Saltar apartados

Blogs UA

Els materials audiovisuals gestionats amb Vèrtex poden introduir-se de manera senzilla en els posts de Blogs UA. Hem de tenir en compte que el material audiovisual ha de ser públic per a això n'hi ha prou que estiga publicat en "Visibilitat exterior" o en qualsevol altre lloc de publicació de tipus públic.

Per a açò, hem d'introduir una petita línia de codi, en el lloc on volem que aparega el vídeo. Podem configurar 4 paràmetres, que són el 'aneu' de l'arxiu, l'ample i l'alt del visor i la propietat 'autoplay'. D'aquests 4 tan sol és obligatori introduir l'aneu   ja que és el paràmetre que identifica el vídeo. Els altres 3, ample, alt i autoplay són opcionals i si no els especifiquem se'ls posaran els valors per defecte. La forma d'usar-los és la següent:

  • [vertice id=nombre ] on nombre és l'identificador del vídeo que apareix en la URL quan visualitzem un vídeo a través de vèrtex. El vídeo es mostrarà amb unes dimensions estàndard preestablides i sense autoplay, és a dir, que el vídeo no començarà fins que l'usuari no prema play.
  • [vertice id=nombre ancho=ample alto=alt] on nombre és l'identificador del vídeo que apareix en la URL quan visualitzem un vídeo a través de vèrtex i, ample i alt les dimensions del vídeo en píxels. Sense autoplay.
  • [vertice id=nombre ancho=ample alto=alt autoplay] on nombre és l'identificador del vídeo que apareix en la URL quan visualitzem un vídeo a través de vèrtex, ample i alt les dimensions del vídeo en píxels i amb autoplay li indiquem al visor que comence la reproducció del vídeo automàticament en carregar la pàgina. Si no ho indiquem, el vídeo no començarà a reproduir-se fins que l'usuari no prema play.

Per a obtenir l'identificador d'un vídeo, des de Vèrtex, hem de seleccionar el vídeo i punxar en "Veure vídeo".

Previsualización de un vídeo

 

L'identificador del vídeo és el nombre que apareix en la URL de la pàgina en la qual s'està visualitzant.

id de un vídeo

 

Si volem assignar la grandària al vídeo, és convenient saber les dimensions reals del mateix, ja que, d'aquesta manera, podrem variar el seu ample i alt de manera personalitzada, però sense deformar-ho.

Des de la mateixa finestra en la qual podem trobar l'identificador del vídeo, podem obtenir les dimensions del mateix. En el menú de la dreta, haurem de punxar en "Accions > Informació Tècnica".

Resolución de un vídeo 3

Si vols conèixer altres formes d'obtenir les dimensions del vídeo en Vèrtex, punxa ací.

Una vegada que tinguem les dades que necessitem, introduirem en el nostre post la línia de codi corresponent, directament en l'editor visual. En l'exemple mostrat en la imatge, hem introduït dos vídeos, variant les dimensions de manera proporcional (dividint l'ample i alt originals per 2) per a mantenir la relació d'aspecte. D'aquesta manera els vídeos es visualitzaran correctament però a una grandària menor. En el segon vídeo hem afegit l'etiqueta "autoplay", perquè la reproducció siga automàtica.

Código en el blog

En visualitzar el post apareixeran els vídeos incrustats. Podem veure que, el primer, es manté a l'espera que l'usuari prema el botó de reproducció, mentre que el segon, ha començat a reproduir-se automàticament.

Vídeo en Blogs UA

 

 

 

 

 

 

Servei d'Informàtica - Vértice


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464