Establir filtres contra el correu escombraries Servei d'Informàtica

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Serveis
Logo Servei d'Informàtica   Servei d'Informàtica
Servei d'Informàtica

Establir filtres contra el correu escombraries

 

El spam, correu escombraries o correu no sol·licitat són aquells missatges que s'envien a una gran quantitat de destinataris i de forma indiscriminada ja que no han estat sol·licitats.

Els emissors d'aquests missatges són desconeguts, solen provenir de l'estranger i normalment contenen un assumpte amb paraules en anglès que fan referència a algun tema monetari o sexual.

Solen ser bastant identificables, de manera que el problema resideix en el temps que es perd revisant i eliminant aquest tipus de missatges, encara que normalment no arribem a obrir-los. Açò comportaria un problema més, ja que poden contenir virus. A més, amb el temps cada vegada rebrem més correu escombraries, degut al fet que els remitents es dediquen a recopilar totes les adreces de correu que poden i ampliar les seues llistes de destinataris.

La forma de pal·liar aquesta "plaga" de missatges no sol·licitats és l'ús de filtres en el gestor de correu. A continuació s'indiquen els passos bàsics per a establir aquests filtres segons el gestor de correu que usem: