Saltar apartados

Serveis externs

  Mitjançant  UACloudSE (Serveis Externs)  podràs utilitzar els serveis de Google Apps i Office 365, segons els acords aconseguits per la Universitat d'Alacant amb Microsoft i Google Ireland Limited. En aquests acords s'ha aconseguit una sèrie de beneficis addicionals conseqüència de ser membre de la comunitat universitària.

 


Guia ràpida per a entendre el servei de GCloud de la UA

 

1 Els comptes de GCloud substituiran els comptes @ua.es o @alu.ua.es?

No. Els comptes @ua.es i @alu.ua.es continuen vigents i són les oficials de la UA. Els comptes @gcloud.ua.es en són un complement opcional.

2 Quina serà la meua adreça electrònica de GCloud?

El nom d'usuari amb el qual has accedit al servei d'UACloud, seguit de @gcloud.ua.es. Per exemple, si hi has accedit amb una adreça usuari@ua.es , el teu nou compte serà usuari@gcloud.ua.es .

3 Quins avantatges m’ofereix el compte de Google creat a través de la UA respecte a un compte personal de Gmail?

El compte de GCloud t’ofereix una capacitat il·limitada d’espai en GMail, Google Drive i àlbums web de Picasa (a diferència d’un compte normal, que són 15 GB en conjunt). També t’ofereix accés al servei de Google Classroom, no disponible per als comptes personals.

A més d’això, et permet accedir a la resta de serveis habituals de Google:, Google Sites, Youtube, Google Calendar, Hangouts, Google Docs, Google Sheets, Google Slides, Youtube, Google+, Google Translate, Google Maps, Blogger, Google Scholar, Google Books i Google Code.

Per a més informació sobre els acords de servei de Google per als comptes GCloud, consulta  ací .

4 Durant quant de temps disposaré del compte?

El compte de GCloud es mantindrà mentre sigues PAS, PDI o estudiant de la UA i l’acord amb Google continue vigent.

5 Puc perdre el compte?

Sí. Perdràs el compte de GCloud si no respectes les condicions d'ús del servei de Google o les condicions d'ús del correu de la UA.

6 Com puc cancel·lar el compte?

Si vols cancel·lar el compte, et recomanem que ho faces des d’ UACloud , a través del mòdul “Serveis externs”. Així, si algun dia necessitares recuperar el compte, el podríem reactivar.

Formulari per a resoldre incidències en les altes i baixes d'usuaris de Serveis Externs .

També pots cancel·lar-lo des de Google , però la cancel·lació serà definitiva i no podrem ajudar-te a recuperar-lo.

7 Puc readreçar el meu compte @ua.es o @alu.ua.es al nou compte de GCloud?

Sí, sota responsabilitat teua. Observa el procediment. Recorda que, en cas de qualsevol problema en aquest readreçament, la Universitat d’Alacant no se’n fa responsable.

8 Puc respondre des del meu compte @gcloud.ua.es com si ho fera des del compte @ua.es o @alu.ua.es?

Sí. Podràs vincular els comptes, sota responsabilitat teua, perquè contestes amb la identitat @ua.es o @alu.ua.es des de l’adreça @gcloud.ua.es. Observa el procediment.

9 Com puc vincular el meu compte personal de Google i el nou compte de GCloud?

No es poden fusionar dos comptes de Google. Però sí que podem vincular alguns serveis dels dos comptes.

1 Si vols vincular els dos comptes de correu sota la teua responsabilitat, mira aquest tutorial. Recorda que, en cas de qualsevol problema en aquesta vinculació, la Universitat d’Alacant no se’n fa responsable.

2 Si vols vincular els dos Google Drive.

10 Puc tindre el meu compte de Gmail personal i la de GCloud en el dispositiu mòbil?

Android et permet tindre més d’un compte de Gmail en el telèfon o la tauleta.

Si, sota responsabilitat teua, vols afegir el compte de GCloud al teu dispositiu mòbil, mira aquest vídeo .

