Saltar apartados

Xat

Un xat permet als participants d'un curs Moodle mantenir converses en temps real de manera síncrona.

És una manera útil d'obtenir un major coneixement d'altres participants, temes de debat, etc. La manera d'ús d'un xat és diferent als fòrums, que són asíncrons. El mòdul de xat té diverses característiques per a administrar-ho i revisar les converses del xat.

En seleccionar "Xat" en el desplegable "Activitats" s'obrirà la pàgina corresponent perquè puguem especificar tots els paràmetres necessaris, alguns d'ells apareixeran en altres recursos o activitats disponibles en Moodle. En els següents blocs desplegables, podem veure una breu descripció de cada grup de propietats existent.

Menú per a inserir xat

Propietats generals

Les propietats generals es mostren en la següent imatge:

 Opcions generals d'un xat

 • Nom de la sala: és el nom de l'enllaç mitjançant el qual els participants accedeixen al xat. Per açò es recomana donar un nom significatiu a la sala.
 • Text introductori: és la descripció del xat. A més s'utilitza per a recordar als participants l'objectiu del xat
 • Pròxima cita: s'utilitza per a indicar la data de la següent sessió de xat. Es mostrarà en el calendari de manera que els alumnes puguen veure-ho i no se'ls permetrà accedir a la sala de xat en una altra data que no siga la indicada.
 • Repetir sessions: hi ha 4 opcions per a repetir i programar sessions de xat
  • No publicar hores de xat, no s'ajusten dates i els alumnes són benvinguts al xat a qualsevol hora.

  • Sense repeticions, publicar només l'hora especificada, només es publicarà la data del pròxim xat. Aquesta opció es pot utilitzar per a programar esdeveniments especials, reunions o simplement per a ajudar als alumnes a fixar una data en la qual poden cercar a altres alumnes en la sala de xat.

  • A la mateixa hora tots els dies, els xats diaris són útils per a programar sessions de treball amb els alumnes.

  • A la mateixa hora totes les setmanes, aquest ajust programa un xat per al mateix dia de la setmana i hora cada setmana, pot ser útil per a realitzar tutories amb els alumnes, per a revisar punts clau del temari d'una assignatura, preguntes relacionades amb qualificacions, avaluacions, etc.
 • Guardar sessions passades: serveix per a triar, en una llista desplegable, quants dies es guarda la sessió de xat, també es pot indicar que no es guarde la sessió. Si els professors estan preocupats pels debats que es poden produir en la sala de xat, és possible que es vulga guardar la transcripció del xat per a comprovar si és adequat el que s'està debatent. Si els usuaris utilitzen el xat per a col·laborar en un projecte grupal es pot utilitzar l'opció per a no esborrar els missatges fins que el projecte haja finalitzat.
 • Tots poden veure les sessions passades: aquesta és una opció que s'utilitza per a decidir si els usuaris poden veure sessions passades de xat. Els professors poden veure sempre els registres de les sessions passades de xat.

Ajustos comuns del mòdul

Aquesta secció és comuna a molts tipus de recurs i activitats.

Ajustos comuns del mòdul

 • Manera de grup: aquesta opció serveix per a indicar si s'utilitzen grups o no per al xat.
 • Agrupament: en cas d'utilitzar grups, en aquesta opció s'indica l'agrupament. Les maneres de grup i els agrupaments permeten realitzar tasques diferents per a cada tipus d'alumne.
 • Visible: permet mostrar o ocultar un xat. Quan ocultem un xat, els professors del curs ho visualitzem amb les lletres en grisa i, si està activat la manera d'edició, també veurem una icona d'un ull tancat. Des d'aquesta icona podrem modificar la visibilitat del xat sense necessitat d'accedir a la finestra d'edició del mateix. Per a l'alumnat, per contra, és com si el xat no existira.
 • Nombre ANEU: s'utilitza per a identificar una activitat en el llibre de qualificacions. Si l'activitat no s'inclou en el llibre de qualificacions, com és el cas dels xats, ho deixarem en blanc.

Restringir disponibilitat

Aquest bloc d'opcions permet restringir l'accés a una activitat en funció d'unes dates o de determinats paràmetres de completitud de tasques.

Per a més informació, veure secció "Activitats condicionals".

 

A continuació es mostra un exemple de xat en la qual en la part esquerra del mateix es mostra la conversa i en la dreta els participants.

Exemple de xat

 

 

 

 

Moodle UA


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Espanya)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464