Saltar apartados

Gestió de versions

Vèrtex compta amb un sistema de gestió de versions, que possibilita que totes les variacions d'un mateix vídeo apareguen agrupades. Les versions d'un vídeo poden consistir en un canvi d'idioma o de qualitat, en una còpia que ha sigut editada d'alguna forma o, simplement en la pista d'àudio associada al vídeo.

Quan codifiquem un vídeo mitjançant Vèrtex, automàticament es crea una versió del mateix per a dispositius mòbils. Al seu torn, si realitzem diferents tipus de codificació partint del mateix fitxer, aquestes apareixeran com a versions associades. Per exemple, si a partir del" Fitxer a Codificar" de la imatge, seleccionem codificació tipus "VIDEO" i, a continuació, repetim el procés, però aquesta vegada seleccionant codificació tipus "ÀUDIO", Vèrtex associarà automàticament el vídeo i àudio codificats.

Tipus de codificació

És possible gestionar les versions d'un material multimèdia des del menú "Opcions Avançades > Versions > Administrar" que podem trobar en la part superior esquerra de la pantalla de Vèrtex. Prèviament, haurem de seleccionar el material que vulguem, del llistat de materials codificats.

Menú versions

El panell d'administració, mostra un llistat de les diferents versions d'un arxiu. Per defecte, apareixeran les versions detectades automàticament per Vèrtex (aquelles codificacions realitzades a partir del mateix arxiu).

Versions del mateix arxiu

A més de les versions generades automàticament, nosaltres podem indicar, en qualsevol moment, que un material codificat consisteix en una versió determinada d'un altre material. Per a açò, hem de seleccionar el material i indicar què tipus de versió és: àudio, qualitat, idioma o edició.

Afegir versions

Les versions d'un material que són afegides manualment, poden eliminar-se en qualsevol moment. No ocorre el mateix amb les versions generades automàticament. D'altra banda, si el material que indiquem com a versió té, al seu torn, versions, aquestes també s'afegiran al llistat. Per exemple, en la imatge s'ha afegit també la versió per a mòbils de la versió d'idioma afegida manualment.

Versions manuals

Quan es visualitze un vídeo de vèrtex, en el panell "Acciones" que apareix en el lateral dret de la pantalla, trobarem l'opció "Versions",

Panell acciones

D'aquesta manera, els usuaris tindran l'opció d'accedir, d'una manera ràpida i senzill, a la versió del vídeo o àudio que els interesse, sense necessitat d'utilitzar el cercador per a trobar les possibles versions.

Veure versions

Servei d'Informàtica - Vértice


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464