Saltar apartados

DOM (Document Object Model)

El model d'objecte de document (DOM) és una interfície de programació per als documents HTML i XML. Facilita una representació estructurada del document i defineix de quina manera els programes poden accedir, per fi de modificar, tant la seua estructura, estil i contingut. El DOM dóna una representació del document com un grup de nodes i objectes estructurats que tenen propietats i mètodes. Essencialment, connecta les pàgines web a scripts o llenguatges de programació.

Una pàgina web és un document. Aquest document pot exhibir-se en la finestra d'un navegador o també com a codi font HTML. Però, en els dos casos, és el mateix document. El model d'objecte de document (DOM) proporciona altres formes de presentar, guarda i manipular aquest mateix document. El DOM és una representació completament orientada a fi de la pàgina web i pot ser modificat amb un llenguatge de script com Javascript.

El W3C DOM estàndard forma la base del funcionament del DOM en molts navegadors moderns. Diversos navegadors ofereixen extensions més enllà de l'estàndard W3C, cal anar amb extrema cura en utilitzar-les en la web, ja que els documents poden ser consultats per navegadors que tenen DOMs diferents.

Descarregar presentació

Servei d'Informàtica XHTML i CSS


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464