Recorda que, en cas de qualsevol problema en aquest procés, la Universitat d’Alacant no se’n fa responsable.

11 He d'estar connectat per a crear i editar documents en Google Drive?

No. Pots treballar fora de línia i quan recuperes la connexió se sincronitzaran els fitxers en línia. Per a això has d’activar Google Drive offline (PC) o descarregar-te les apps Google Docs, Google Sheets i Google Slides (dispositius mòbils). Si vols fer-ho, sota responsabilitat teua, mira aquests vídeos:

1 Per a PC: activa Google Drive offline. D’ací a poc, Google oferirà l’activació offline per defecte i no hauràs de configurar-la. Observa com es fa ací

2 Per a dispositiu mòbil: descarrega i configura les apps de Google Docs , Google Sheets i Google Slides . Mira com es fa ací .

12 En quina llengua puc utilitzar els serveis de Google?

Pots usar els serveis de Google en més de 50 llengües, entre les quals hi ha, lògicament, el valencià i el castellà. Per a configurar la llengua dels serveis de Google, mira el vídeo. És molt senzill .

13 La UA llançarà accions formatives sobre els serveis de Google?

Sí. La UA llançarà accions formatives per al PAS i PDI relacionades amb l’ús dels serveis de Google.

14 Tindré suport tècnic de la UA per als serveis de Google?

No. La UA només prestarà suport tècnic en la creació de comptes en GCloud. També donarà suport tècnic a la recuperació de comptes sempre que s’hagen cancel·lat des del mòdul “Serveis externs” de l’UACloud.

Formulari per a resoldre incidències en les altes i baixes d'usuaris de Serveis Externs .

En canvi, la UA no prestarà suport tècnic en la recuperació de fitxers, gestió i guia d’ús de les aplicacions, instal·lació de programari en els ordinadors, etc.

15 Puc trobar ajuda en línia per a treballar amb els serveis de Google?

Sí. Google té unes guies d’ajuda molt completes a disposició dels usuaris. Pots trobar-les en https://support.google.com/ .

A més, pots trobar formació en línia sobre l’aplicació de les eines de Google a la docència ací . I també tens accés als materials de dos tallers que s’han impartit en cursos anteriors en la UA sobre Google en la docència i en la gestió administrativa .

16 No puc accedir als serveis de Google: és cosa meua o han caigut?

És possible que intentes accedir a un servei de Google i no hi pugues connectar perquè estiga caigut. Google té una pàgina on informa de les incidències que hi ha en els seus serveis:  http://www.google.com/appsstatus#hl=en.

17 Què passarà quan deixe de ser estudiant de la UA?

Durant 6 mesos podràs accedir amb normalitat als serveis del teu compte de Gcloud. Durant eixe temps podràs exportar els documents i totes les teues dades a través del servei d’exportació de dades de Google . Després d’eixos 6 mesos, el teu compte serà suspés i no hi podràs accedir.

18 Què passarà si deixe de ser PAS o PDI de la UA?

Durant 6 mesos podràs accedir amb normalitat als serveis Google. Durant eixe temps podràs exportar els documents i totes les teues dades a través del servei d’exportació de dades de Google . Després d’eixos 6 mesos, el teu compte serà suspés i no hi podràs accedir.

19 Quins requisits tècnics necessite en l'ordinador/dispositiu mòbil per a accedir als serveis de Google?

Per a usar els serveis de GCloud necessites tenir instal·lat un navegador en el PC i connexió a Internet. En el cas dels dispositius mòbils, Android i iOS detecten automàticament si el teu dispositiu és compatible amb les apps que vols instal·lar-te.

20 Quina és la política de privadesa i seguretat en Google Apps?

La política de privadesa i seguretat de Google Apps la pots trobar explicada ací .Guia ràpida per a entendre el servei d'Office 365 de la UA

 

1 Els comptes de MSCloud substituiran els comptes @ua.es o @alu.ua.es?

No. Els comptes @ua.es i @alu.ua.es continuen vigents i són els oficials de la UA. Els comptes @mscloud.ua.es en són un complement opcional.

