Saltar apartados

Paquet de contingut IMS

Un paquet de continguts IMS o IMS-CP és un tipus de format d'arxiu estàndard basat en una sèrie d'especificacions que faciliten la reutilització de continguts en diferents sistemes sense necessitat de convertir-los a un altre format.

Programes de creació de continguts com eXelearning o Wimba Create, d'ús estès en la Universitat d'Alacant, permeten generar materials en format IMS.

En seleccionar "Paquet de contingut IMS" en el desplegable "Recursos" s'obrirà la pàgina corresponent perquè puguem especificar tots els paràmetres necessaris, alguns d'ells apareixeran en altres recursos o activitats disponibles en Moodle. En els següents blocs desplegables, podem veure una breu descripció de cada grup de propietats existent.

Inserir un recurs IMS

Propietats generals

Les propietats generals es mostren en la següent imatge:

Propietats generals IMS
  • Nom: és el nom que es mostrarà per a enllaçar al recurs.
  • Descripció: podem indicar una breu descripció del contingut del recurs. Per a açò disposem de l'editor de text, de manera que en la descripció podem utilitzar qualsevol de les possibilitats que ens ofereix.
  • Mostra la descripció en la pàgina del curs: podem decidir si mostrar o no la descripció, juntament amb l'enllaç al recurs.

Contingut

En el bloc contingut hem d'inserir, mitjançant el selector de fitxers, l'arxiu en format IMS. Habitualment els recursos IMS solen generar-se en format comprimit, amb extensió .zip.

Contingut d'IMS

En "Arxiu de paquets" deixarem el valor per defecte ja que, fins al moment no hem trobat utilitat a aquesta propietat.

Ajustos comuns del mòdul

Aquesta secció és comuna a molts tipus de recurs i activitats.

Ajustos comuns del mòdul

  • Visible: permet mostrar o ocultar el recurs. Quan ocultem un recurs, els professors del curs ho visualitzem amb les lletres en grisa i, si està activat la manera d'edició, també veurem una icona d'un ull tancat. Des d'aquesta icona podrem modificar la visibilitat del recurs sense necessitat d'accedir a la finestra d'edició del mateix. Per a l'alumnat, per contra, és com si el contingut no existira.
  • Nombre ID: s'utilitza per a identificar un recurs en el llibre de qualificacions. Si el recurs no s'inclou en el llibre de qualificacions, com és el cas dels materials IMS, ho deixarem en blanc.

Restringir disponibilitat

Aquest bloc d'opcions permet restringir l'accés a un recurs en funció d'unes dates o de determinats paràmetres de completitud de tasques.

Per a més informació, veure secció "Activitats condicionals".

 

Els paquets de contingut IMS, malgrat presentar-se en format comprimit, no es poden visualitzar directament, sense un sistema que siga capaç d'interpretar aquest format, com és el cas de Moodle.

En accedir a un recurs d'aquest tipus en Moodle, el contingut apareixerà integrat en l'entorn, juntament amb un menú de navegació perquè puguem desplaçar-nos pel material.

Exemple d'IMS en Moodle

Moodle UA


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Espanya)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464