Saltar apartados

Exportació/Importació d'assignatures

Un dels procediments més habituals del professorat de Moodle_UA és la importació dels continguts d'una assignatura o curs (d'ara endavant, únicament assignatura) impartit amb anterioritat.

El més recomanable, donada la seua facilitat d'execució, és fer una còpia de seguretat de l'assignatura completa i, posteriorment, restaurar-la, també íntegrament, en l'assignatura que es desitge.

A continuació trobarà una explicació, pas a pas, per a realitzar tots dos processos.

Si desitja que un tècnic/a realitze aquest procés, escriga un correu-i a ite.moodle@ua.es indicant els codis de la/s assignatura/s que vol traspassar i les dades referents al curs acadèmic.
Les assignatures en les quals es desitja importar el contingut han d'estar prèviament donades d'alta en Moodle UA.

Còpia de seguretat d'una assignatura o curs en Moodle_UA

Passos necessaris per a realitzar la còpia de seguretat d'una assignatura:

1. S'accedeix a l'assignatura en Moodle_UA i, des de la pàgina principal de la mateixa, es punxa en el botó de la roda dentada que apareix en la part superior dreta () i, posteriorment, en l'opció Copia de seguretat.

2. En la següent pantalla, únicament s'ha de punxar en el botó Saltar a l'últim pas.

Exportació. Pas 2.

3. Depenent del nombre i de la grandària dels diferents elements del curs, la còpia de seguretat pot tardar uns minuts a realitzar-se.

En procés

4. Una vegada que haja finalitzat la còpia de seguretat s'ha de punxar en el botó Continuar.

Continuar

5. Finalment, s'ha de descarregar i guardar el fitxer de la còpia de seguretat de l'assignatura.

Descarregar

6. Una vegada que s'ha descarregat la còpia de seguretat es procedeix al seu esborrat. Per a açò s'ha de punxar en el botó Gestionar arxius de còpia de seguretat.

7. Seleccionar l'arxiu de còpia de seguretat que es desitge eliminar.

8. Punxar en el botó Esborrar.

9. Finalment, s'ha de punxar en el botó OK per a confirmar. Els passos 7, 8 i 9 s'han de repetir tantes vegades com a arxius de còpies de seguretat es desitgen eliminar.

Restauració d'una assignatura o curs en Moodle_UA

Passos necessaris per a realitzar la restauració de la còpia de seguretat d'una assignatura:

1. S'accedeix a l'assignatura en la qual volem fer la restauració en Moodle_UA i, des de la pàgina principal de la mateixa, es punxa en el botó de la roda dentada que apareix en la part superior dreta () i, posteriorment, en l'opció Restaurar.

Restaurar

2. S'arrossega l'arxiu que conté la còpia de seguretat al camp Importar un arxiu de còpia de seguretat.

importar arxiu

3. Un vegada que el nom de l'arxiu estiga en color blau, la qual cosa significa que ha acabat de pujar-se a Moodle_UA, s'ha de punxar en el botó Restaurar.

4. En la següent pantalla (Pas 1 de l'assistent: Confirmar), únicament s'ha de punxar en botó Continuar que hi ha en la part inferior dreta de la pantalla.

...

5. En la següent pantalla (Pas 2 de l'assistent: Destinació), s'ha de seleccionar l'opció Esborrar el contingut del curs actual i després restaurar i, posteriorment, punxar en el botó continuar que hi ha sota l'opció seleccionada.

IMPORTANT: aquestes instruccions estan redactades amb l'objectiu de restaurar una assignatura en un curs de Moodle buit. Si el curs en el qual va a restaurar té ja contingut i/o activitat per part de l'alumnat, contacte amb ite.moodle@ua.es.

6. En la següent pantalla (Pas 3 de l'assistent: Ajustos), únicament s'ha de punxar en botó Següent que hi ha en la part inferior de la pantalla.

7. En la següent pantalla (Pas 4 de l'assistent: Esquema), pot seleccionar si desitja escriure o no la configuració del curs (nom curt del curs i data d'inici) i, posteriorment, s'ha de punxar en botó Següent que hi ha en la part inferior de la pantalla.

8. En la següent pantalla (Pas 5 de l'assistent: Revisar), s'ha de punxar en botó Executar restauració que hi ha en la part inferior de la pantalla.

...

9. Depenent del nombre i de la grandària dels diferents elements del curs, la restauració pot tardar diversos minuts a realitzar-se.

10. Finalment, apareix un missatge indicant que la restauració s'ha completat amb èxit. Si es punxa en el botó Continuar, s'accedirà a l'assignatura ja restaurada.

Si té qualsevol problema durant l'exportació / importació d'assignatures, contacte amb ite.moodle@ua.es

Moodle UA


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Espanya)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464