Saltar apartados

Recomanacions Generals

 

  • Evitar aquests sistemes per a videoconferències d'actes oficials, institucionals o en les quals siga necessari comptar amb un mínim de garanties tant en qualitat com en estabilitat. Els sistemes de videoconferència basats en aplicacions d'ordinador o WEB no són estables i ni tan sols el fet d'haver realitzat proves prèvies assegura un bon resultat el dia de la videoconferència real ja que les condicions (xarxa, actualitzacions en el PC, virus, aplicacions de descàrrega massiva en la nostra mateixa xarxa, etc.) són molt canviants i poc predictibles. Totes les universitats a nivell mundial comptem amb equips de videoconferència professionals que pràcticament garanteixen una bona experiència d'usuari i aquesta ha de ser l'opció escollida per a videoconferències amb cert grau d'oficialitat. Si l'usuari no té clar les opcions de les quals disposa, pot enviar un email a videoconferencia@ua.es explicant la situació.

No es duran a terme tesis doctorals per videoconferència usant un sistema de videoconferència basat en aplicació d'ordinador, web o d'escriptori.

  • No usar WIFI (connexió de xarxa sense fil)

És important que l'ordinador que usem per a una videoconferència d'aquest tipus, estiga connectat a Internet mitjançant cable i NO mitjançant una xarxa sense fil (WIFI).

 

  • Utilitzar auriculars en comptes d'altaveus sempre que siga possible.

L'àudio sol ser el Taló d'Aquil·les d'aquestes videoconferències. Usant auriculars en comptes d'altaveus reduïm molt la possibilitat que apareguen fenòmens acústics indesitjats.

 

  • Utilitzar auriculars i micròfon USB.

La utilització d'auriculars i micròfon USB en lloc dels auriculars i micròfons que es connecten al PC mitjançant connexions tradicionals (connectors analògics tipus Jack de colors verd i roig) han demostrat oferir molta més qualitat i menys problemes per a aquest tipus de videoconferències.

 

 

 

  • Realitzar proves. Encara que es tracta d'aplicacions d'ordinador amb les quals aparentment no hem de tenir problemes, és habitual que sorgisquen imprevists. És recomanable realitzar les següents proves prèvies:
    • Les que solen oferir les aplicacions de videoconferència per a configurar els nivells d'àudio i vídeo.
    • Amb els altres participants en la videoconferència en unes condicions iguals a les quals hi haurà en la videoconferència real.

Servei d'Informàtica Servei de Videoconferència


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464