Saltar apartados

Enquestes

L'enquesta (Survey Module) proporciona un conjunt d'instruments verificats incloent COLLES (Enquesta sobre ambient d'aprenentatge constructivista en línia) i ATTLS (Enquesta d'actituds de pensament i aprenentatge) que s'han mostrat útils per a avaluar i estimular l'aprenentatge en contextos d'aprenentatge en línia. Els professors poden usar-les per a recopilar dades dels seus alumnes que els ajuden a aprendre tant sobre la seua classe com sobre el seu propi ensenyament.

L'activitat d'enquesta (Survey Module) permet escollir entre diferents instruments que ofereixen enquestes prefabricades, mentre que el Mòdul d'enquesta (Feedback Module) permet escriure les preguntes.

 

En seleccionar "Enquesta" en el desplegable "Activitats" s'obrirà la pàgina corresponent perquè puguem especificar tots els paràmetres necessaris, alguns d'ells apareixeran en altres recursos o activitats disponibles en Moodle. En els següents blocs desplegables, podem veure una breu descripció de cada grup de propietats existent.

Menú per a inserir enquesta

Propietats generals

Les propietats generals es mostren en la següent imatge:

Propietats generals d'una enquesta

 • Nom: és el nom de l'enllaç mitjançant el qual els participants accedeixen a l'activitat d'enquesta.
 • Tipus d'enquesta: es tria el tipus d'enquesta dins de les opcions que es mostren en la llista desplegable:

Tipus d'enquesta

Al final d'aquesta pàgina podràs veure amb més detalls cada tipus d'enquesta.

 • Introducció personalitzada: s'utilitza per a indicar als participants una introducció de l'enquesta.

Ajustos comuns del mòdul

En la secció ajustes comunes del mòdul es pot indicar si s'utilitzen grups o no per a l'enquesta, si es mostra o s'oculta el mòdul, a més de tenir la possibilitat d'assignar un nombre identificatiu a l'enquesta.

Ajustos comuns d'una enquesta

 • Manera de grup: aquesta opció serveix per a indicar si s'utilitzen grups o no per a l'enquesta.
 • Visible: permet mostrar o ocultar una enquesta. Quan ocultem una enquesta, els professors del curs ho visualitzem amb les lletres en grisa i, si està activat la manera d'edició, també veurem una icona d'un ull tancat. Des d'aquesta icona podrem modificar la visibilitat de l'enquesta sense necessitat d'accedir a la finestra d'edició del mateix. Per a l'alumnat, per contra, és com si l'enquesta no existira.
 • Nombre ANEU: s'utilitza per a identificar una activitat en el llibre de qualificacions.

Restringir disponibilitat

Aquest bloc d'opcions permet restringir l'accés a una activitat en funció d'unes dates o de determinats paràmetres de completitud de tasques.

Per a més informació, veure secció "Activitats condicionals".

Detalls dels tipus d'enquestes

Hi ha 3 tipus d'enquestes disponibles:

 • ATTLS: Serveix per a mesurar el grau en el qual un alumne és un "coneixedor connectat" (tendeix a gaudir més de l'aprenentatge, és més col·laboratiu i està disposat a aprendre de les idees dels altres), o bé un "coneixedor desconnectat" (tendeix a prendre una actitud d'aprenentatge més crítica i argumentativa).

L'enquesta de tipus ATTLS consta de 20 elements.

Enquesta ATTLS

 • Incidents crítics:

  Serveix per a conèixer la valoració personal de l'alumne en permetre descriure i valorar als alumnes amb detall incidents relacionats amb aspectes parcials del curs.

L'enquesta de tipus incidents crítics consta de 5 elements.

Enquesta Incidents Crítics

 • COLLES: Serveix per a fer el seguiment del nivell en què la capacitat interactiva de la World Wide Web pot ser explotat per als estudiants involucrar-se en pràctiques educatives dinàmiques.

L'enquesta de tipus COLLES consta de 26 elements i Moodle permet seleccionar entre 3 tipus (Real, Favorita i real, Preferida).

Enquesta COLLES (Real)

Moodle UA


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Espanya)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464