Saltar apartados

Pàgines

Les pàgines ens permeten afegir contingut directament en Moodle, mitjançant l'editor de text disponible. Poden ser una alternativa als arxius a l'hora d'oferir contingut a l'usuari. Depenent de les nostres preferències, pot ser de més utilitat l'ús d'una o una altra opció. Per exemple, podem tenir en compte les següents puntualitzacions:

  • Les pàgines s'obrin sense problemes en Moodle. En el cas de recursos tipus "arxive", si s'utilitzen formats propietaris, els usuaris poden tenir més problemes per a accedir al contingut, ja que no tenen perquè tenir instal·lat aqueix programari específic.
  • És més còmode d'actualitzar el contingut d'una pàgina que el d'un arxiu (que a més d'actualitzar-ho, hauríem de tornar a pujar-ho a Moodle enllaçat al seu recurs).
  • Els arxius es poden imprimir més fàcilment que les pàgines.

 

En seleccionar "Pàgina" en el desplegable "Recursos" s'obrirà la pàgina corresponent perquè puguem especificar tots els paràmetres necessaris, alguns d'ells apareixeran en altres recursos o activitats disponibles en Moodle. En els següents blocs desplegables, podem veure una breu descripció de cada grup de propietats existent.

Crear pàgina HTML

Propietats generals

Les propietats generals es mostren en la següent imatge:

Propietats generals d'una pàgina

  • Nom: és el nom que es mostrarà per a enllaçar a la pàgina.
  • Descripció:podem indicar una breu descripció del contingut de la pàgina. Per a açò disposem de l'editor de text, de manera que en la descripció podem utilitzar qualsevol de les possibilitats que ens ofereix.
  • Mostra la descripció en la pàgina del curs: podem decidir si mostrar o no la descripció, juntament amb l'enllaç a la pàgina HTML.

Contingut

En aquest quadre de text hem d'introduir el contingut de la pàgina HTML. Tenim a la nostra disposició totes les opcions que ens ofereix l'editor de text: inserció d'imatges, enllaços, vídeos, aplicar formats al text, etc.

Contingut de la pàgina

Si situem el ratolí sobre la cantonada inferior dreta del quadre de text, el cursor del ratolí canviarà (es transformarà en una fletxa doble) Redimensionar grandària de l'àrea de text i, en punxar i arrossegar, podrem modificar la grandària de l'àrea de text. D'aquesta manera, ens serà més còmoda la introducció de contingut.

Opcions

Les opcions particulars d'aquest recurs simplement ens permeten indicar si volem que es mostre el nom i/o la descripció de la pàgina, en visualitzar-la.

Opcions de pàgines

En cas de marcar alguna d'aquestes opcions, els textos corresponents apareixerien abans del contingut de la pàgina.

Exemple de pàgina

Ajustos comuns del mòdul

Aquesta secció és comuna a molts tipus de recurs i activitats.

Ajustos comuns del mòdul

  • Visible: permet mostrar o ocultar una pàgina. Quan ocultem una pàgina, els professors del curs la visualitzem amb les lletres en grisa i, si està activat la manera d'edició, també veurem una icona d'un ull tancat. Des d'aquesta icona podrem modificar la visibilitat de la pàgina sense necessitat d'accedir a la finestra d'edició de la mateixa. Per a l'alumnat, per contra, és com si la carpeta no existira.
  • Nombre ID: s'utilitza per a identificar un recurs en el llibre de qualificacions. Si el recurs no s'inclou en el llibre de qualificacions, com és el cas de les pàgines, ho deixarem en blanc.

Restringir disponibilitat

Aquest bloc d'opcions permet restringir l'accés a un recurs en funció d'unes dates o de determinats paràmetres de completitud de tasques.

Per a més informació, veure secció "Activitats condicionals".

Moodle UA


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Espanya)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464