Saltar apartados

Normes d'Ús Videoconferències

Aquestes normes d'ús són aplicable en les actuacions del Servei d'Informàtica per a les videoconferències.

 

Existeixen 2 tipus de videoconferència:

 

 1. Videoconferència amb equips de videoconferència professional. En aquest tipus de videoconferències s'usen equips de videoconferència de tipus professional (tipus Polycom, Cisco, LifeSize, Tandberg, etc.) els quals empren al seu torn protocols i codecs de comunicació estàndard (H323, SIP, H239, H264, H263, AAC, etc.) la qual cosa permet interoperabilitat entre diferents fabricadores. Les videoconferències dutes a terme mitjançant aquest sistema són molt confiables i les garanties quant a qualitat i estabilitat són més altes comparades amb les videoconfrerencias dutes a terme mitjançant programari (Skype o similar). Aquest tipus de videoconferències no poden dur-se a terme en qualsevol lloc ja que requereixen d'una configuració de xarxa i unes condicions tècniques específiques així com la realització de proves prèvies entre els participants per a confirmar la compatibilitat entre els equips.
 2. Videoconferència mitjançant un programari d'ordinador. Aquest tipus de videoconferències són en les quals s'empra algun programari tipus Skype, Google Hangouts, AdobeConnect, Cisco Webex, etc. Per a aquest tipus de videoconferències no és necessari comptar amb cap maquinari especial però existeixen certes recomanacions que cal seguir. Atès que no hi ha control sobre l'estat ni condicions dels equips participants (solen ser persones connectades sense cap tipus de suport informàtic ni audiovisual) ni sobre el funcionament intern del programari utilitzat (són programes que no utilitzen protocols ni codecs estàndard), són sistemes menys fiables que els anteriors sobretot per a videoconferències que precisen uns nivells mínims de qualitat i estabilitat.

 

Normes generals

 

 • El servei de videoconferència presta serveis de videoconferència mitjançant equips de videoconferència professional. Per a açò, compta amb diversos espais equipats i condicionats des dels quals poder dur-les a terme. La sol·licitud de realització d'aquest tipus de videoconferències es realitza a través de "UACloud -> Vèrtex -> Videoconferències". L'ajuda sobre el formulari de solictud es poden trobar en la web del servei de videoconferències (https://si.ua.es/videoconferencia).
 • Les videoconferències per a lectures de tesis doctorals el títol de les quals expedeix la Universitat d'Alacant tenen la seua pròpia normativa elaborada per l'EDUA i que pot consultar-se en aquesta web: https://edua.ua.es/es/informacion/tesis-doctoral/lectura-de-una-tesis-de-forma-no-presencial.html
 • Les videoconferències que no siguen per a la lectura d'una tesi doctoral han de sol·licitar-se amb almenys 5 dies d'antelació a través de "UACloud -> Vèrtex -> Videoconferències".
 • El servei de videoconferència es presta des de les 8:30 fins a les 20:00.
 • En cas que en la videoconferència puguen resultar afectats drets d'imatge i/o de continguts de tercers haurà de, necessàriament, recaptar la corresponent cessió dels drets d'imatge i de continguts dels afectats. Per a açò haurà d'emplenar, per duplicat, el formulari disponible en http://biblioteca.ua.es/es/propiedad-intelectual/documentos/contrato-de-cesion-de-derechos.pdf una còpia d'aquest formulari  haurà de ser lliurada a la universitat i l'altra haurà de ser custodiada per vostè.
 • La responsabilitat dels continguts de les videoconferències recauen en exclusiva en les i els usuaris del servei.

 

Normes d'ús per a videoconferències mitjançant programari d'ordinador

 El servei de videoconferència NO OFEREIX SERVEIS DE VIDEOCONFERÈNCIA mitjançant programari d'ordinador tipus Skype, Google Hangouts, AdobeConnect, Cisco Webex, etc.

 

¿Què és el que SÍ ofereix el servei de videoconferències per a aquestes situacions al personal de la UA?

 

 • Assessorament a l'hora d'escollir l'aplicació adequada depenent de l'escenari exposat per l'usuari UA sol·licitant.
 • Material necessari com webcam, micròfon, auriculars o un portàtil multimèdia. L'usuari UA sol·licitant podrà sol·licitar mitjançant part d'assistència, la instal·lació i configuració d'aquests elements a través de l'Assistència Tècnica oferida des del Servei d'Informàtica: http://si.ua.es/cau/centro-de-asistencia-al-usuario-cau.html#assistència . En aquest cas cal tenir en compte que el temps de resolució d'un part d'Assistència Tècnica oscil·la entre les 24 i les 48 hores depenent de la càrrega de treball.
 • Proves internes amb l'usuari UA sol·licitant amb la finalitat de que aquest puga avaluar el sistema al complet abans de dur a terme una sessió d'aquest tipus amb algú extern. Per a l'organització d'aquestes proves s'usarà l'adreça d'email videoconferencia@ua.es i el moment de dur-les a terme estarà condicionat a la disponibilitat de personal tècnic.
 • Sistema per a la gestió de reserves de reunions virtuals amb Tova Connect, oferit  a través de Vèrtex en Campus Virtual. Mes informació en: http://si.ua.es/videoconferencia/videoconferencias-web-adobe-connect.html
 • Sala condicionada quan el sol·licitant no dispose d'ella en el seu centre origen i siga necessària pel nombre d'assistents locals, tenint en compte que tant les proves com la videoconferència les organitzarà i durà a terme l'usuari sol·licitant.

 

En cap cas s'oferirà assessorament, proves, configuració, material o sala a personal que no pertanga al col·lectiu de PDI o PAS de la Universitat d'Alacant.

 

Servei d'Informàtica Servei de Videoconferència


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464