Saltar apartados

Videoconferències Web (Adobe Connect)

El servei de Videoconferències de la UA ofereix la possibilitat de reservar sales virtuals mitjançant el programari Adobe Connect.

Aquesta utilitat permet realitzar videoconferències d'una manera senzilla i, a causa de la seua facilitat d'ús, pot usar-se per a classes online, tutories, reunions de grup, etc.

 

Com reservar una sala

La gestió de sales es realitza a través de Campus Virtual i està integrada dins de la plataforma de materials multimèdia Vèrtex. Podrem accedir a ella des de l'opció "Recursos d'aprenentatge > Vèrtex" en cas de ser PDI, o "Utilitats > Vèrtex" en cas de ser PAS.

Una vegada que estiguem dins de Vèrtex, hem d'accedir al menú "Opcions Avançades > Adobe Connect".

Accés des de Vèrtex

 

En la taula, hem de seleccionar la pestanya "Reservar sala virtual" i introduir les dades de la reserva.

Primer hem d'indicar la data de reserva i, a continuació, el títol, hora d'inici i hora de finalització. Si volem enviar un email d'invitació a altres participants de la videoconferència, podem indicar les seues adreces de correu electrònic separades per comes.

Realitzar una reserva

Per a finalitzar, hem de punxar en "Nova reserva". Pot ocórrer que no queden sales lliures per a la data i hora seleccionades, en aquest cas hauríem de modificar aquestes dades i tornar a intentar-ho.

Com accedir a la sala

En la taula, hem de seleccionar la pestanya "Sales reservades". Ací podrem veure un llistat de les reunions que encara no han tingut lloc.

Les dades informatives dels quals disposem són el títol, la data i les hores d'inici i fi de la reunió.

En la taula també podem veure l'enllaç a la sala que podem copiar i enviar per correu per a convidar a altres usuaris al fet que participen en la reunió.

L'accés a la sala està permès des d'una hora abans de l'hora d'inici de la sessió. Per a accedir a la sala hem de punxar sobre la icona Botó per a accedir a la sala.

Reunions que encara no han tingut lloc

El botóBotó per a eliminar la reservapermet eliminar la reserva per complet.

Històric de reserves

En la pestanya "Històric reserves" podem veure un llistat d'aquelles reunions virtuals que han superat la data de reserva.

Històric de reserves

Convidats

Els convidats rebran un e-mail amb les dades de la reunió. Per a accedir a la mateixa, hauran de punxar en l'enllaç indicat el dia i hora establits.

 

En punxar en l'enllaç, es carregarà la finestra de la reunió automàticament mostrant un missatge d'espera, ja que fins que l'amfitrió no estiga en la sala, ningú pot accedir a la mateixa.

L'amfitrió, una vegada dins de la sala (a la qual ha accedit a través de Campus Virtual), haurà d'acceptar o denegar les sol·licituds d'accés. Pot fer-ho des de les opcions del menú emergent situat en la part superior dreta de la sala virtual (aquesta finestra només apareix si hi ha sol·licituds d'accés en espera).

Una altra opció és autoritzar l'accés a través de les notificacions del sistema operatiu, que apareixeran en el moment en el qual un convidat intente accedir a la sala. Aquestes finestres solen mostrar-se en la part inferior esquerra de la pantalla.

 

En qualsevol moment podem afegir nous convidats a les reunions enviant-los la URL d'accés a la sala, que podem trobar en el mail de confirmació i en l'aplicació de Campus Virtual, en la taula de sales reservades.

 

Quan el convidat accedisca a la URL de la sala, aquesta vegada es carregarà prèviament una pantalla de login en la qual l'usuari haurà d'introduir el seu nom i punxar en el botó "Entrar en la sala". A partir d'ací, se li mostrarà el missatge d'espera de la mateixa manera que si haguera sigut convidat a la reunió inicialment.

 

Enllaços d'interès

Servei d'Informàtica Servei de Videoconferència


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464