Saltar apartados

Ajuda Adobe Connect

Abans de començar

Per a usar Abobe Connect (i en general, qualsevol altra aplicació de videoconferència d'escriptori d'aquest tipus com Skype, Google Hangouts, WebEx, etc.), és aconsellable complir amb les següents recomanacions bàsiques generals: Recomanacions generals

A més, per al cas concret de Abobe Connect, també és positiu llançar, des de l'ordinador que anem a usar, el següent comprobador:

https://univ-alicante.adobeconnect.com/common/help/es/support/meeting_test.htm

 

 

En accedir a una sala de reunió de Abobe Connect, veurem una sèrie de panells amb diferents funcionalitats: compartir contingut, vídeo de la webcam, participants, xat, etc.

Est és l'aspecte d'una sala de reunió de Abobe Connect:

vista sala

 

Per defecte, el micròfon i la càmera vénen desactivats per a proporcionar el control a l'usuari que es connecta. En la barra de control de la part superior de la finestra, podem veure una sèrie d'icones. Quan les icones estan en blanc, significa que aqueixa funcionalitat està desactivada. En punxar sobre un de les icones, aquest passarà a color verd, indicant que aqueixa funcionalitat està activa.

Barra de control

Activant el micro

Per a activar el mircrófono, hem de punxar sobre la icona corresponent de la barra de control. Quan estiga en verd tindrem el "micro obert" i podrà oirnos qualsevol persona que estiga connectada a la sala de reunions.

Si disposem de diversos micròfons, podem seleccionar un punxant sobre la flechita que apareix al costat dret de la icona.

seleccionar micro

 

Quan hi ha més de 2 usuaris en una sala, és una bona pràctica, silenciar el micròfon una vegada s'ha acabat de parlar per a no introduir soroll en la conversa. Per a açò, simplement hem de punxar sobre la icona del micròfon. Veurem que apareix ratllat.

micro silenciat

En punxar de nou en la icona del micròfon, ho habilitarem perquè el nostre senyal d'àudio arribe a la sala.

 

 

 

Activant la càmera

L'activació de la càmera web es realitza en 2 passos . En el primer únicament nosaltres veurem el senyal de la càmera, com una vista prèvia. En el segon pas transmetrem el senyal a la sala de reunions.

Per a activar la webcam hem de punxar sobre la icona corresponent a la càmera icona càmera , o bé, en el botó del bloc " Vídeo " denominat " Iniciar la meua càmera Web ".

iniciar la meua càmera web

 

En fer açò, com ja hem comentat, veurem el senyal que emet la càmera en " Vista prèvia ". Per a enviar definitivament el nostre senyal de vídeo a la sala, hem de prémer aquesta vegada el botó " Iniciar ús compartit ".

iniciar ús compartit

 

Compartint contingut

En la part central de la pantalla apareix per defecte el bloc per a compartir contingut. En punxar en la fletxa lateral dreta, es desplegarà el menú que ens permetrà triar entre compartir la pantalla del nostre equip, compartir un document o una pissarra (pantalla en blanc on podem fer anotacions).

compartir contingut

 

L'ús compartit de documents té els següents avantatges enfront de compartir pantalla:

  • Major fidelitat en l'experiència de visualització dels participants.
  • Menor requisit d'ample de banda per a presentadors i participants.
  • Més opcions de navegació i possibilitat de sincronitzar amb els participants.
  • Càrrega prèvia i organització dels documents en la sala de reunions.
  • Presentació més senzilla quan hi ha diversos presentadors.

 

Compartir pantalla

En punxar a compartir pantalla, tenim l'opció de triar l'escriptori, una aplicació o una finestra concreta de les quals tinguem obertes. En la part inferior esquerra disposem d'una opció per a passar a manera de pantalla completa als participants de la reunió, perquè visualitzen millor el contingut.

compartir pantalla

 

En compartir la pantalla, disposem d'una barra amb els controls bàsics que podem necessitar (detenir l'ús compartit, càmera, micròfon, altaveu, participants, xat i notificacions).

mini control

 

En qualsevol moment, l'usuari que comparteix la seua pantalla pot fer una pausa i prendre una instantània de la pantalla per a realitzar anotacions sobre la mateixa. Posteriorment pot reprendre l'ús compartit si ho desitja.

Una altra funcionalitat que pot resultar interessant, és la de prendre el control remot de la pantalla d'un usuari. Solament els usuaris amb rol d'amfitrió o presentador disposen d'un botó per a sol·licitar el control de la pantalla que està sent compartida.

sol·licitar control remot

 

En qualsevol cas, l'usuari que comparteix pantalla rebrà una notificació amb la petició i podrà acceptar-la o rebutjar-la.

sol·licitar control de la pantalla

 

 

Compartir document

Si seleccionem compartir un document, apareixerà una finestra que ens permetrà cercar-ho en el nostre equip.

examinar pc

 

presentació

 

Poden compartir-se els següents tipus d'arxiu: PPT, PPTX, PDF de Abobe, SWF, FLV, JPEG o MP3.

 

Servei d'Informàtica Servei de Videoconferència


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464