Saltar apartados

FTP - Observacions prèvies

Categorias de Programari

El programari que podeu aconseguir a través d'aquest servei està subjecte a un ordenament legal particular. Les categories més habituals són:

 • Freeware: Programes totalment gratuïts, i d'ús indefinit
 • Shareware: programari que es distribueix de forma gratuïta perquè els usuaris el puguen provar amb el compromís de pagar a l'autor una quantitat de diners si, passat un cert temps, decideixen comprar-lo. La primera versió que es distribueix d'aquest programari és provisional. La versió definitiva s'envia un cop l'usuari ha decidit comprar el producte.
 • Demo: programa demostratiu, generalment amb certes limitacions d'opcions o temporals.
 • Comercial: programes la distribució dels quals es realitza a través dels canals comercials habituals. És molt estrany que puguen aconseguir-se a través d'Internet, a tot estirar només en podríeu aconseguir les actualitzacions.
 • Actualitzacions (upgrades): programes complementaris amb arranjaments o millores sobre la versió original, que solen ser gratuïts sempre que tingueu registrat l'original.

Atenció: És responsabilitat de cada usuari particular la legalitat del programari que instal·le al seu ordinador, encara que haja estat obtingut a través d'aquestes pàgines de la Universitat.


Procés d'instal·lació dels programes

Abans de poder treballar amb un programa cal realitzar, per una sola vegada, el procés d'instal·lació.
Encara que no existeix una recepta universal per a la instal·lació de tots els programes, avui en dia, en l'entorn Windows, sol ajustar-se a aquest procediment:

 1. Desar l'arxiu/s del programa en l'ordinador. Només heu de fer clic sobre l'arxiu que us interesse i, a continuació, seleccionar el lloc del isc dur en què voleu descarregar-lo (download). Serà tot més net, si prèviament heu reservat un directori específic al disc dur.
  També és possible que el seu navegador no li pregunte la ubicació on desitja guardar-ho. En aquests casos sol ser perquè està configurat per a descarregar automàticament a una carpeta concreta, normalment els podrà trobar en la carpeta "Descarregues" dins de "Els meus documents"
 2. Descomprimir l'arxiu. Molt freqüentment, per a estalviar temps en la transferència d'arxius per Internet, aquests estan comprimits (extensió .zip). Aquesta operació es realitza a través d'un programa auxiliar compressor/descompresor com ara 7-zip.
  Si l'arxiu té l'extensió .exe, podeu obviar aquest segon pas.
 3. Instal·lar. Feu doble clic en l'arxiu d'instal·lació (install, setup, etc.), que heu obtingut abans, o executeu directament l'exe. En tot cas, recordeu que sempre és aconsellable no tenir actiu cap programa mentre n'instal·leu un altre programa. Responeu les preguntes que us sol·licite el procés d'instal·lació, tenint en compte que, en la major part dels casos, les propostes suggerides en aquest procés són bastant vàlides.
 4. Finalitzar la instal·lació. Normalment, en finalitzar la instal·lació, us recomanaran que llegiu un fitxer informatiu. Us serà molt útil, ja que a més d'ensenyar-vos les característiques generals del programa, us en mostrarà les clàusules legals particulars. En algunes ocasions, caldrà reiniciar l'ordinador perquè Windows tinga en compte alguns paràmetres.
 5. Utilitzar el programa. Probablement, la instal·lació haja creat una icona nova de programa, per a començar a utilitzar-lo. A partir d'aquest moment, només haureu de fer doble clic sobre aquesta icona cada vegada que vulgueu fer-lo servir. 

Servei d'Informàtica


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9393

Fax: (+34) 96 590 3499

Twitter: https://twitter.com/si_ua

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Servicio-de-Inform%C3%A1tica-Universidad-de-Alicante/183674818356771?sk=wall

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464