Saltar apartados

Recomanacions generals

A continuació s'enumeren algunes recomanacions per a l'elaboració de pàgines Web i que han servit de base tant a l'hora del disseny del Web corporatiu de la Universitat d'Alacant, com de l'organització de la informació en aquest Web.

 • La inclusió d'objectes JAVA, multimèdia o d'objectes que necessiten connectors per a poder ser activats, pot impedir la visualització correcta de la pàgina i només haurien d'utilitzar-se en casos imprescindibles.
 • La inclusió de gràfics ha de valorar-se en relació als temps de càrrega que serien necessaris si l'accés a la pàgina es realitza a través de connexions de baixa velocitat.
 • En aquest mateix sentit i per a afavorir una lectura còmoda de la pàgina, no convé que el contingut de la pàgina siga molt extens, sent el cas mes favorable quan les pàgines poden ser llegides sense necessitat d'utilitzar les barres de desplaçament.
 • Si necessita publicar gràfics o fitxers de grandària considerable, informe de la seua grandària en bytes perquè l'usuari puga valorar els temps d'espera.
 • La utilització d'elements gràfics comuns a diverses pàgines, afavoreix la càrrega d'aquestes pàgines en aprofitar la caché que incorporen els visors.
 • Els documents l'accés dels quals estiga restringit als membres de la comunitat universitària s'assenyalaran amb una icona especial (icona-tancada amb clau)
 • Hauran d'evitar-se l'accés a les pàgines que continguen "...En construcció".
 • Així mateix comprove les seues pàgines per a evitar els errors del tipus "...File not found" i revise periòdicament els enllaços que apareguen en les mateixes.
 • Tinga en compte que molts usuaris poden guardar en els seus marcadors qualsevol tipus de pàgina, per la qual cosa aquestes han d'estar perfectament identificades com a pàgines pertanyents a la Universitat.
 • La majoria dels cercadors utilitzen la informació descrita en "el Títol", "Descripció" i "Paraules clau". Seguisca les recomanacions que apareixen en la Guia de publicació de pàgines web en VUALÀ.
 • En el cas de publicar documents del tipus lliure electrònic, és molt comú proporcionar enllaços que permeten descarregar aquest document en algun dels formats més freqüents (pdf, rtf, ...). Si la grandària d'aquests documents és considerable, es recomana utilitzar algun sistema de compressió.
 • Evite canviar les URL de les seues pàgines, tinga en compte que alguns visitants poden haver anotat aquesta adreça en els seus marcadors, per la qual cosa posteriors accessos els produirà un missatge d'error. Si fóra inevitable aquest canvi, mantinga una pàgina amb la URL antiga que redireccione a la nova adreça.
 • Comprove que el seu document no conté enllaços incorrectes i que es visualitza correctament amb diferents visors i les seues diferents versions (Mozilla, Explorer,...). També és molt convenient comprovar l'aspecte de la pàgina en diferents plataformes (Windows, Mac, Unix,...) i diverses configuracions del client (800x600, 640x480,color 16 bits, 24 bits,...)

Servei d'Informàtica Guia d'estil UA


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464