Saltar apartados

Exportació/Importació d'assignatures

Un dels procediments més habituals del professorat de Moodle_UA és la importació dels continguts d'una assignatura o curs (d'ara endavant, únicament assignatura) impartit amb anterioritat.

El més recomanable, atès que és fàcil de fer, és crear una còpia de seguretat de l'assignatura completa i, posteriorment, restaurar-la, també íntegrament, en l'assignatura que es vulga.

A continuació trobaràs una explicació, pas a pas, per a fer tots dos processos.

Si vols que un tècnic/a faça aquest procés, escriu un correu-e a ite.moodle@ua.es indicant els codis de les assignatures que vols traspassar i les dades referents al curs acadèmic.
Les assignatures en les quals es vol importar el contingut han d'estar prèviament donades d'alta en Moodle UA.

 

Còpia de seguretat d'una assignatura o curs en Moodle_UA

Passos necessaris per a fer la còpia de seguretat d'una assignatura:

1. S'accedeix a l'assignatura en Moodle_UA i, des de la pàgina principal, es fa clic en el botó de la roda dentada que apareix en la part superior dreta () i, posteriorment, en l'opció Còpia de seguretat.

 

2. En la pantalla següent, únicament s'ha de fer clic en el botó Salta a l'últim pas.

Exportació. Pas 2.

 

3. Depenent del nombre i de la grandària dels diferents elements del curs, la còpia de seguretat pot tardar uns quants minuts a fer-se.

En procés

 

4. Una vegada que haja finalitzat la còpia de seguretat s'ha de fer clic en el botó Continua.

Continuar

 

5. Finalment, s'ha de descarregar i guardar el fitxer de la còpia de seguretat de l'assignatura.

Descarregar

Restauració d'una assignatura o curs en Moodle_UA

Passos necessaris per a fer la restauració de la còpia de seguretat d'una assignatura:

1. S'accedeix a l'assignatura en la qual volem fer la restauració en Moodle_UA i, des de la pàgina principal, es fa clic en el botó de la roda dentada que apareix en la part superior dreta () i, posteriorment, en l'opció Restaura.

Restaurar

 

2. S'arrossega el fitxer que conté la còpia de seguretat al camp Importa un fitxer de còpia de seguretat.

importar arxiu

 

3. Un vegada que el nom del fitxer estiga en color blau, la qual cosa significa que ha acabat de pujar-se a Moodle_UA, s'ha de fer clic en el botó Restaura.

 

4. En la pantalla següent (Pas 1 de l'assistent: Confirma), únicament s'ha de fer clic en el botó Continua que hi ha en la part inferior dreta de la pantalla.

 

...

 

5. En la pantalla següent (Pas 2 de l'assistent: Destinació), s'ha de seleccionar l'opció Esborra el contingut del curs actual i després restaura i, posteriorment, fer clic en el botó Continua que hi ha sota l'opció seleccionada.

 

 

IMPORTANT: aquestes instruccions estan redactades amb l'objectiu de restaurar una assignatura en un curs de Moodle buit. Si el curs en el qual vols restaurar té ja contingut o activitat per part de l'alumnat, contacta amb ite.moodle@ua.es.

 

6. En la pantalla següent (Pas 3 de l'assistent: Ajustos), únicament s'ha de fer clic en botó Següent que hi ha en la part inferior de la pantalla.

 

7. En la pantalla següent (Pas 4 de l'assistent: Esquema), pots seleccionar si vols escriure o no la configuració del curs (nom curt del curs i data d'inici) i, posteriorment, s'ha de fer clic en el botó Següent que hi ha en la part inferior de la pantalla.

 

8. En la pantalla següent (Pas 5 de l'assistent: Revisar), s'ha de fer clic en el botó Executa la restauració que hi ha en la part inferior de la pantalla.

...

 

9. Depenent del nombre i de la grandària dels diferents elements del curs, la restauració pot tardar diversos minuts a fer-se.

 

10. Finalment, apareix un missatge que indica que la restauració s'ha completat amb èxit. Si es fa clic en el botó Continua, s'accedirà a l'assignatura ja restaurada.

 

Si tens qualsevol problema durant l'exportació/importació d'assignatures, contacta amb ite.moodle@ua.es

 

Moodle UA


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Espanya)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464