2 Quina serà la meua adreça electrònica de MSCloud?

El nom d’usuari amb el qual has accedit al servei d’UACloud, seguit de @mscloud.ua.es. Per exemple, si hi has accedit amb una adreça usuari@ua.es , el teu nou compte serà usuari@mscloud.ua.es .

3 Quins avantatges m’ofereix el compte de Microsoft Office 365 creat a través de la UA respecte a un compte de Microsoft gratuït?

Podràs descarregar la versió d’escriptori d’Office en 5 ordinadors diferents i 5 dispositius mòbils, sempre que siguen propietat teua.

A més, el compte d’Office 365 et permet accedir als serveis següents:

 • En PC: Word 2013, Excel 2013, PowerPoint 2013, OneNote 2013, Access 2013, Publisher 2013, Outlook 2013 (50 GB), Lync 2013, InfoPath 2013, Delve, OneDrive (1 TB)
 • En dispositiu mòbil: Word Mobile, Excel Mobile, PowerPoint Mobile, OneNote Mobile, OneDrive (1 TB) i Lync Mobile
 • En Mac: Word 2011, Excel 2011, PowerPoint 2011, Outlook 2011 i OneDrive (1 TB)

I també tindràs accés a Microsoft Office Online.

Per a més informació sobre els acords de servei de Microsoft per als comptes MSCloud, consulta ací .

4 Durant quant de temps disposaré del compte?

El compte d’Office 365 es mantindrà mentre sigues PAS, PDI o estudiant de la UA i l’acord amb Microsoft continue vigent.

5 Puc perdre el compte?

Sí. Perdràs el compte d’Office 365 si no respectes les condicions d’ús del servei de Microsoft o les condicions d’ús del correu de la UA.

A més, se’t desactivaran les funcions d’editar, crear documents nous, etc., (mode de funcionalitat reduïda) si no t’acredites en alguna aplicació d’Office un mínim d’una volta al mes. Si tornes a introduir les teues dades de registre, se’t restituiran les funcions completes.

6 Com puc cancel·lar el meu compte?

Si vols cancel·lar el compte, ho hauràs de fer des d’ UACloud , a través del mòdul “Serveis externs”. Així, si algun dia necessitares recuperar el compte, el podríem reactivar.

Formulari per a resoldre incidències en les altes i baixes d'usuaris de Serveis Externs .

7 Puc vincular/readreçar el meu compte @ua.es o @alu.ua.es i el nou compte de Microsoft?

Sí, sota responsabilitat teua. Observa el procediment . Recorda que, en cas de qualsevol problema amb aquesta vinculació, la Universitat d’Alacant no se’n farà responsable.

8 Puc respondre des del meu compte @mscloud.ua.es com si ho fera des del compte @ua.es o @alu.ua.es?

Sí. Pots veure com es fa en el vídeo de la pregunta anterior (pregunta 7).

9 Com puc vincular el meu compte personal de Hotmail/Outlook i el nou compte de Microsoft?

De la mateixa manera que has vinculat els comptes d'Outlook i la UA (pregunta 7).

10 He d'estar connectat per a crear i editar documents en Office 365?

No, Office 365 treballa en local, com un Office tradicional. Ara bé, pots accedir a una versió d’Office en línia (ací sí que necessites estar connectat).

A més, cada 30 dies com a màxim caldrà que introduïsques el teu usuari i la teua contrasenya en l’Office instal·lat en l’ordinador perquè el programa no entre en mode de funcionalitat reduïda (només podràs visualitzar els fitxers). Pots recuperar les funcionalitats completes introduint-hi de nou l’usuari i la contrasenya.

11 En quina llengua puc instal·lar-me l’Office i accedir als serveis relacionats?

Pots instal·lar-te l’Office en totes les llengües que veuràs en el menú d’instal·lació, com ara el castellà, l’anglés, el francés, etc. A més, una volta instal·lat l’Office, pots descarregar-te el service pack per a tindre l’Office en català.

