Saltar apartados

Carpetes

Les carpetes s'utilitzen per a posar a la disposició de l'alumnat múltiples arxius agrupats en un ítem. Poden contenir qualsevol format d'arxiu.

En seleccionar "Carpeta" en el desplegable "Recursos" s'obrirà la pàgina corresponent perquè puguem especificar tots els paràmetres necessaris, alguns d'ells apareixeran en altres recursos o activitats disponibles en Moodle. En els següents blocs desplegables, podem veure una breu descripció de cada grup de propietats existent.

Menú per a crear una carpeta

Propietats generals

Les propietats generals es mostren en la següent imatge:

Propietats generals
  • Nom: és el nom que es mostrarà per a enllaçar al directori.
  • Descripció:podem indicar una breu descripció del contingut del directori. Per a açò disposem de l'editor de text, de manera que en la descripció podem utilitzar qualsevol de les possibilitats que ens ofereix.
  • Mostra la descripció en la pàgina del curs: podem decidir si mostrar o no la descripció, juntament amb l'enllaç a la carpeta.

Contingut

En el bloc contingut podem agregar els diferents arxius i subdirectoris que vulguem. Sempre hem de tenir en compte la grandària màxima de pujada d'arxius que podem recordar mitjançant el text que apareix al costat dels botons de pujada.

Introduir contingut en Arxius

Arribats a aquest punt, disposem de 2 mètodes per a crear un directori d'arxius:

  1. Manualment. Mitjançant els botons "Agregar" i "Crear directori" podem generar l'estructura de carpetes que vulguem i pujar els arxius necessaris.
  2. Pujant un directori existent en el nostre ordinador. Si ja tenim una estructura de carpetes en el nostre equip, podem comprimir-la i pujar-la d'una sola vegada, per a descomprimir-la directament en Moodle.

 

En el següent vídeo interactiu podem veure, pas a pas, com es crea un directori i com moure els arxius entre carpetes.


 

En el següent vídeo interactiu podem veure, pas a pas, com pujar diversos arxius simultàniament.


 

És important saber que, podem utilitzar tots dos mètodes de forma combinada: per exemple, podríem pujar diversos arxius/directoris simultàniament i, després afegir nous directoris manualment i fins i tot, reordenar els arxius prèviament pujats.

Els usuaris visualitzaran en la pàgina principal del curs el directori creat (amb la icona associada a aquest tipus de recursos) i, en accedir al mateix, apareixerà desplegada l'estructura d'arxius que continga. Cada arxiu del llistat es pot descarregar, simplement, punxant sobre ell.

Com es visualitza un directori

Ajustos comuns del mòdul

Aquesta secció és comuna a molts tipus de recurs i activitats.

Ajustos comuns del mòdul

  • Visible: permet mostrar o ocultar una carpeta. Quan ocultem una carpeta, els professors del curs ho visualitzem amb les lletres en grisa i, si està activat la manera d'edició, també veurem una icona d'un ull tancat. Des d'aquesta icona podrem modificar la visibilitat del directori sense necessitat d'accedir a la finestra d'edició del mateix. Per a l'alumnat, per contra, és com si la carpeta no existira.

Visualització d'un directori ocult per part del professor

  • Nombre ID: s'utilitza per a identificar un recurs en el llibre de qualificacions. Si el recurs no s'inclou en el llibre de qualificacions, com és el cas de les carpetes, ho deixarem en blanc.

Restringir disponibilitat

Aquest bloc d'opcions permet restringir l'accés a un recurs en funció d'unes dates o de determinats paràmetres de completitud de tasques.

Per a més informació, veure secció "Activitats condicionals".

 

Moodle UA


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Espanya)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464