Saltar apartados

Casos reals

Pèrdua de dades en qüestionaris amb límit de temps

Quan vam crear un qüestionari, una de les opcions de configuració ens permet establir un temps límit en el qual l'alumnat ha de completar i enviar les respostes del test.

Opcions de temporalització d'un test

A partir de la versió de Moodle UA 2013-14, podem configurar com ha d'actuar Moodle quan l'alumne no envia el seu intent a temps. Les opcions que ens ofereix el desplegable són:

 • L'enviament es realitza automàticament
 • Hi ha un període de gràcia per a enviar el qüestionari, però no per a respondre més preguntes
 • L'enviament ha de fer-se abans que el temps acabe, en cas contrari, no es comptabilitzarà

En principi, la primera opció sembla la més coherent. Si l'activem, en teoria, quan s'acabe el temps límit automàticament s'enviaran les respostes de l'alumne com si haguera punxat en el botó "Enviar tot i acabar".

En la pràctica, hem trobat casos en els quals les respostes dels alumnes s'han perdut, quedant com a única solució la repetició de l'examen.

L'explicació a aquesta fallada està relacionada amb l'estat i configuració del servidor. Per defecte, el processament i enviament dels resultats d'un intent ha de realitzar-se en un temps límit de 60 segons. Si hi ha algun problema amb la connexió a Internet o el servidor es troba sobrecarregat, pot ser que la resposta tarde més temps de l'hagut de processar-se. En aqueix cas, el servidor rebutja la petició i no guarda l'intent.

Per a prevenir aquest problema us aconsellem el següent:

 • Seleccionar l'opció "Hi ha un període de gràcia per a enviar el qüestionari, però no per a respondre més preguntes". D'aquesta manera, quan finalitze el temps, l'alumne tindrà un període (establit per nosaltres) per a enviar les dades del qüestionari. Durant aquest període, els alumnes no podran veure ni modificar les respostes.

  En la configuració del qüestionari podem determinar el temps que atorguem a l'alumnat per a enviar els resultats.

  Perido de gràcia perquè l'estudiant puga enviar l'examen

  Quan a un alumne se li esgote el temps, automàticament accedirà a la pàgina de "resum de l'intent", on podrà veure un missatge del temps que té per a prémer el botó "Enviar tot i acabar". Si no punxa en el botó dins del període establit, l'intent no es comptabilitzarà.
  Missatge que apareix a l'alumne quan està el període de gràcia habilitat

 • Indicar a l'alumnat que durant l'examen guarde les seues respostes periòdicament. O bé, des del boton "Seguir" que apareix al final de les preguntes, o bé des del panell "Navegació pel qüestionari", punxant a" Acabar intent", l'alumne pot guardar les seues respostes, sense finalitzar l'intent.

  En el panell de" Navegació pel qüestionari", l'alumne pot visualitzar el temps restant per a enviar el qüestionari. En punxar a" Acabar intent", accedirà a la pàgina resumeixen del qüestionari, alhora que guardarà les respostes que tinga fins a aqueix moment.

  Panell de navegació pel qüestionari
  La pàgina resumeixen, mostra una taula amb totes les preguntes del test i, en la columna estatus, indica si la resposta està guardada o encara sense respondre.

  Pàgina de resum del test  Des de la pàgina resumeixen, podem tornar al qüestionari punxant en el botó "Tornar a l'intent" o sobre el nombre d'una pregunta en concret.

Moodle UA


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Espanya)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464