Saltar apartados

Filtres

Els filtres permeten la transformació automàtica d'un text (que compleix una sèrie de condicions) en un altre format més complex. Per exemple, quan utilitzem un processador de text i, en escriure una adreça web, el text es transforma automàticament en un hiperenlace, s'està aplicant el que en Moodle es diu un filtre, encara que no siguem conscients d'açò.

En Moodle UA disposem de 3 filtres habilitats per defecte:

  • Connectors multimèdia: aquest filtre cerca en el contingut un enllaç a un recurs multimèdia i ho reemplaça amb el codi del reproductor multimèdia necessari perquè el recurs puga reproduir-se directament en el navegador. El reproductor ha d'estar instal·lat en l'equip i navegador particular de cada usuari.

    Exemple del filtre connector multimèdia

  • Notació TeX: aquest filtre permet convertir textos en notació TeX, usada habitualment per a redactar expressions matemàtiques complexes, a imatges en format GIF.

    Exemple del filtre TeX
  • Enllaç automàtic de glossari: si en el nostre curs vam crear una activitat del tipus "glossari", i activem aquest filtre, cada vegada que escriguem el text corresponent al títol d'una de les entrades, en qualsevol part del contingut, es crearà un enllaç automàtic a aquesta entrada.

    Exemple del filtre enllace automàtic a glossari

 

A nivell de curs podem deshabilitar qualsevol dels filtres existents, des del panell "Ajustes" en "Administració del curse > Filtres".

Accés al menú de Filtres

 

Ací apareixerà un llistat dels filtres disponibles en el lloc i el seu estat. En el desplegable podem establir el valor a" Desconnectat", si ho creiem convenient.

Activar o desactivar filtres

De la mateixa manera, podem habilitar o deshabilitar els filtres a nivell de mòdul (recurs o activitat). Per exemple, pot ser que vulguem desactivar el filtre d'enllaç automàtic de glossari en un qüestionari. Per a açò, accedirem a la manera edició del qüestionari. D'aquesta manera, en el panell d'ajustos es desplegaran totes les opcions de configuració d'aqueix mòdul en concret, entre les quals es troba el menú "Filtres".

Menú filtres a nivell de qüestionari

En la imatge, és important notar que, aquesta vegada, estem accedint al menú "Administració del qüestionari" en lloc de" Administració del curs".

Moodle UA


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Espanya)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464