Saltar apartados

JSON

Amb la creixent popularitat dels serveis Web, XML s'ha convertit pràcticament de facto en l'estàndard per a transmissió de dades. Però es necessita transmetre a través d'Internet molts més bytes d'informació per a realitzar una tasca que es podria dur a terme amb un flux d'informació molt més xicotet.

Així s'han desenvolupat noves formes de compressió XML i, fins i tot, nous formats XML complets, tals com Binary XML (XML binari). Totes aquestes solucions funcionen ampliant o afegint-se a XML, convenint els aspectes de compatibilitat descendent en un assumpte a tenir en compte. Douglas Crockford, un experimentat enginyer programari, va proposar un nou format de dades construït sobre Javascript anomenat JSON, Javascript Object Notation (notació d'objectes Javascript).

JSON és un format de dades molt lleuger basat en un subconjunt de la sintaxi de Javascript: literals de matrius i objectes. Com usa la sintaxi Javascript, les definicions JSON poden incloure's dins d'arxius Javascript i accedir a elles sense cap anàlisi addicional com els necessaris amb llenguatges basats en XML.

Descarregar PDF

Servei d'Informàtica Mootools


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464