Saltar apartados

iTunesU i YouTubeEDU

iTunes O

iTunesU constitueix una secció dins de la iTunes Store, en la qual podrem trobar tot tipus de continguts creats amb finalitats educatives o culturals.

Per a visualitzar els vídeos d'iTunesU, haurem de tenir instal·lada en el nostre ordinador l'aplicació gratuïta iTunes. Amb iTunes, a més de poder reproduir, organitzar, sincronitzar (amb iPods, iPhones, iPads...), comprar i/o descarregar arxius multimèdia, és possible fer podcasting. És a dir, podem subscriure'ns a una font de manera que, els arxius de la col·lecció o podcasts, es vagen descarregant quan estiguen disponibles per a reproduir-los quan vulguem.

Per a accedir a la secció iTunesU, primer hem de punxar en el menú esquerre sobre "iTunes Store" i, quan es carregue la pàgina picharemos en l'opció "iTunesU" del menú superior.

Acceso a iTunesU 1

Des de la pàgina principal d'iTunesU, podrem trobar fàcilment la secció de la Universitat d'Alacant si cerquem per Universitats i, posteriorment, per país. Per a açò, hem de punxar sobre l'enllaç "Universities & Colleges" situat en la part dreta de la pantalla.

Acceso a iTUnesU 2

Apareixerà una pantalla amb totes les universitats i col·legis que participen en iTunesU, ordenats alfabèticament. Podem trobar la Universitat d'Alacant en "l'O", o utilitzar el desplegable "País", per a mostrar només les universitats espanyoles.

Acceso a iTunesU 3_2

En la pàgina principal de la Universitat podràs trobar els materials audiovisuals agrupats per col·leccions. Les col·leccions d'un vídeo les definíem en afegir les metadades obligatòries al mateix.

Acceso a iTunesU 5

No és necessari subscriure's a un canal per a visualitzar els continguts. Simplement haurem de situar el ratolí sobre el vídeo que vulguem reproduir i punxar sobre la icona "play" que apareix (també podem fer doble clic sobre el títol del vídeo). Si volem descarregar un vídeo, haurem de prémer sobre el botó "GRATIS" corresponent.

iTunesU 6

Els vídeos descarregats apareixeran en "la BIBLIOTECA" d'iTunes, en la secció iTunes O. El nombre que apareix, indica els vídeos pendents de ser visualitzats.

iTunesU 7

YouTube - Education

En publicar en YouTube Educació, el nostre vídeo apareixerà en el canal de la Universitat d'Alacant, dins de la llista de reproducció que coincidisca amb la temàtica apropiada. Aquesta informació la definim en Vèrtex, en afegir les metadades obligatòries a cada material audiovisual.

Ejemplo vídeos en Youtube

Servei d'Informàtica - Vértice


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464