Saltar apartados

Preguntes freqüents

En aquesta pàgina anirem penjant les preguntes més recurrents que ens feu sobre l'aplicació per a mòbils de la Universitat d'Alacant.

 

APLICACIÓ

No trobe l'accés al webmail

Lògic, no existeix. No creiem que aquesta aplicació siga el millor lloc per a consultar el teu webmail ni ho hem pretès mai. Aquesta aplicació intenta facilitar-te la informació de la Universitat i donar-te un millor accés al Campus Virtual. Entenem que hi ha moltes aplicacions de correu per als mòbils que et permeten gestionar el correu del compte de la universitat millor del que nosaltres podríem oferir-te. T'animem al fet que explores la tenda d'aplicacions del teu mòbil i les proves.

Li falten les notificacions ¿No creeu que milloraria molt?

Doncs sí, li falten les notificacions i milloraria molt. Ho hem estat estudiant, però es necessita certa infraestructura a nivell de servidors i d'implementació molt gran que, ara mateix, no ens podem permetre. Si l'aplicació té la seua acceptació i contínua les seues millores, podria ser que en següents versions puguem crear tota la infraestructura necessària, però a dia d'avui és molt complicat.

Cert apartat bloqueja l'aplicació o la tanca

Possiblement es dega a un error per la nostra banda. Heu d'entendre que es tracta d'una aplicació que afecta a més de 35.000 persones, cadascuna amb una informació molt heterogènia i que ens és impossible provar absolutament tots els mòduls amb tota la casuística possible. Hi ha vegades que és problema nostre, altres vegades el problema és que la informació que tenim no és consistent. En aquests casos us agrairíem que us posàreu en contacte amb nosaltres perquè puguem estudiar el problema i corregir-ho al més prompte possible. De fet ja s'han posat alguns alumnes comentant-nos problemes i els hem anat solucionant. Si alguna cosa no et funciona, comenta'ns-ho per a millorar-ho.

La versió d'iPhone té molts més mòduls que la d'Android

Doncs sí, és cert, la versió d'iPhone té més mòduls que la d'Android. Però heu d'entendre que el desenvolupament de la d'iPhone ho porta un company en les seues estones lliures perquè li agrada, la versió d'Android ara mateix està parada i solament es corregeixen els errors que es detecten. Actualment no hi ha pressupost per a aquestes aplicacions i gran part es desenvolupa a casa en estones lliures. Com sempre hem apuntat des d'ací, tingueu en compte que, encara que la versió d'Android solament tinga l'horari i les tutories, teniu dos mòduls més dels quals té pràcticament qualsevol altra universitat espanyola (en Android solament ens supera la Universitat Alfonso X, la qual ha apostat exclusivament per aquesta plataforma i es tracta d'una Universitat privada).

¿Quan eixirà una versió per al meu mòbil?

Actualment, com us hem comentat no hi ha pressupost per a nous desenvolupaments, per la qual cosa no hi ha previstes noves versions.

iPhone

En la nova versió (2.3) de iUA m'han desaparegut els documents de l'aplicació

Efectivament, en aquesta versió Apple ens ha exigit modificar tot el sistema de fitxers per a adaptar-nos a uns nous requisits. Per tant els documents ja no es guarden en els mateixos directoris i, en actualitzar l'aplicació a la nova versió et desapareixeran.

ANDROID

Error "No s'han trobat perfils per a aquest usuari"

En certs casos en intentar entrar en Campus Virtual des de l'aplicació UA d'Android apareix el missatge "No s'han trobat perfils per a aquest usuari".

La forma de solucionar aquest problema és canviar les dades del formulari (login i password) per uns altres qualsevol, encara que siguen incorrectes, intentar entrar, i després d'obtenir un error d'autenticació tornar a introduir les dades correctes. Amb açò hauria de funcionar correctament.

Estem treballant per a solucionar aquest problema en pròximes actualitzacions.

 

TUTORIES

¿Com elimine una tutoria?

Des de la primera versió del programa, se us permet eliminar tutories, per al que se segueix la mateixa "fórmula" que en la resta d'aplicacions de l'iPhone. Bastarà passar un dit sobre la tutoria a esborrar d'esquerra a dreta perquè ens mostre el botó de "Eliminar" la tutoria.

Imatge que mostra com eliminar una tutoria en iUA

En el siguiente video se explica de forma "cómoda" como se puede eliminar una tutoría.

Reproducir v%uFFFDdeo

 

MATERIALS

Els materials no es refresquen ¿Alguna cosa va malament?

Sou molts els que ens heu comentat que els materials no es refresquen en l'aplicació, i hem de dir-vos que no és cert.  El problema està que el refresc de materials és una operació molt costosa, per la qual cosa solament es llança de forma automàtica si es detecta que no existeix cap material per a l'assignatura. Una vegada que hem detectat que ja hi ha materials, solament es tornen a actualitzar a sol·licitud de l'usuari movent la llista cap avall fins que es "dispare" l'opció de "refrescar". D'aquesta forma, si el que voleu és consultar un dels materials que ja heu descarregat no haureu d'esperar al fet que actualitze els materials.

Estem treballant en una nova forma d'actualització dels mòduls que no siga intrusiva (que no  us faça esperar a la càrrega per a poder treballar amb els continguts que teniu descarregats) en la següent versió la usarem en els mòduls de tutories i materials que són els que tenen les actualitzacions més costoses i anirem intentant usar-la en tots els mòduls.

Com actualitzar els materials en iUA

Video explicatiu de com es pot actualitzar els materials en l'aplicació iUA per a iPhone. 

Reproducir v%uFFFDdeo

¿Com accedisc als materials descarregats prèviament?

Una vegada que heu descarregat un material, es queda en el vostre dispositiu i podreu consultar-ho sense haver de tornar a descarregar-ho, fins i tot en llocs on no disposeu de connexió a Internet. Per a accedir al mateix teniu dues possibilitats:

  1. Accedir a través de l'opció principal DOCUMENTS, on s'emmagatzemen tots els documents que l'aplicació es descarrega.
  2. Accedir per l'opció CAMPUS VIRTUAL fins a la pantalla de descàrrega i prémer el botó que apareix en la part superior dreta. Aquest botó us portarà directament a la carpeta de descàrregues on es va guardar el document.

Imatge amb el llistat de materials disponibles i l'accés a la carpeta on es descarrega

Servei d'Informàtica iUA


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464