Saltar apartados

Etiquetes

Vèrtex permet la creació i l'ús d'etiquetes per a organitzar els nostres materials multimèdia d'una manera senzilla. A més, tenim l'opció d'ocultar o mostrar els nostres materials, depenent de la visibilitat de les etiquetes assignades. Les etiquetes es poden identificar visualment mitjançant un color i van acompanyades d'un text descriptiu.

Administrant etiquetes

El primer pas consisteix a crear les nostres pròpies etiquetes. Per a açò hem d'accedir al menú "Opcions avançades > Etiquetes > Administrar", que podem trobar en la part superior esquerra de la pantalla.

Menú etiquetes

En aquest menú trobarem les opcions necessàries per a crear noves etiquetes i modificar o eliminar les existents.

Crear una etiqueta

Per a crear una nova etiqueta, triarem un color mitjançant el selector disponible, punxant i arrossegant el ratolí sobre la gamma de colors. També és possible introduir un color determinat, especificant els valors dels seus components RGB, o HSB o bé en format hexadecimal. Per a fixar el color, hem de punxar en la icona Icona per a fixar el color .

En camp "Descripció" hem d'introduir un text que indique para què anem a utilitzar aquesta etiqueta. Per exemple, podem escriure el nom d'una assignatura o d'un curs o qualsevol altre tipus de classificació que se'ns ocórrega.

Crear etiqueta

Finalment, hem de punxar en el botó "Afegir etiqueta" perquè es mostre en el llistat d'etiquetes disponibles.

Editar una etiqueta

Des del panell d'administració d'etiquetes ("Opcions avançades > Etiquetes > Administrar"), podem modificar tant el color d'una etiqueta com el seu text. Per a açò hem de punxar en la icona Icona editar etiqueta. En la imatge, l'última etiqueta del llistat apareix en manera edició.

Editar etiqueta

Amb els botons Icones per a acceptar o no els canvispodem guardar els canvis o rebutjar-los, respectivament.

Eliminar una etiqueta

Per a eliminar una etiqueta hem d'accedir al panell d'administració d'etiquetes ("Opcions avançades > Etiquetes > Administrar") i punxar en la icona Icona eliminar.

Configurant la visibilitat de les etiquetes

Podem modificar la visibilitat d'una etiqueta des del menú "Opcions avançades > Etiquetes > Visualització".

Menú etiquetes

Per a cada etiqueta, tenim l'opció d'indicar si està oculta o no, però hem de tenir en compte que, en ocultar una etiqueta, s'ocultaran tots els vídeos als quals haja sigut assignada prèviament.

Visibilitat de les etiquetes

Assignant etiquetes

En el panell "Les meues etiquetes" veurem totes les etiquetes creades prèviament. Les etiquetes ocultes es mostren amb la icona d'un ull tancat sobre el quadrat del seu color. En la imatge, l'etiqueta verda apareix oculta i per tant, tots els materials als quals hàgem assignat aquesta etiqueta no es mostraran en el llistat.

Assignar etiquetes

Per a assignar una etiqueta a un vídeo hem de punxar sobre ella i, sense soltar el ratolí, arrossegar-la fins a la columna "Etiquetes" del material que vulguem.

Moviment drag and drop 1

D'una manera similar, si volem llevar una etiqueta d'un material, hem de punxar sobre el quadrat de color corresponent de la columna "Etiquetes" i, sense soltar el botó, arrossegar-la fins a la paperera disponible en el panell "Les meues etiquetes".

Moviment drag and drop 2

Com es pot comprovar en la imatge, és possible assignar una o diverses etiquetes a un mateix material. En cas que hi haja diverses etiquetes assignades, tan sols amb que una d'elles estiga oculta, el material s'ocultarà.

Servei d'Informàtica - Vértice


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464