Saltar apartados

Publicació

La publicació dels materials audiovisuals consisteix a escollir el mitjà o els mitjans disponibles, per a oferir els continguts als usuaris.

Una vegada afegits les metadades, hem de seleccionar el fitxer i prémer en el botó "Gestionar publicacions".

Botó publicar

En Vèrtex existeixen dos tipus de publicació: pública (el material és accessible para tot aquell que conega o trobe la seua localització) i privada (es necessita autenticació per a accedir al material). Per defecte, tots els arxius codificats són privats, és a dir, només nosaltres tindrem accés a la URL del material audiovisual.

Tipus de publicació disponilbes

Podem realitzar la publicació del material audiovisual en diversos llocs simultàniament, marcant les caselles corresponents. Abans d'especificar els llocs de publicació, hem de tenir en compte que les publicacions es poden classificar, al seu torn, en dos grups: "gestionades per un administrador" o "gestionades per nosaltres mateixos". Per exemple, en publicar en Campus Virtual, en qualsevol moment podrem eliminar la publicació del vídeo, desmarcant la casella corresponent. No obstant açò, en publicar en RUA necessitarem que l'administrador del lloc aprove els continguts i, per a realitzar el procés invers, haurem de contactar amb l'administrador. Les publicacions que depenen dels administradors del lloc, poden tardar diversos dies a dur-se a terme.

A continuació podem veure una breu descripció de cadascun dels llocs de publicació:

 • UACit - Portal de Ciència i Tecnologia UA: l'arxiu es publicarà en el Portal de Ciència i Tecnologia de la Universitat. Requereix aprovació per part de l'administrador del lloc.
 • iTunesU i YouTube Ed: es publicarà en YouTube EDU, en el canal de la Universitat d'Alacant i en l'espai d'iTunesU de la Universitat d'Alacant. Requereix aprovació per part de l'administrador del lloc.
 • Portal Audiovisual Educació: es publicarà en el portal Audiovisual de la Universitat d'Alacant, en la col·lecció d'Educació. Requereix aprovació per part de l'administrador del lloc.
 • RUA: el vídeo es publicarà en el Repositori de la Universitat d'Alacant, en un dels grups o col·leccions de publicacions en els quals tingues autorització per a publicar. Requereix aprovació per part de l'administrador del lloc.
 • Visibilitat exterior: permet que el vídeo puga visualitzar-se des de qualsevol lloc que continga l'enllaç al mateix. Aquesta opció pot ser útil per a incloure el vídeo en una web pròpia, blog, etc. o símplemente per a compartir la URL del mateix, per exemple, a través de l'e-mail.
 • Portal Audiovisual Institucional: es publicarà en el portal Audiovisual de la Universitat d'Alacant, en la col·lecció Institucional. Requereix aprovació per part de l'administrador del lloc.
 • Vualà: des del gestor de pàgines web Vualà podrem inserir els vídeos de Vèrtex.
 • Campus Virtual:l'arxiu audiovisual es publicarà en Campus Virtual perquè puguem utilitzar-ho a través de l'opció "Materials".
 • Moodle UA: podrem utilitzar el material audiovisual dins de Moodle UA de manera privada, seguint els passos indicats ací.

Alguns llocs de publicació comporten la publicació automàtica en uns altres. En aquest sentit existeixen, actualment, dues restriccions:

 1. Els vídeos publicats en iTunes / YouTube han d'estar publicats prèviament en el Portal Audiovisual. És a dir, si volem publicar un material en iTunes / Youtube, Vèrtex automàticament ho publicarà també en el Portal Audiovisual.
 2. Els vídeos publicats en RUA han d'estar publicats també amb Visibilitat exterior. És a dir, si volem publicar un material en RUA, Vèrtex automàticament afegirà també l'opció Visibilitat exterior.

  Servei d'Informàtica - Vértice


  Universitat d'Alacant
  Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
  03690 Sant Vicent del Raspeig
  Alacant (Spain)

  Tel: (+34) 96 590 3400

  Fax: (+34) 96 590 3464

  Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

  Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464