seguridad Servei d'Informàtica

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Serveis
Logo Servei d'Informàtica   Servei d'Informàtica
Servei d'Informàtica

seguridad

SEGURETAT

Objectius:En Word la forma més usual d'entrada de virus és a través de l'execució de les macros. No obstant això, Word té les eines adequades per a limitar en tant que sigui possible l'execució d'aquests programes. Quan rebem un document amb macros d'una entitat que el sistema no confia o no situada en un directori de confiança apareixerà el següent missatge.

seguridad2


Per defecte les macros estan deshabilitades. Amb les opcions de configuració podem permetre la seua execució, però hem d'anar amb compte que en deshabilitar els controls podem deixar pas a virus i un altre codi malintencionat.

Existeix una altra manera d'executar codi sense deshabilitar les macros:

¿com pot resoldre aqueix problema sense posar en risc els equips i les dades? Office ofereix diverses opcions.

 1.  Si el codi està signat, és a dir, se li ha aplicat un certificat digital, pot "confiar" en el certificat i agregar-ho a una llista d'editors de confiança. Aquesta és l'opció més segura i la que ha d'intentar usar sempre.
 2.  Si el codi no està signat, però està segur que pot confiar en l'editor, pot col·locar l'arxiu en una ubicació de confiança. Una ubicació de confiança és simplement una carpeta que es designa com de confiança. Quan s'obri un arxiu en una ubicació de confiança, s'executen les macros i altres codis. No obstant això, les carpetes de confiança no sempre són segures ja que poden executar codi malintencionat.
 3.  Si escriu codi per al seu propi ús, també pot crear un certificat autofirmado, usar aquest certificat per a signar el codi i, després, confiar en aquest certificat.


Confiar en un certificat

 

seguridad5

 1. Quan s'obri un arxiu que conté codi, la barra de missatges mostra un advertiment de seguretat, indicada per l'escut de l'esquerra.
 2.  Faça clic en Opcions. S'obrirà el quadre de diàleg Advertiment de seguretat.
 3.  Si el codi està signat, faça clic a Confiar en tots els documents d'aquest editor i, a continuació, a Acceptar.


Confiar en una ubicació de confiança.

Podem dir-li a Word que tots els documents que estiguen en un directori seran documents de confiança.


seguridad6

 

Si rep codi que no està signat però està segur que és de confiança, com un arxiu creat per un col·lega, pot evitar que aparega la barra de missatges en executar el codi en una ubicació de confiança. Una ubicació de confiança és simplement una carpeta designada com de confiança.

 1.  Inicie el quadre de diàleg Opcions per al seu programa, faça clic en Centre de confiança i, a continuació, en Configuració del Centre de confiança.
 2.  Faça clic en Ubicacions de confiança i, a continuació, faça clic a Agregar nova ubicació.
 3.  Use el quadre de diàleg Ubicació de confiança de Microsoft Office per a cercar la carpeta que desitja designar com de confiança. Com a norma, aquesta carpeta ha de residir en la unitat de disc dur local. Quan acabe, col·loque els arxius amb codi sense signar en la carpeta. El codi s'executarà quan òbriga l'arxiu.

Recorde, les ubicacions de confiança li permeten executar codi sense signar, la qual cosa pot resultar perillós. Use amb cura les ubicacions de confiança; en cas contrari, pot posar en perill el seu equip o les seues dades. A més, vaja amb compte en assignar-li el nom a la carpeta en la qual desitja confiar. Per exemple, no use noms com a Ubicació de confiança o Carpeta de confiança. ¿Per què facilitar-li la vida als hackers?

 

Altres característiques de seguretat

Office 2007 ofereix diverses característiques de seguretat des del Centre de confiança.


seguridad7

 

Nota    No podrà veure totes aquestes opcions en tots els programes d'Office.

 1.  Use la pàgina Complements per a requerir que tots els complements tinguen codis signats o per a deshabilitar-los per complet.
 2.  Use la pàgina Configuració de macros per a establir les condicions sota les quals s'executen les macros i el tipus de notificació que veuran els altres usuaris quan intenten executar una macro.
 3.  Use la pàgina Agrane de missatges per a mostrar o ocultar la barra de missatges. Llevat que sàpia el que està fent, no deshabilite mai la barra de missatges. Si la deshabilita, no podrà executar-se el codi.
 4. Llamada 4 Use la pàgina Opcions de privadesa per a controlar diversos elements, fins i tot per a controlar si el programa principal comprova els arxius que provenen de vincles sospitosos o d'altres fonts.

Important    Llevat que tinga certa experiència en seguretat, no modifique aquestes característiques ni la configuració. Si els modifica, pot dificultar la utilització del seu equip, o posar en risc l'equip i les dades. Si necessita ajuda amb una opció, faça clic en el botó Ajuda, el signe d'interrogació situat en la cantonada superior dreta del quadre de diàleg Opcions.