Saltar apartados

Presentacion

En una comunitat tan àmplia com la universitària, la necessitat que la informació fluïsca i siga accessible per tots els seus membres és tan important com que aquesta informació mantinga la seua validesa i integritat. Açò últim s'aconsegueix mantenint Campus Virtual i a altres aplicacions corporatives com UXXI, HOMINIS, etc com a única font de dades institucionals.

Fins ara, la solució era proporcionar a la resta de la comunitat enllaços a pàgines web del Servei d'Informàtica sense possibilitat de modificar el seu aspecte. Açò era en el millor dels casos. En el pitjor es podia trobar informació contradictòria en els diferents servidors web de la UA que causava confusió al destinatari de la informació.

Amb la proposta d'utilitzar la tecnologia dels Web Services, es pretén mantenir centralitzades les dades corporatives, però oferint molta major flexibilitat a l'hora d'utilitzar aquestes dades per part de qui les necessite.

Un Web Service és un sistema de comunicació entre diferents servidors, a través de la xarxa, basat en missatges que compleixen un estàndard (SOAP) basat en XML (http://www.w3.org/2002/ws/).

Els Web Sevices permetran als responsables de les webs departamentals i dels centres, i fins i tot als professors amb pàgines personals, accedir a dades corporatives per a mostrar-los en les seues pàgines web amb el seu estil propi i el que és més important, sense haver de duplicar informació. Els Web Services ja han sigut inclosos en la versió 3.6 del gestor de continguts Vualà.

Servei d'Informàtica Serveis web


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464