serà de la diapositiva actual, sobretot conforme anem avançant.

 • La narració serà exactament igual successivament amb la resta de diapositives fins a arribar al final de la presentació, moment en què passarem a EXPORTAR A VÍDEO, com s'indica en la següent pantalla. Accedirem de nou a l'entorn de Powerpoint abans, on podrem moure els diferents objectes de la nostra presentació o redimensionarlos, per exemple la càmera, o algun vídeo que hàgem inserit, abans d'anar a l'exportació que farem d'aquesta forma:

 

 

 • Quan li donem a Exportar a Vídeo, se'ns oferiran diferents resolucions, de les quals ÚNICAMENT SELECCIONAREM, o 1080p, o bé 720p, per a no tenir problemes després en codificar amb Vèrtex. Amb HD 720p serà més que suficient.

 • Una vegada seleccionada la resolució, ens assegurarem que el que es gravarà com a àudio són les narracions que hem gravat, i li donarem a CREAR VÍDEO.

 

 • Una vegada li donem a CREAR VÏDEO, ens apareixerà amb quin nom volem guardar l'arxiu i on. Aquest serà l'arxiu que després pujarem a Vèrtex per a publicar-lo. MOLT IMPORTANT que el tipus de codificació que triem siga Vídeo MPEG-4, com s'indica en la següent imatge.

 • Una vegada li donem a Guardar cal tenir paciència, ja que l'exportació a mp4 no serà un procés ràpid, el qual podrem veure com va veient la barra de progrés que veiem en aquesta imatge.

 • Quan li donem a tancar Powerpoint, si no ho hem fet abans, ens demanarà confirmació de si volem Guardar els canvis o no. Recordar que la recomanació inicial va ser treballar sobre una còpia de l'original, la qual cosa ens permetrà mantenir l'original sense narrar i una còpia de l'original narrat. A més si realitzarem la narració en diverses sessions, haurem d'anar guardant la còpia en la qual anem narrant per a després tornar a carregar-la i prosseguir.
 • Una vegada acabat el procés anterior, disposem del fitxer mp4 que pujarem a Vèrtex seguint les instruccions que es tenen en la Guia d'Ús de Vèrtex, on una vegada pujat i codificat, caldrà Afegir Metadades i PUBLICAR-HO (en aqueix ordre) segons desitgem.

 

Servei d'Informàtica Servei de Videostreaming


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Espanya)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464