Saltar apartados

Com faig para...

¿Com puc previsualizar un vídeo després de la codificació?

Després de la codificació, pots visualitzar el vídeo mitjançant l'opció "Veure vídeo". Pots usar aquesta opció independentment de si el vídeo està publicat o no.

Previsualització d'un vídeo

S'obrirà una finestra del navegador en la qual començarà a reproduir-se el vídeo seleccionat. En la part dreta de la finestra pots visualitzar informació referent al vídeo com la grandària i altres dades tècniques, i les metadades que hages afegit prèviament. Totes les dades es troben en les pestanyes "Informació" i "Accions".

Previsualització d'un vídeo

Informació de la pestanya Acciones

a dalt

 

¿Com puc obtenir la URL d'un vídeo per a compartir-ho?

La URL d'un vídeo és l'adreça web que apareix en el navegador en punxar en l'opció "Veure vídeo". Pots copiar i pegar aquesta adreça, per exemple, en un e-mail per a enviar un enllaç al material o per a enllaçar al mateix des d'una web pròpia. Recorda que perquè altres usuaris puguen accedir al vídeo has de tenir marcada l'opció de publicació "Visibilitat exterior".

URL que enllaça al vídeo

a dalt

 

¿Com puc passar-li un vídeo a un altre usuari de Vèrtex?

Pots usar l'opció "Donar vídeo", sempre que el material audiovisual no haja sigut publicat encara. Tingues en compte que, en usar aquesta opció, el vídeo desapareixerà del teu perfil i apareixerà en el perfil de la persona que indiques (amb tota la informació que hages afegit al mateix).

Donar vídeo a un altre usuari

Per a realitzar aquesta acció, únicament has de conèixer l'e-mail del destinatari del vídeo i assegurar-te que aqueix usuari té Vèrtex habilitat en el seu perfil de Campus Virtual.

Introduir l'e-mail de l'usuari al que li traspassem el vídeo

Missatge de confirmació de lliurament del vídeo

Quan l'usuari entre en Vèrtex, apareixerà un avís indicant que li has traspassat el vídeo.

Avís al nou propietari del vídeo

a dalt

 

¿Com puc publicar un vídeo que he gravat en la FORJA?

Quan graves un vídeo en la FORJA, el procés de codificació ho realitzarà un tècnic. Una vegada que aquest procés haja finalitzat i es comprove que no existeixen errors, el vídeo apareixerà en el teu perfil en la pestanya "FORJA" perquè ho publiques on vulgues.

Vídeos gravats en la FORJA

Els vídeos gravats en la FORJA són la superposició d'una presentació amb l'explicació del professor. En la següent imatge pots veure un exemple.

Exemple de vídeo FORJA

a dalt

 

¿Puc eliminar un vídeo de Vèrtex en qualsevol moment?

Pots eliminar un arxiu de Vèrtex en qualsevol moment, excepte si el material ha sigut publicat en RUA. En aquest cas no podràs eliminar-ho directament sinó que, hauràs de posar-te en contacte amb l'administrador de RUA per a eliminar la publicació, i posteriorment poder esborrar-ho de Vèrtex.

Per a eliminar un vídeo has d'usar l'opció "Esborrar". Tingues en compte que, en eliminar un material audiovisual, aquest s'eliminarà també dels llocs en els quals haja sigut publicat prèviament (excepte en el cas de RUA, ja comentat).

Esborrar vídeo

L'operació d'esborrat no es pot desfer, per la qual cosa és recomanable tenir una còpia del vídeo en l'ordinador.

Missatge de confirmació per a l'eliminació del vídeo

a dalt

 

Una vegada codificat el vídeo, ¿puc descarregar-ho per a reproduir-ho en el meu ordinador?

Sí, mitjançant l'opció "Descarregar" pots guardar l'arxiu en el teu ordinador en el format resultant després de la codificació.

Descarregar un arxiu

Guardar arxiu en l'ordinador

a dalt

 

¿Puc utilitzar Vèrtex des de casa?

Sí, l'aplicació de Vèrtex és accessible des de fora de la Universitat.

No obstant açò, a l'hora de pujar fitxers, et recomanem que treballes en el Campus de la UA. La raó és que, les connexions d'Internet per a ús domèstic ofereixen velocitats de pujada molt més lentes que les disponibles en la Universitat.

La pujada d'un arxiu que, des de la UA, es realitzaria en un instant, a casa pot tardar un temps considerable, arribant a produir-se bloquejos per cancel·lacions de la sessió d'usuari.

a dalt

 

Si transcorren 3 dies des que vaig pujar l'arxiu a Vèrtex, i no he realitzat la publicació del mateix, ¿el vídeo s'eliminarà?

Quan es realitza l'operació de pujada d'un arxiu a Vèrtex, la qual cosa en realitat estàs fent és crear una còpia de l'arxiu original en el servidor. Des d'aquest moment, tens 3 dies per a realitzar la codificació de l'arxiu en el format que tu indiques. Si passen 3 dies, sense que realitzes cap acció sobre el fitxer original, aquest s'esborrarà. Açò no implica l'eliminació dels arxius ja codificats, hagen sigut publicats o no.