 

 

Pel que fa a la llengua del teu portal web d’Office i els serveis en línia, pots configurar-la des de les opcions de configuració .

12 La UA llançarà accions formatives sobre els serveis de Microsoft Office?

Sí. La UA llançarà accions formatives per al PAS i PDI relacionades amb l'ús dels serveis de Microsoft.

13 Tindré suport tècnic de la UA per als serveis de Microsoft?

No. La UA només prestarà suport tècnic en la creació de comptes en Microsoft Office 365. També donarà suport tècnic a la recuperació de comptes sempre que s’hagen cancel·lat des del mòdul “Serveis externs” de l’UACloud.

Formulari per a resoldre incidències en les altes i baixes d'usuaris de Serveis Externs .

En canvi, la UA no prestarà suport tècnic en la recuperació de fitxers, gestió i guia d’ús de les aplicacions, instal·lació de programari en els ordinadors, etc.

14 Puc trobar ajuda en línia per a treballar amb els serveis de Microsoft?

Sí. Microsoft té trucs i recomanacions per instal·lar l’Office i fer-lo servir. Pots trobar-los en  https://support.office.com/ i http://products.office.com/es-es/.

15 Què passarà quan deixe de ser estudiant de la UA?

Durant 6 mesos podràs accedir amb normalitat als serveis d’Office 365 i fer-te una còpia de les teues dades.

El programari instal·lat en els ordinadors serà desactivat quan passen eixos 6 mesos. Si vols continuar treballant amb el programari, podràs comprar-ne una llicència.

16 Què passarà si deixe de ser PAS o PDI de la UA?

Durant 6 mesos podràs accedir amb normalitat als serveis d’Office 365 i fer-te una còpia de les teues dades.

El programari instal·lat en els ordinadors serà desactivat quan passen eixos 6 mesos. Si vols continuar treballant amb l’Office, podràs comprar-ne una llicència.

17 Puc instal·lar una de les còpies d'Office en l'ordinador/dispositiu mòbil d'un familiar o un amic?

No. Només pots instal·lar l’Office en 5 ordinadors i 5 dispositius mòbils propietat teua. Per a activar l’Office has d’introduir el teu correu i la teua contrasenya. Cedir aquestes dades a un tercer infringeix les normes de la UA.

18 Què passa si he esgotat les cinc instal·lacions que tinc disponibles?

Pots desactivar les instal·lacions instal·lacions ja fetes. Consulta la documentació.

19 Tinc una versió anterior d'Office. Què passarà quan m'instal·le la nova?

Microsoft adverteix que es pot mantindre la versió antiga, però que mantindre-la podria originar conflictes de funcionament.

20 Quins requisits tècnics necessite en l’ordinador / dispositiu mòbil per a instal·lar els serveis de Microsoft Office?

PC

 • Windows Server 2008 R2
 • Windows 7
 • Windows Server 2012
 • Windows 8

L'Office de 32 bits es pot instal·lar en sistemes operatius de 32 bits o 64 bits i l'Office de 64 bits només es pot instal·lar en sistemes operatius de 64 bits.

 • x86 a 1 GHZ o superior o un processador de 64 bits amb un conjunt d'instruccions SSE2
 • 1 GB RAM (32 bits)
 • 2 GB RAM (64 bits) recomanat per als gràfics, Outlook Instant Search i certes funcionalitats avançades
 • 3 gigaoctets (GB) d'espai en el disc dur
 • Resolució del monitor: 1024 x 768

Mac

 • Ordinador Mac amb processador Intel
 • Mac US X versió 10.6 o posterior
 • 1 GB de RAM recomanat
 • 2.5 GB d'espai en el disc dur
 • Disc dur amb format HFS + (també conegut com Mac US Esteneu o HFS Plus)
 • Lector DVD o connexió local de xarxa (si s'instal·la per xarxa)
 • Monitor amb resolució 1280 x 768 o superior

21 Quin és la política de privadesa i seguretat en Microsoft Office 365+?

La política de privadesa i seguretat de Microsoft Office 365+ la pots trobar ací

 

 

UACloud


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464