Establiment de Filtres de Missatges contra el SPAM o Correu Escombraries Servei d'Informàtica

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Serveis
Logo Servei d'Informàtica   Servei d'Informàtica
Servei d'Informàtica

Establiment de Filtres de Missatges contra el SPAM o Correu Escombraries

 

¿Què és el spam?

El spam, correu brossa o correu no sol·licitat són aquells missatges que s'envien a una gran quantitat de destinataris i de forma indiscriminada ja que no han sigut sol·licitats.

Els emissors d'aquests missatges són desconeguts, solen provenir de l'estranger i normalment contenen un assumpte amb paraules en anglès que fan referència a algun tema monetari o sexual.

Solen ser bastant identificables, de manera que el problema resideix en el temps que es perd revisant i eliminant aquest tipus de missatges, encara que normalment no arribem a obrir-los. Açò comportaria un problema més, ja que poden contenir virus. A més, amb el temps cada vegada rebrem més correu brossa, a causa que els remitents es dediquen a recopilar totes les adreces de correu que poden i ampliar les seues llistes de destinataris.

La forma de pal·liar aquesta "plaga" de missatges no sol·licitats és l'ús de filtres en el gestor de correu.

Et recomanem llegir detingudament el següent recurs de l'Oficina de Seguretat de l'Internauta (OSI): Filtres de correu antispam: per a què serveixen i com configurar-los (¿per què reps correu no desitjat?, avantatges i inconvenients de filtrar el correu no desitjat, etc.).

 

 

Filtre de spam UA

Davant les molèsties que causa el spam quan consultem el correu en el mòbil, el Servei d'Informàtica posa a disposició dels usuaris un filtre per a evitar-lo en els comptes de correu de la UA. Només has d'activar el filtre si no has redirigit el correu de la UA a un servei extern com Gmail, Outlook o altres.

Per a activar el filtre, només necessites crear una carpeta en l'aplicació de correu del mòbil anomenada POSSIBLESPAM. Quan la crees, el servidor de la UA dipositarà allí tots els correus marcats com a spam. Revisa periòdicament aquesta carpeta, perquè pot haver-hi algun correu marcat erròniament com a spam i perquè es podria omplir la bústia si no la buides.


 

 

Crea els teus propis filtres de correu

Webmail UA > Menú Preferències > Filtres

Thunderbird > Consells i trucs > Thunderbird i el correu brossa

Outlook > Administrar i organitzar Outlook > Netejar la safata d'entrada > Filtre de correu no desitjat