Saltar apartados

Afegir metadades

Després de completar-se el procés de codificació, podrem trobar l'arxiu audiovisual en la pestanya corresponent al perfil de codificació que hàgem seleccionat.

video codificat

Abans de publicar el vídeo haurem d'afegir determinada informació relativa al mateix. Aqueixa informació és el que es coneix com a metadades. Les metadades se solen utilitzar per a facilitar la cerca d'un contingut específic.

Per a afegir metadades a un recurs audiovisual, primer hem de seleccionar l'arxiu i a continuació, prémer a "Afegir Informació".

Automàticament s'obrirà una nova finestra, estructurada en pestanyes. L'única que s'ha d'emplenar obligatòriament és "Informació general", ja que si no ho fem, no podrem publicar el material audiovisual. No obstant açò, és convenient aportar totes les dades possibles, ja que poden ser molt importants, en un futur, a l'hora de cercar materials amb característiques similars.

Li recordem que aquesta finestra no es visualitzarà correctament si la seua configuració de pantalla té una resolució inferior a 1024x768.

En la primera pestanya, tenim l'opció d'afegir una imatge en miniatura que acompanyarà al vídeo (d'una manera similar als vídeos de YouTube). Els formats d'imatge admesos són gif, jpg i png. La grandària de la imatge en miniatura és de 150x150 píxels, així que qualsevol imatge que diferisca en grandària es reajustarà per a adaptar-la a aquestes dimensions. El més convenient seria crear una imatge d'aqueixa grandària perquè no patira deformacions.

Per a triar un arxiu hem de punxar sobre el text "Clic per a pujar Imatge".

Pestanya imatge - metadades

En la pestanya "Informació general" hem d'indicar dades com el títol, l'autor del vídeo, un resum dels conenidos que apareixen en el mateix, les paraules clau associades i la branca o branques en les quals es pot categoritzar el vídeo. Tingues en compte que les paraules clau poden ser molt útils a l'hora de cercar vídeos relacionats.

Metadades generals

En la pestanya "Informació Addicional" podem introduir informació opcionalment com a actors o enllaços a webs relacionades.

Com afegir informació addicional

El camp "Codi de categoria iTunesU" és important emplenar-ho si tenim intenció de publicar el nostre material en iTunesU. Aquest codi de categoria podem obtenir-ho consultant la següent web:

Codis de categoria d'iTunesU

En aqueixa pàgina trobem dos nivells de classificació. El primer més genèric i de tan sol 3 xifres i un segon nivell més detallat de 6 xifres. Podem emplenar aqueix camp tant amb el nivell general de 3 xifres com amb el de 6 xifres si considerem que aqueixa classificació s'adapta bé al nostre material.

La resta de pestanyes ens ofereixen informació. Per emplo, en "Perfil d'usuari", tenim un resum de les nostres dades personals (nom, perfil, departament, àrea de coneixement, etc.).

En "Arxiu Origen" podem visualitzar característiques tècniques de l'arxiu original a partir del com es va codificar el vídeo.

info_video_original

En la pestanya "Estadístiques" pots veure una gràfica amb dades d'accés al material audiovisual en els últims 3 anys.

grafica_accés

Aquesta informació reflecteix els accessos al material des de qualsevol font, és a dir, s'explica qualsevol accés ja siga des de Campus Virtual, Portal Audiovisual (institucional o educació), iTunesU (institucional o educació), UACit, Visibilitat Exterior, BlogsUA, etc.

Aquestes estadístiques no reflecteixen els accessos des de RUA ni des de YouTube Edu ja que aquests portals manegen les seues pròpies còpies del fitxer.

Internament Vèrtex emmagatzema, a més de l'accés a l'arxiu, l'origen d'aquest accés. Proximamente podrem conèixer , a través d'aquesta mateixa finestra, quanta accessos hi ha hagut al material però filtrat per font, podent saber quants accessos hi ha hagut des dels BlogsUA, des d'iTunesU, des de Campus Vitual, etc.

Per a finalitzar hem de prémer el botó "Guardar".

Depenent del navegador que utilitzem, és possible que l'aspecte d'aquesta finestra varie, mostrant llestes desplegables en comptes de pestanyes. Est és el cas dels navegadors Safari i Google Chrome.

Aspecte en Google Chrome

Servei d'Informàtica - Vértice


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464