De totes maneres, quan tran scurran 48 hores sense afegir l'arxiu a una cua de codificació, rebràs un e-mail avisant-te del pròxim esborrat de l'arxiu original.

Correu indicant l'esborrat de fitxers

Els arxius que ja hagen sigut codificats, no s'eliminaran mai automàticament. Només podràs eliminar-los manualment, utilitzant l'opció "Esborrar".

a dalt

 

¿Quant temps pot estar un arxiu en cua de codificació? ¿He d'entrar a l'aplicació constantment per a saber si s'ha codificat?

Després de donar l'ordre de codificació, l'arxiu s'afig a una cua. Açò vol dir que el temps de codificació pot ser molt variable, depenent del nombre de peticions de codificació pendents. La codificació es realitza per estricte ordre d'arribada.

En l'estat de l'arxiu apareixerà la paraula "cua". Mentre que un arxiu romanga en aquest estat, serà possible eliminar-ho. Quan el teu arxiu estiga el primer de la cua, començarà el procés de codificació i l'estat canviarà a "codificant".

Una vegada finalitzat el procés de codificació s'enviarà un e-mail al teu compte de correu electrònic notificant-t'ho. D'aquesta manera, no hauràs d'estar entrant constantment a l'aplicació per a seguir el procés.

Correu indicant que el fitxer ha sigut codificat

a dalt

 

¿Existeix algun tipus de restricció de grandària per als vídeos originals? ¿De quant espai dispose en Vèrtex?

La grandària màxima de pujada d'un vídeo és d'1 GB. Si necessites pujar arxius de major grandària posa't en contacte amb vertice@ua.es .

En principi, disposes d'espai il·limitat en Vèrtex, encara que pot arribar a limitar-se en cas que es consumira tot l'espai en disc disponible.

a dalt

 

¿Com extrac una foto d'un vídeo per a poder usar-la en Vèrtex?

Pots realitzar una captura de pantalla just en el moment que aparega la imatge que vols utilitzar. Per a açò utilitza la tecla "Imprimir pantalla".

Tecla imprimir pantalla

A continuació, pots utilitzar Paint per a pegar la imatge i retallar la part de la mateixa que vulgues utilitzar com a miniatura. Tingues en compte que Vèrtex utilitza imatges de 150 x 150 px, per tant, intenta realitzar retallades quadrades perquè la imatge en miniatura no patisca deformacions. En la part inferior dreta de l'aplicació pots veure la grandària de l'àrea de selecció.

Retallada en Paint

Una vegada seleccionada l'àrea, usa l'opció Copiar. Seguidament, crea un nou document i pega la imatge en miniatura.

Si necessites ajuda per a crear les teues miniatures, posa't en contacte amb vertice@ua.es.

a dalt

 

Algunes finestres de Vèrtex m'apareixen tallades i no és possible accedir a alguns camps i botons de la mateixa. ¿Què puc fer?

Comprova que la resolució de la teua pantalla és com a mínim de 1024x768. Per a treballar amb Vèrtex és necessari disposar d'una resolució de 1024x768 o superior.

Per a comprovar la teua resolució, des de l'escriptori fes clic amb el botó dret del ratolí i selecciona "Propietats".

Propietats de la pantalla

 

En la pestanya "Configuració" podràs veure la resolució de la pantalla. En alguns casos podràs augmentar-la (notaràs que les icones es veuen més xicotets), però no sempre és possible.

Resolució de pantalla

Si necessites ajuda posa't en contacte amb vertice@ua.es.

a dalt

 

¿Com puc publicar un vídeo en una web externa a la UA?

Has de copiar i pegar el següent codi en la posició de la web en la qual vulgues que aparega el vídeo. Recorda que només pots fer açò si pots editar el codi HTML de la pàgina web externa.

<object width="544" height="408" 
id
="player"
name
="player"
data="https://zebra.cpd.ua.es/flowplayer/3.2.7/flowplayer-3.2.7.swf"
type
="application/x-shockwave-flash">

<param name="allowfullscreen" value="true" />
<param name="allowscriptaccess" value="always" />
<param name="flashvars" value='config={

"clip":{
"url": "https://zebra.cpd.ua.es/cw/vertice/runv/19546.mp4",
"scaling":"orig"},

"playerId": "player",

"playlist":[{
"autoPlay":false,
"autoBuffering":true,
"provider":"http",
"scaling":"orig"}]}' />
</object>

 

Els valors que has de modificar perquè el teu video es visualitze es mostren en roig. Són:

  • Les dimensions del vídeo, width i height. Els valors s'especifiquen en píxels.
  • L'id del vídeo que volem incrustar. Podem obtenir-ho des de la pantalla de visualització del vídeo en Vèrtex, tal com s'explica en l'apartat Blogs UA.

    aneu d'un vídeo

  • La reproducció automàtica del vídeo, autoPlay. Pot tenir els valors "true" o "false", perquè la reproducció s'inicie automàticament en carregar la pàgina o no, respectivament.

a dalt

Servei d'Informàtica - Vértice


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464