Mozilla Servei d'Informàtica

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Serveis
Logo Servei d'Informàtica   Servei d'Informàtica
Servei d'Informàtica

Mozilla

ÚS DE FILTRES EN MOZILLA
 

La gestió del correu escombraries en Mozilla està molt més avançada que en els altres gestors de correu. Ací no és necessari establir filtres com en Netscape o Outlook (encara que també és possible fer-lo), sinó que duu incorporat un gestor "intel·ligent" per a detectar i eliminar el correu no sol·licitat.

El primer que podem observar és que la selecció de correu escombraries podem fer-la directament sobre els missatges rebuts. Només hem de marcar el missatge, o els missatges, i punxar sobre el botó de la barra superior que indica "escombraries": Moz2

De la mateixa forma podem marcar aquests missatges directament sobre els punts de la columna

encapçalada pel símbolMoz1:

Moz6

A partir d'ací el gestor de correu començarà a aprendre el que és correu no sol·licitat i començarà a marcar-lo per si mateix.

Si hem obert un missatge no sol·licitat, Mozilla ens mostra una banda ressaltada indicant que és correu no sol·licitat:

Moz5

Si és correcte ho deixarem així, però si anara un missatge de correu vàlid

hauríem d'indicar-se'l a Mozilla amb el botó Moz4.

 

 

Aquestes són les formes d'indicar-li a Mozilla quines és correu no sol·licitat perquè aprenga a distingir-lo i realitze el treball de filtrar-lo.

Ara veurem què fer amb aquest tipus de missatges. Per a això hem de marcar l'opció Controls de correu no sol·licitat del menú Tasques:

Moz7

Ens apareixerà una finestra per a configurar el control d'aquests missatges, és a dir què fer amb ells. Les dues primeres opcions apareixen actives per defecte i hem de deixar-les així. La primera serveix per a habilitar el correu no sol·licitat i la segona per a evitar que Mozilla s'equivoque i marque com correu no sol·licitat un missatge d'un remitent que es troba en la llibreta d'adreces personal:

Moz8

La següent opció és perquè Mozilla trasllade els correu-vos entrants no sol·licitats a una carpeta de correu no sol·licitat o a una carpeta determinada que designem per a això. És possible també enviar-los a la paperera, però no és convenient.

El motiu és que Mozilla pugues equivocar-se i eliminar algun correu que sí vulguem llegir, per tant la millor opció és usar una carpeta per a poder revisar-los cada cert temps abans d'eliminar-los definitivament. Si volem que aquesta eliminació siga automàtica segons la seua antiguitat, hem de marcar l'opció d'esborrat automàtic després d'un temps (14 dies per defecte):

Moz9

Finalment ens permet decidir què fer amb aquells que marquem nosaltres mateixos com escombraries, en aquest cas es poden moure a la carpeta de "No sol·licitats", o el que és més lògic, esborrar-los directament:

Moz10

Per a usuaris avançats, existeix el botó Moz3 que permet fer un seguiment de les accions efectuades per Mozilla para el control d'aquest correu.

Una vegada acabada la configuració del control, premerem a acceptar per a eixir.

Ara podrem observar que s'ha creat una carpeta nova de correu escombraries cridades "*Junk" o "Escombraries" (si escau), a l'interior de les quals aniran a parar tots els correus filtrats:

Moz11

Si és la primera vegada que configurem els controls o els acabem de canviar, podem fer que s'executen directament amb l'opció d'Executar controls del menú Tasques.

En el mateix menú vam trobar a més l'opció d'esborrar els missatges marcats com escombraries.

Moz12

Així acabem la configuració. Hem de tenir en compte que Mozilla anirà aprenent i cada vegada detectarà millor el correu no sol·licitat i ens estalviarà més temps.