Saltar apartados

Edició Bàsica

Introducció

L'edició bàsica permet generar un nou vídeo a partir d'un altre. En realitzar-se el processament enterament en el servidor no és necessari instal·lar programari algun en l'ordinador.

Per a accedir, triarem el vídeo a editar, i premerem sobre el botó d'edició bàsica Edició Bàsica. El navegador ens obrirà una nova finestra mostrant el vídeo.

La funcionalitat que es presta està destinada a facilitar tasques bàsiques d'edició, però si es desitja major control i precisió sobre les operacions a realitzar sobre el vídeo, és convenient utilitzar un programari d'edició apropiat.

Funcionament

Per a poder manipular el vídeo haurem de:

 1. Determinar un fragment del vídeo.
 2. Triar el tipus d'operació a realitzar.
 3. Prémer el botó executar.
Determinar un fragment del vídeo: Establir Inici i final

Podrem selecionar tant l'inici com el final del fragment:

 • manualment: escrivint en el camp corresponent l'instant en el format HH:MM:SS (per exemple 00:30:40, per a 30 minuts amb 40 segons).
 • Automàticament (recomanat): Podrem usar el deslizador per a avançar el vídeos fins al moment desitjat.
  deslizador de cerca
  i a continuació  premem el botó "Ara". Açò el podem fer tant per a l'inici i com per al final del segment, addicionalment per a establir el final del segment al valor corresponent al final del vídeo premerem el botó "Final".
Tipus d'operació

Actualment les operacions que es poden realitzar sobre un vídeo són:

 • Extraure un fragment. El vídeo generat conté només una porció del vídeo original,  corresponent a la compresa entre l'instant inicial i l'instant final especificats .
 • Suprimir un fragment. El vídeo generat és igual a l'original però no conté la porció compresa entre l'instant inicial i l'instant final especificats.
Botó executar

Una vegada determinat el segment del vídeo i el tipus d'operació a realitzar, deurem prémer el botó executar. Si tot ha anat correcte ens apareixerà un missatge informatiu, indicant-nos que  s'ha afegit un treball en la cua de processament del servidor. Si falta alguna dada, se'ns advertirà per a corregir-ho. Després d'aquesta informació la finestra es tancarà tornant a la pagina principal de vèrtex.

Es podrà comprovar que el treball està en cua o ben processant en la pestanya "pendent de codificar", com qualsevol altre treball de codificació però en aquest cas amb el tipus CORTEFC. Una vegada acabat el treball, podrem anar a la pestanya on es troba el vídeo original i comprovar que s'ha creat un altre vídeo, sense esborrar l'original i amb nom similar però amb un sufix afegit.

Servei d'Informàtica - Vértice


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464