Saltar apartados

Col·leccions

En Vértice, podem crear col·leccions de materials multimèdia que formen part d'un mateix conjunt i compartisquen una mateixa temàtica, amb la finalitat de publicar-les com una unitat o curs. D'aquesta manera podem crear col·leccions de les pràctiques d'una assignatura, col·leccions de vídeos que formen un curs, etc.

La creació de col·leccions està basada en l'ús d'etiquetes i en la possibilitat d'establir un ordre de visualització dels diferents vídeos o àudios de la col·lecció.

Creant col·leccions

El primer pas consisteix a indicar què etiqueta o etiquetes es van a transformar en col·leccions. Per a açò hem d'accedir al menú "Opcions Avançades > Etiquetes > Administrar" que podem trobar en la part superior esquerra de la pantalla.

Menú etiquetes

 

En la finestra d'administració d'etiquetes, marcarem la casella de la columna "Col·lecció" d'aquelles etiquetes que vulguem transformar en col·leccions. (Visita l'apartat "Etiquetes" si necessites més informació sobre l'ús de les mateixes).

Convertir etiquetes en col·leccions

Tots els materials multimèdia als quals assignem una d'aquestes etiquetes passaran a formar part d'una col·lecció.

 

Gestionant les col·leccions

Podem veure les col·leccions que tenim creades i gestionar-les des de la pestanya "Col·lecciones".

Pestanya per a administrar col·leccions de vídeos

Des d'ací podrem determinar l'ordre dels vídeos dins de la col·lecció, afegir informació descriptiva i publicar les col·leccions en els llocs permesos.

Reordenant els materials d'una col·lecció

Per a determinar l'ordre dels materials, hem de punxar sobre el nom de la col·lecció (des de la pestanya "Col·lecciones") o des del panell "Les meues etiquetes", punxant sobre el nom de les mateixes.

Nom de la col·lecció

El nom de l'etiqueta és un link a la pantalla de gestió de col·leccions

 

En la finestra que apareix podem veure tots els materials que formen part del conjunt.Per a modificar l'ordre de visualització hem de punxar en un material i arrossegar-ho fins a la posició desitjada.

Reordenant col·leccions

L'ordre que s'establisca en Vértice per als materials dins d'una col·lecció serà l'ordre que usaran posteriorment els portals multimèdia (RUA, iTunesU, Portal Audiovisual, etc.) per a mostrar els diferents items dins d'una col·lecció

Afegint informació

Igual que ocorre amb els materials de manera individual, com a pas previ a la publicació hem d'establir les metadades de la col·lecció. Per a açò, després de seleccionar la col·lecció desitjada, punxarem sobre el botó "Afegir informació".

Metadades de la col·lecció

Si un material de la col·lecció, ja té les seues pròpies metadades, aquests es mantindran. En canvi, si encara no tenia informació, en reproduir el vídeo podrem veure les metadades introduïdes en la informació de la col·lecció. En qualsevol cas, la possibilitat de visualització de les metadades individuals o de la col·lecció dependrà de les condicions del portal en el qual es publique.

Publicant col·leccions

Mitjançant el botó "Gestionar publicacions" podem publicar tots els materials d'una col·lecció d'una sola vegada.

És important saber que no sempre estaran disponibles tots els llocs de publicació habituals. Per a poder publicar una col·lecció en un lloc específic s'han de complir dos requisits:

  • El lloc de publicació ha de permetre la publicació de col·leccions.
  • El format de tots els materials de la col·lecció ha d'estar permès en aqueix lloc de publicació.

Llocs disponibles per a publicar col·leccions

Igual que ocorre amb els materials individuals, abans de la publicació definitiva d'una col·lecció en algun dels portals multimèdia externs com RUA, Portal Audiovisual o iTunesU, aquesta publicació ha de ser confirmada per l'administrador d'aquest portal. Per açò, quan marquem l'opció de publicar en algun d'aquests portals, la publicació no es farà efectiva i visible en el portal fins que no siga confirmada per l'administrador. D'igual forma, si es modifica una col·lecció (se li canvia la metainformación o se li afig o lleva algun vídeo o àudio) ja publicada i confirmada, la col·lecció es despublicaría fins que l'administrador confirmarà aquestes modificacions.Durant tot aquest procés, Vèrtex avisa a l'usuari de l'estat de la seua sol·licitud de publicació mitjançant emails informatius .

 

Exemple de col·lecció en VUALA:

Cargando colección de vídeos ...

Servei d'Informàtica - Vértice


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464